cum sa procedez daca am uitat sa iau anticonceptionalele
Buna ziua. Cine ma poate ajuta cu un raspuns sigur la intrebarea mea: am uitat sa iau anticonceptionalele 2 zile si am avut contact sexual. Iau anticonceptionale Yasmin de aprox 4 luni
Sapt trecuta luni am inceput un nou blister dupa sapt de pauza cand am avut menstruat. In aceeasi sapt vineri seara am uitat sa iau.
pastila iar sambata am luat doar pastila pt ziua de sambata si apoi am avut un
contact sexual fara prezervativ sau alte metode contraceptive
Duminica am uitat iar sa iau pastila iar azi e luni deja si nu stiu daca ar trebui sa iau si pastila de duminica in seara asta cand o iau pe cea de luni.
Astept un raspuns de la o persoana avizata. Multumesc mult.
Elena
Sapt trecuta luni am inceput un nou blister dupa sapt de pauza cand am avut menstruat. In aceeasi sapt vineri seara am uitat sa iau.
pastila iar sambata am luat doar pastila pt ziua de sambata si apoi am avut un
contact sexual fara prezervativ sau alte metode contraceptive
Duminica am uitat iar sa iau pastila iar azi e luni deja si nu stiu daca ar trebui sa iau si pastila de duminica in seara asta cand o iau pe cea de luni.
Astept un raspuns de la o persoana avizata. Multumesc mult.
Elena
2 comentarii
Daca uiti sa iei o pilula atunci NU o mai iei. Niciodata nu iti administrezi doua pilule deodata. O arunci din blister pentru a nu te incurca si continui sa iei urmatoarele pilule la ora stabilita si ai grija sa NU mai uiti. De asemenea te protejezi suplimentar timp de 7 zile dupa ce ai uitat o pilula.
Practic NU mai iei pilulele aferente zilelor uitate, insa continui sa iti administrezi celelalte pilule pana la terminarea blisterului.
Sa te protejezi suplimentar timp de 7 zile de acum inainte.
Degeaba iei doua pilule deodata, pentru ca tot nu mai are efect, plus ca iti administrezi si o doza incorecta de hormoni facand acest lucru.
Practic NU mai iei pilulele aferente zilelor uitate, insa continui sa iti administrezi celelalte pilule pana la terminarea blisterului.
Sa te protejezi suplimentar timp de 7 zile de acum inainte.
Degeaba iei doua pilule deodata, pentru ca tot nu mai are efect, plus ca iti administrezi si o doza incorecta de hormoni facand acest lucru.
Alte subiecte recente din această secțiune: