CT toracic, condiție internare?

Bună ziua. Am apelat la o clinica particulara pt chirurgie clasică varice. Din info telefonice știam că prețul include analize sânge, control cardio și preanestezic. După prezentare la recepție, cu rezultatul pcr negativ și plata intervenției, am fost dirijată către investigațiile amintite dar și către un CT toracic. Am fost surprinsă, am menționat ca nu am avut infectie cu covid, ca m-am vaccinat de 3 ori, ca nu acuz nimic legat de plămâni, dar...degeaba, așa era protocolul.
Va rog mult, îmi poate explica cineva competent de ce am fost expusă acestei doze de iradiere ( doza echivalenta cu radiațiile primite din mediu pentru 2 ani !), în condițiile în care la 65 ani, pot avea oricând nevoie reală de un CT ?; si-n condițiile caracterului cumulativ al iradierilor ?
Mulțumesc
Va rog mult, îmi poate explica cineva competent de ce am fost expusă acestei doze de iradiere ( doza echivalenta cu radiațiile primite din mediu pentru 2 ani !), în condițiile în care la 65 ani, pot avea oricând nevoie reală de un CT ?; si-n condițiile caracterului cumulativ al iradierilor ?
Mulțumesc
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8urgent - rezultat ct toracic cu contrast
- 2Interpretare radiografie toracica urgent!
- 1Radiografii..
- 0RMN inainte de sarcina
- 0radiografia afecteaza sperma?
- 1Opacitati micronodulare
- 0Cat dauneaza CT-ul ?
- 0Interpretare CT torace
- 0Va rog sa ma ajutați! Examinare CT toraco-pulmonar
- 0Examinare: CT torace nativ.
- 0Rog interpretare CT - suspiciune limfom mediastinal
- 52 radiografii la interval de 1 luna
- 0Ct - covid forma usoara
- 0Interpretare CT Torace nativ
- 4Risc de poluare radioactiva, ce aveti de gand sa faceti?
- 4Simptome cancer pulmonar ?
- 0Interpretare CT
- 2CT torace facut in prima saptamana de sarcina
Mai multe informații despre: CT toracic expunerea la iradiatii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: