contraceptive in timpul sarcinii

25-10-2009
valeriana
Nu este medic/terapeut
valeriana
Am avut chist ovarian si am facut tratament 10 zile cu CILESTE, anticonceptionale.Dupa tratament in urma unei ecografii m-i sa spus ca sunt insarcinata in 5, 4 saptamani. Deci in timpul tratamentului cu CILESTE sarcina avea cam 3-4 saptamani. As dorii sa stiu in ce masura afecteaza CILESTE sarcina, copilul poate avea malformatii sau alte probleme.
1 comentarii
0
25-10-2009, ora 17:55
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Daca, asa cum se intempla de obicei, va referiti la saptamani de amenoree si nu de sarcina, atunci Cilest nu va provoca nici un fel de malformatii.

Orice agent toxic pentru sarcina, daca e luat in primele 2-3 saptamani de sarcina (adica in primele 4-5 saptamani de amenoree) are drept rezultat fie moartea embrionului, fie o sarcina normala, datorita faptului ca in aceasta etapa timpurie, embrionul fiind cumva asemanator unei meduze, are toate celulele asemanatoare intre ele si fie moare (reyultand un avort spontan) fie se regenereaza complet, rezultand un copil normal.
Adaugă un comentariu / răspuns

23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul