De 10 ani sufar de Boala Basedow... iodul radioactiv

10-10-2007
aditiclea
Nu este medic/terapeut
aditiclea
Buna ziua,
am si eu o nedumerire. De 10 ani sufar de Boala Basedow, si acum la a 2-a recidiva, medicul mi-a recomandat sa ma operez sau sa-mi dea o doza de iod radioactiv sa o distruga. De operatie am mai auzit, dar de tratamentul cu iod radioactiv nu stiu nimic. Daca cineva a apelat la aceasta metoda, as vrea sa stiu daca sunt ceva efecte secundare pe viitor. Am citit pe net ca pot da leucemii sau cancer tiroidian. As alege varianta cu iodul, sa nu se vada taietura, dar chiar nu stiu daca fac tocmai bine. Medicul mi-a spus ca nu am voie sa ies afara, deoarece emanan radiatii; si daca asta face rau populatiei, atunci ce sa zic de persoana mea, care sunt radiata direct cu doza mare de iod.!
Astept raspunsurile voastre si va multumesc.
4 comentarii
0
22-06-2009, ora 18:58
plopeanugabriela
Nu este medic/terapeut
plopeanugabriela
eu sunt foarte speriata de iodul radioactiv pe care trebuie sa-l iau peste o luna si de efecte sale. Din hiper tiroidism se poate ajunge la hipo si nu vreau acest lucru.Ce trebui sa fac?
0
27-07-2009, ora 14:06
hanaV
Nu este medic/terapeut
hanaV
Buna, si eu sunt hipertiroida fac tratament de 5 ani cu tyrozol si nu merge bine deloc, acum doctora mi-a spus sa iau iod radioactiv dar nu stiu ce sa fac mai ales ca ma citit pe net si am vazut ca daca as lua iod radioactiv voi da in hipotiroidism nu mai stiu de capul meu mai rau ma sperii cand citesc pe net , este cineva care a luat iod radioactiv sa imi spuna si mie cum se simte?????? va rog , multumesc
0
28-07-2009, ora 08:29
grumpy
Nu este medic/terapeut
grumpy
Nu sunt vreun specialist sa-mi dau cu parerea despre deciziile medicilor, dar suferind de Basedow ca si voi, va spun ca incerc sa fac orice pentru a evita acest iod sau operatia. Va recomand site-ul http://www.elaine-moore.com daca va descurcati cu engleza...sunt multe sfaturi acolo. Cauzele acesei boli sunt multe, si din cate am inteles nu glanda este de vina ci sistemul imunitar care o ataca in mod eronat...deci de ce sa o scoatem? Sigur, cand nu este Basedow ci sunt noduli, alta este situatia. La Basedow vreau sa cred ca probabil raspunsul sta in rezolvarea altor probleme. Pana si o banala alergie poate da o reactie incrucisata si sistemul imunitar incepe sa atace glanda aiurea. Cat ati citit pana acum despre Basedow si cat v-ati bazat pe medici? Nu mi-as scoate vreun organ inainte de a citi pe putin 2-3 "romane" din domeniu. Ignoranta se plateste. KNOWLEDGE IS POWER.
0
20-02-2020, ora 21:00
Smax
Nu este medic/terapeut
Smax
Stiu ca este un comentariu mai vechi, pentru Grumpy: imi pare bine ca si altii studiaza metode alternative, Elaine Moore este foarte buna, mai este Svetla Bankova, Amy Meyers solutia este reeducarea sistemului imunitar cu regim alimentar si mancare cat mai sanatoasa(fara chimicale).Ai spus foarte bine- nu glanda este problema, iar operatia de tiroida va face mai mult rau decat bine(sistemul imunitar reactioneaza la medicamente de sinteza care trebuie luate dupa operatie).Mare atentie la stres, nu trebuie sa va stresati sau sa va ingrijorati pentru nimic in lume(stresul este cel mai mare dusman al acestei boli).Sunteti prima persoana care a pomenit de alte metode alternative si ma bucur enorm pentru ca toata lumea vorbeste de thyrozol, euthyrox si alte medicamente(nu medicamentele sunt solutia, dar fiecare hotaraste ce cale vre sa urmeze).Eu nu am citit 2-3 romane, am citit mult mai multe, cautati pe Google:Graves Basedow diseases, tot ce gasiti este in engleza, dati traducere, in Romania sunt putine informatii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: