copil -anxios | Forumul Medical ROmedic

copil -anxios

28-04-2012
stelyy
Nu este medic/terapeut
stelyy
Daca ii cer prea multe atunci cand este mic, copilul va deveni prea anxios?
4 comentarii
0
28-04-2012, ora 00:50
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
DA.
Conteaza mai mult sa-i oferi tu ca parinte decat sa ceri. Invata din exemple mai mult decat din cerinte. Si din instict, pentru ca va vrea sa satisfaca cerintele parintilor si dorind apreciere, va obosi daca ii ceri prea multe. Fie si din joaca aceste cerinte.
Deci e mai important sa vada cum se fac anumite lucruri, sa fie apreciat, sa ii arati cum se face ceva fara sa-l certi daca ceva nu face bine. Su nu-l compara cu alti copii daca nu reuseste ceva, Afectiunea neconditionata si aprecierea il vor face un om cu incredere de sine, cu stima de sine si se va descurca mai bine in viata. Daca ii ceri prea multe, va obosi, va ajunge sa-i fie teama sa nu reuseasca si va putea deveni in timp mai emotiv, mai timorat.
Fiecare varsta cere responsabilitati aparte.
Felicitari ca te intereseaza subiectul. Mai ales ca la romani educatia inseaman 'nu asa, n-ai voie' si fara explicatii.
0
28-04-2012, ora 01:09
stelyy
Nu este medic/terapeut
stelyy
da, la fel consider si eu, si eu ca copil am trecut prin asta si stiu ce inseamna. insa am gasit raspunsul asta : Daca ii cer prea multe atunci cand este mic, copilul va deveni prea anxios.
Fals. Cercetarile psihologilor de la Universitatea Harvard au aratat urmatoarele: cu cat cerintele parintilor sunt impuse mai timpuriu, cu atat copilul va fi mai motivat, asta cu conditia ca relatia dintre parinte si copil sa fie una buna.
Dar nu sunt de acord cu el.
0
28-04-2012, ora 13:12
MaryGiurgiu
Nu este medic/terapeut
MaryGiurgiu
Buna Stelyy,
Se intampla cand citeam tocmai postul tau sa fiu cu o prietena care a studiat (legat de un proiect) domeniul anxietatii copilului. Sunt extraordinar de multe studii pe acest subiect si pana acum ca si concluzie generala se considera cam asa: cauzele anxietatii unui copil tin de: natura atasamentului copil-parinte; daca parintele la randul lui este anxios, cauze genetice, copilul este deja anxios iar parintele ne-anxios nu stie cum sa relationeze cum un astfel de copil, experiente de viata ce au perturbat un fond stabil al copilului. acestea sunt niste principii foarte foarte foarte generale. De obicei cauzele sunt interconectate.
Expresia cer prea mult de la copil este foarte vaga. Poate tie ti se pare ca ceri prea mult; altor parinti poate li se pare ca nu ai cerinte exagerate. Fii atenta la copil si analizeaza-ti cerintele impuse lui. Ai putea sa ne dai un exemplu sa stim despre ce vorbim?
Oricum ar fi, fii foarte atenta: anxietatea (peste limita si sustinuta) la copil = risc extrem de crescut de depresie (clinica) cand va ajunge adult.
Si nu uita, COMUNICARE COMUNICARE COMUNICARE!! Copilul nu este copia noastra, nu are mintea noastra trasa la indigo, nu trebuie sa aiba aceleasi gusturi, idei, interese - cerintele tale poate chiar nu sunt exagerate, dar nu sunt in acord cu trebuintele LUI, interesele LUI.
Mult succes - prietena mea iti transmite felicitari pentru intrebare.
0
28-04-2012, ora 17:38
stelyy
Nu este medic/terapeut
stelyy
multumesc :):)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •