contraceptia injectabila
cat de sigura este contraceptia injectabila odata la 3 luni? a folosit cineva? ce stiti despre ea? ca eu nu am auzit nici o femeie care sa o foloseasca
2 comentarii
asta pentru ca nu prea se foloseste in romania. din cate am auzit foarte mult in state se foloseste. este sigura, practic acelasi principiu ca anticonceptionalele doar ca ti se injecteaza hormoni sub piele si se elibereaza pe decursul a cateva luni sau saptamani depinde de ce fel de anticonceptional este. e posibil sa fie mai scumpa decat cele normale... eu una nu as avea incredere pentru ca mi se pare ca nu depinde de tine ca persoana... nu ai cum verifica daca se elibereaza cat trebuie, daca doza este corecta, nu ai de unde sti daca functioneaza (desi functioneaza cu siguranta)- la pastilutele normale macar tii minte sa le iei pe cat posibil, prezervativele la fel, sa le folosesti si stii exact cand ceva nu a mers cum trebuie etc
Pacientele mele folosesc aceasta metoda contraceptiva de ani de zile, eu am la cabinet cel mai raspandit contraceptiv injectabil din tara - Depo- Provera- de cca 10 ani, iar cabinetele de planificare familiala de si mai mult timp. Contraceptivul injectabil, administrat o data la 3 luni, contine progesteron asemanator celui natural, produs de catre organism, iar o data injectat, este eliberat lent in circulatia asanguina asigurand o protectie continua si sigura pe intreaga perioada de la o injectie la alta.Este foarte eficace si sigur.Efectele secundare nu sunt periculoase si nu pun in pericol pacienta.se pot produce usoare sangerari intre menstruatii [ in special la inceputul utilizarii ] sau femeia nu va avea deloc menstra pe perioada injectiei [poate fi considerat un avantaj ] ; poate creste usor in greutate, cu cateva kg/an ; revenirea fertilitatii este intarziata, dupa cca. 4 luni de la intreruperea metodei. Injectia poate fi folosita de femeile de orice varsta, indiferent daca au sau nu copii, este lipsita de nocivitate pentru femeile care alapteaza, nu interfera cu actul sexual, nu au efecte secundare estrogenice, ajuta la prevenirea sarcinilor ectopice, la prevenirea cancerului de endometru, a cancerului de ovar, a fibromatozei uterine, ajuta la prevenirea anemiei feriprive, poate reduce frecventa crizelor de epilepsie la femeile ce au aceasta boala, injectiile pot fi facute si de femeile fumatoare, de cele obeze sau foarte slabe, sau de cele ce au facut recent un avort, Deci, ca toate celelalte metode, si aceasta are avantaje si dezavantaje. Tu decizi, impreuna cu medicul de familie care te cunoaste.
Alte subiecte recente din această secțiune: