Se poate opera un pacient cu dilatare aortica ascendenta si cu boala renala in stadiul 3A?

17-02-2024
Test1
Nu este medic/terapeut
Test1
Bună seara!

Tatal meu are 64 de ani și recent medicii au descoperit, ecocardiografic, că are o dilatare aortică așcendentă de 4.7cm (diam. maxim).

Voiam să știu dacă în viitor se va putea interveni chirurgical, ținând cont că are și probleme renale în stadiul 3A.

Mulțumesc și seară bună!
1 comentarii
0
19-02-2024, ora 10:24
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Este important să subliniez că, înainte de a lua o decizie cu privire la intervenția chirurgicală pentru dilatarea aortică, este crucial să se efectueze o evaluare completă a stării de sănătate a tatălui tău și să se discute cu medicii specialiști implicați în îngrijirea sa. Evaluarea va include o analiză atentă a riscurilor și beneficiilor intervenției chirurgicale, precum și a impactului acesteia asupra stării sale de sănătate generală, inclusiv a funcției renale.

Dilatarea aortică poate necesita intervenție chirurgicală pentru a preveni complicațiile grave, cum ar fi ruptura aortei, dar este important să se ia în considerare și alte factori de risc și comorbidități, cum ar fi boala renală. Decizia de a opera va depinde de mai mulți factori, inclusiv de gradul de dilatare aortica, stadiul bolii renale, starea generală de sănătate a tatălui tău și alte condiții medicale preexistente.

În ceea ce privește stadiul 3A al bolii renale, acest lucru va fi un factor important în evaluarea riscurilor și beneficiilor intervenției chirurgicale. Este posibil ca medicii să încerce să îmbunătățească funcția renală înainte sau după intervenția chirurgicală, pentru a reduce riscul complicațiilor legate de insuficiența renală.

În concluzie, este esențial ca tatăl tău să discute cu medicii săi specialiști despre opțiunile de tratament disponibile și să ia în considerare toate aspectele implicate în luarea unei decizii cu privire la intervenția chirurgicală pentru dilatarea aortică. Echipa medicală va putea oferi o evaluare mai detaliată a situației și va putea recomanda cel mai potrivit curs de acțiune în funcție de nevoile și circumstanțele individuale ale tatălui tău.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul