Copilul are ticuri nervoase

22-01-2011
g lumi
Nu este medic/terapeut
g lumi
Copilul meu are 9 ani. Pana la varsta de 4 ani s-a manifestat normal. Apoi au inceput sa apara diferite ticuri nervoase: mai intai strangea din ochi, fapt care m-a determinat sa-l duc la oftalmolog, nu are probleme cu ochii, dupa observatii insistente pe care i le faceam nu mai strangea din ochi, dar ii deschidea mari incercand probabil sa nu ii mai stranga, acum nu mai are cu ochii, dar da insistent din cap chiar si cand scrie sau face o activitate recreativa; cu logica este bine se descurca la matematica, la stiintele naturii, dar retine greu poezii sau ceea ce trebuie sa memoreze si cititul este mai greoi desi ii place sa citeasca.
Am fost de curand la un psiholog si mi-a spus ca este posibil sa se stinga singure aceste ticuri, daca este lasat in pace, dar poate fi si o problema medicala.Ce am uitat sa mai specific, s-a nascut cu cordonul ombilical infasurat de gat, dapa varsta de 4 ani a venit cel de-al doilea copil pe care el il iubeste si il protejaza mult;nu este un copil prea activ si are tendinte de ingrasare si mama a devenit si invatatoarea iar psihologul mi-a reprosat ca sunt prea perfactionista.
Intrebarea este daca ar putea fi o problema medicala si ce trebuie facut?
2 comentarii
0
22-01-2011, ora 23:13
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Daca neurologic nu i s-au depistat probleme, nu va mai faceti griji si mai ales nu timorati coplul, ca altfel, rezultatul va fi ca va inlocui, inconstient, un tic cu un altul. Deci, la neuro ar fi de consultat, dar mare atentie!!! nu-i spuneti copilului ca-l duceti la control pentru problemele pe care le are! Se va simti pedepsit, va avea repulsie fata de medici si chiar nu are nici o vina! Numai Bine!
0
23-01-2011, ora 09:34
g lumi
Nu este medic/terapeut
g lumi
Va multumesc pentru raspus! Voi incerca si la neurolog caci este un copil sensibil si nu vreau sa sufere din cauza rautatilor celorlalti.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul