cum sa rezolv problema?

26-08-2012
alexiya
Nu este medic/terapeut
alexiya
Am o problema care ma tot streseaza. Stiu ca poate unora li se va parea stupida, dar sincer nu stiu cum sa reactionez. Eu am 21 de ani si am un tata foarte enervant. Momentan stau in Iasi, dar de fiecare data cand ma duc acasa tata ma intreaba daca mai sunt virgina. El este un om foarte credincios si din acest motiv nu pot sa ii zic adevarul. In schimb chiar daca il mint si ii zic ca mai sunt virgina, el nu ma crede si zice ca il mint. As vrea sa nu mai reprezinte o problema chestia asta, dar situatia asta ma face sa nu ma duc acasa prea des ca sa evid astfel de dicutii. Nu pot sa ii amintesc faptul ca atunci cand avea el 21 de ani nu mai era virgin, pentru ca s-ar enerva si eu nu am voie sa comentez. Weekendul asta viitor vreau sa merg cu iubitul acasa sa le fac cunostinta cu ai mei. Insa el e mai mare cu 7 ani si sigur nu o sa ii convina lu tata. Daca i-as spune adevarul cred ca mi-ar tine o predica de zile mari si m-ar face sa ma simt cea mai mare pacatoasa. Off..complicat cand ai astfel de parinti. Voi cum a-ti proceda?
4 comentarii
0
26-08-2012, ora 13:52
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
buna ziua,
- greseala marturisita e pe 1/2 iertata..ASA sa faci, dar-spune-i cand esti doar tu..nu si cand e prietenul tau;
- te citez:"Nu pot sa ii amintesc faptul ca atunci cand avea el 21 de ani nu mai era virgin, pentru ca s-ar enerva si eu nu am voie sa comentez"..asta NU poti sa i-o zici: 1) pt. ca NU stii TU asta (chiar daca ti-o fi zis cineva si iata te dai.mare.ca SI tu stii ceva, de el); si 2) pt. ca e barbat...si EL are tot dreptul.

iti doresc sa-ti fie BINE!
0
26-08-2012, ora 14:03
alexiya
Nu este medic/terapeut
alexiya
problema e ca eu nu o vad ca pe o greseala. E viata mea si am dreptul sa ma bucur de ea. De ce sa imi para rau ca nu mai sunt virgina si ca am facut sex, daca nu imi pare. Si stiu de la el ca la 21 de ani nu mai era virgin si ma enerveaza faptul ca nah eu nu am aceleasi drepturi, ca eu sunt fata. As putea sa ii zic adevarul, dar mi-e ca n-o sa iasa bine.
0
26-08-2012, ora 14:16
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu este o greseala, ai dreptate, dar nu faci bine daca-i spui tatalui tau ca ai viata sexuala fara casatorie, daca acesta nu are o viziune mai larga asupra vietii de azi si este si foarte credincios ; nu te va intelege si vei inrautati relatia cu el..Tu linisteste-l de cate ori readuce in discutie problema. Te sfatuiesc sa anunti intai vizita, avertizeaza-l si pe prietenul tau despre ce va avea de infruntat si apoi mergeti impreuna acasa.Cauta sa abati discutia si nu cauta sa-i schimbi tu opiniile expunanadu-i tendintele libertine ale vietii de azi caci te vei chinui degeaba si vei fi si mai suspicionata ca acum.
0
26-08-2012, ora 14:23
alexiya
Nu este medic/terapeut
alexiya
Va multumesc mult pentru raspuns! Cred ca aveti dreptate. Idee e ca eu sunt cu prietenul meu de aproape 2 ani si cred ca de aia e asa suspicios. Dar cred ca mai bine las lucrurile asa cum sunt si o sa il linistesc eu de fiecare data. Mai rau e ca eu m-am mutat impreuna cu iubitul meu de aproape 1 an(lucru asta il stie doar mama. din fericire ea ma intelege sau macar asa pare). Nu imi place ca nu pot fi sincera cu el, dar asta e situatia.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Impactul monitorizării parentale asupra comportamentelor și experiențelor adolescenților
  • O relație apropiată între copil și părinte este benefică pentru sănătatea mentală și relațiile sociale ale copilului la maturitate
  •