de cam 2 luni bebele meu in varsta de 4 luni a facut abces fesier

16-02-2010
adela ioana
Nu este medic/terapeut
adela ioana
buna ziua, am si eu o problema, de cam 2 luni bebele meu in varsta de 4 luni a facut abces fesier, a fost tratat primul abces dar din pacate la scurt timp a reaparut, medicul spune ca nu este in profunzime asa ca ia facut doar o mica incizie pentru a oferi o cale de iesire puroiului (procedura folosita si la primul abces plus un tratament cu antibiotice intravenos) tratament cu antibiotice nu mai facem, folosim doar betatida si rivanolul... .in momentul de fata suntem din nou in procesul de vindecare dar imi este frica sa nu reapara, aveti vreo idee cu ce as putea trata zona?
va multumesc
5 comentarii
0
16-02-2010, ora 19:20
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Astfel de probleme se vindeca greu cu medicamente, rivanol si incizii.
Daca vreti va arat o metoda simpla dar eficienta pe care i.am aratat.o unei mame de aici din forum cu o problema similara si de atunci copilul s-a vindecat.
0
16-02-2010, ora 19:53
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
momentan e bună betadina şi rivanolul, să aveţi grijă la zona respectivă să nu se atingă foarte mult de haine, să fie mereu curată etc, să nu se atingă şi să nu se frece prea tare de scutecel etc
0
16-02-2010, ora 20:13
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Problema este in sange si corpul incearca sa o scoata afara prin punctul cel mai usor acesibil, puteti dezinfecta de milioane de ori...nu are deface cu nici un microb de afara.
0
21-02-2010, ora 09:08
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru a preveni reaparitia infectiei stafilococice, recoltati un exudat nazal, apoi ungeti o data pe zi in nasuc cu Fucidin - cantitate mica, timp de o saptamana, pentru ca nasul este locul de portaj al stafilococului. De asemenea, nu-i faceti baita completa pana la vindecare.
0
02-03-2010, ora 12:24
adela ioana
Nu este medic/terapeut
adela ioana
da te rog spune-mi mai multe despre metoda ta, mersi
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Eritemul fesier

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: