Contractii uterine

28-01-2011
NOP
Nu este medic/terapeut
NOP
Spuneti-mi va rog, ce sunt acestea?Eu le simt dar nu stiu daca e normal sa le ai
11 comentarii
0
28-01-2011, ora 20:54
NOP
Nu este medic/terapeut
NOP
Raspundeti cineva!!!!!Va rog Mult!
0
28-01-2011, ora 21:17
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Sunteţi gravidă? În câte săptămâni?
În funcţie de nr săptămânilor puteţi simţi un tip de contracţii numit braxton hicks care au rolul de a pregăti canalul de naştere. Dacă sunt mai puternice, la intervale scurte de timp, şi săptămână mai mare de sarcină posibil este travaliul.
Oricum recomandarea mea este să mergeţi la medic, să cereţi lămuriri legate de toate aceste aspecte.
0
29-01-2011, ora 17:48
NOP
Nu este medic/terapeut
NOP
Multumesc mult pentru raspuns!
0
02-02-2011, ora 13:04
spn.lady
Nu este medic/terapeut
spn.lady
Buna ziua. Intervin si eu cu inca o intrebare care are ceva in comun cu postul. Din luna a 15-a de sarcina am avut contractii pe care nici nu le-am simtit si nu m-au deranjat cu nimic (nici nu stiam ce sunt contractiile), pana am avut un cheag de sange. Atunci am sunat la doctorul meu care m-a internat, mi-a dat no spa injectabil, diazepam, progesteron si diclofenac timp de o saptamana. Acum sunt de o saptamana acasa si termin in 2 zile tratamentul lasat de doctor cu progesteron si no spa, apoi mi-a spus sa iau no spa de fiecare data cand am contractii mai lungi de 3 minute.
Am stat in pat cam toata perioada asta si totusi contractiile continua. Acum se intampla sa simt aprox. 4-5 pe zi, ultima de aproximativ 20 de minute. Se intampla sa fie si mai scurte, ce-i drept. Am tot citit pe net despre cazuri de alte femei care au stat in pat si au dus sarcina la capat, ce vreau eu sa stiu este daca pot duce sarcina la capat cu contractiile pe care le am in acest moment. Daca este normal(in conditiile actuale), sau s-a mai intamplat. Practic am nevoie de cineva sa-mi spuna ca o sa fie bine chiar daca contractiile vor continua pana la sfarsitul sarcinii. Cat sa-mi gasesc putere de a merge mai departe. Multumesc anticipat
0
03-02-2011, ora 11:41
alina23mai
Nu este medic/terapeut
alina23mai
Buna spn.lady! Eu am avut contractii din luna a 5-a pana cand am nascut, zi de zi. Am intrat in concediu la 28 de sapt. deoarece lucram numai in picioare. Imi era interzis orice fel de efort, la recomandarea doctorului am stat si in pat cate o saptamana cand imi era mai rau, dar in rest mi-a spus sa nu exagerez cu statul in pat. Pot sa-ti spun ca eu am condus pana aproape de data nasterii. La 36-37 sapt. de sarcina am nascut un baietel sanatos, care acum are 5 luni si e foaaaarte energic. Daca vrei, iti recomand sa citesti viata Sf. Nectarie, la sfarsit are si acatistul Sf.; eu am citit acatistul de vreo 2-3 ori si m-a intarit mult; am nascut foarte usor si repede si nu am stat in travaliu decat vreo jum. de ora, dar am suportat bine durerile. Iti doresc sarcina usoara si un bebe sanatos si frumos! (Am uitat sa-ti spun ca eu pe toata perioada sarcinii am facut tratament cu duphaston, utrogestan, ginipral si la sfarsit no-spa, ca am avut sarcina cu risc.)
0
03-02-2011, ora 16:11
spn.lady
Nu este medic/terapeut
spn.lady
Multumesc mult pentru raspuns, m-a linistit mult (mai ales in conditiile in care nu am nici o alta informatie de niciunde). Miercuri merg la doctor si voi pune altfel problema.
Inteleg ca tu ai avut o problema mult mai mare ca a mea (cel putin aparent) si asta ma linisteste. Ma bucura faptul ca s-a terminat cu bine si ca mai sunt oameni care isi impartasesc din experienta.
Mai astept si alte raspunsuri daca mai este cazul.
0
17-02-2011, ora 10:27
NOP
Nu este medic/terapeut
NOP
Dar cine stie, cum influenteaza aceste contractii la sarcina?adica daca le simt destul de clare la 32 de saptamini este oare pericol de nastere prematura?
0
17-02-2011, ora 11:32
alina23mai
Nu este medic/terapeut
alina23mai
Buna, din nou! Din cauza ca eu am avut contractii (destul de puternice si multe pe zi), mi s-a facut prima injectie pentru dezvoltarea plamanilor copilasului la 32 de sapt. si a doua la 34 sapt. pentru ca, mi-a zis doctorul, era risc de nastere prematura. de la contractii se scurta (stergea) colul uterin. Asadar, cum am mai spus, din aceasta cauza eu am nascut la 36-37 sapt., dar totul a fost bine. Conteaza mult sa fii optimista. (Daca are cineva altfel de informatii de la medici in aceasta privinta, speram sa iti spuna si tie.) Mult noroc si nastere usoara! Astept sa imi spui dupa nastere ca a fost totul bine :)
0
19-02-2011, ora 11:44
spn.lady
Nu este medic/terapeut
spn.lady
Buna iarasi,

De la ultimul cmentariu si pana acum am ajuns si la doctor, unde m-am mai linistit (mi-a spus ca sunt sarcini ca a mea care ajung sa incerce sa li se provoace nasterea pt ca tratamentul a functionat mult prea bine), iar apoi m-a alertat iar putin, mi-a zis ca este sarcina cu risc pt ca am sarcina joasa (nu stiu exact ce inseamna, ea si-a dat seama cand m-a palpat pe masa, nu la eco). una peste alta am invatat sa diferentiez contractiile "grave" de celelalte si am ajuns la reusita sa iau un singur no spa pe zi. intre timp stau tot in pat si numai in pat, dar macar sunt optimista si pot privi viitorul cu mai multa liniste.
Urmeaza sa-mi dea si mie duphaston si ginipral ca si tie, dar din saptamana 24-25 (nu stiu de ce). mi-a mai dat si vitamine prenatale.
Multumesc mult pentru urari si sustinere!
0
27-09-2011, ora 13:42
spn.lady
Nu este medic/terapeut
spn.lady
Buna iarasi.
Intre timp am nascut:) nu am mai luat nici duphaston, nici ginipral, iar sarcina a mers bine pana in momentul in care mi-a dat seama ca pot naste in orice zi si m-am oprit sa iau no spa. ajunsesem la termen. in prima zi am facut o plimbare (prima plimbare fara no-spa), iar in aceeasi cseara am si nascut:). ma bucur ca simt ca intr-un fel am hotarat singura cand a fost timpul:)
Asa ca totul e bine si toata lumea e bine. Sper sa ca posturile mele sa ajute pe cineva.
0
28-11-2015, ora 11:00
aylinaa
Nu este medic/terapeut
aylinaa
insarcinata in 22 de saptamani...de 1 saptamana am mici contractii, , , am fost la un control, doamna doctor a spus ca totul e ok, , colul e inchis, are 4 cm...si totusi de ce apar aceste contractii? mi s-a recomandat repaus la pat, no spa 3 ori pe zi si magne b6. Ma gandesc ca voi putea duce sarcina pana la termen?? ce parere aveti?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Când apare ruptura uterină
  • Informează-te despre fibromul uterin
  •