cum sa procedez... fetita mea sta mult la televizor

30-05-2011
antonela ghita
Nu este medic/terapeut
antonela ghita
am o fetita de 7 ani si sta foarte mult la televizor, la desene.
problema e ca a inceput sa copieze personajele (mai mult pe cele negative).
un sfat va rog.
multumesc.
4 comentarii
0
30-05-2011, ora 13:03
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Ceea ce i se intampla este normal. Chiar si copii mai mici, de 2-3 ani se identifica cu personajele din desene animate( si fetita mea se considera Jerry si de multe ori spune ca o cheama Jerry Vochescu. Problema apare cand tati este Tom si dupa cum se stie Jerry nu ii acorda prea mare respect motanului Tom). Problema aceasta noi am rezolvat-o pe intelesul fiicei noastre si anume tati este Tom numai cand vrea el, e problema ei daca ea vrea sa fie Jerry, nu ii interzice nimeni acest lucru, dar noi cuplam doar cand vrem la acest joc, in restul timpului rezervandu-ne dreptul sa fim mami si tati. In plus tot in joaca ne identificam si cu alte personaje, pentru ca sa nu se fixeze ea doar pe unul singur.
Sigur puteti proceda si dvs intr-un mod similar, dar evident, adaptat la varsta fiicei dvs.
Ceea ce face ea este datorita dorintei de independenta, de libertate, de control, care sunt normale...cel putin pana la un punct.
0
30-05-2011, ora 13:03
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Sa nu se mai uite atat la televizor si, bineinteles sa urmariti la ce se uita. Daca aveti DVD ii puteti pune dvs. desene animate, sunt si fara personaje atat de negative, , , , Oricum, faptul ca se uita atat timp la TV indica si faptul ca este neglijata, ar trebui sa aiba cu cine sa se joace, sa fie dusa afara, sa socializeze cu alti copii. Un copil sanatos nu inseamna doar ca este bine hranit, trebuie sa aiba parintii activi! Altfel va incepe sa aiba probleme de adaptare si apoi va fi mult mai greu, , , Presupun ca merge la scoala sau gradinita, deci TV nu are de ce sa ii ocupe atat timp. Trebuie sa aiba modele reale si pozitive de urmat, ori ea le are pe cele mai la indemana. Nu trebuie s-o certati, trebuie sa ii aratati alte variante de joaca care s-o atraga.
Sanatate!
0
31-05-2011, ora 02:45
Vasilica16
Nu este medic/terapeut
Vasilica16
Bine spus, punctat eclectica.Condivid
Sanatate multa.
0
02-12-2011, ora 18:23
Psih.Monica ION
Identitate neconfirmată
Psih.Monica ION
Cum sa procedati?
Ar fi bine sa ii oferiti o ora de TV ca si recompensa pentru o activitate indeplinita, ar fi bine sa gasiti alternative la televizor, sa faceti lucruri impreuna, sa-i cereti ajutorul in treburi casnice mnore, sa-i oferiti timp din timpul d-voastra pentru a se simti bagata in seama, pentru a se simti iubita si importanta..
Succes !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Prescolarii si desenele animate
  •