de cate ori se ia postinor?

Buna ziua!
Am auzit ca nu e bine sa iei postinor mai mult de 2 ori pe an.dar pe prospect scrie doar ca nu se ia mai mult de o data pe luna...Stie cineva ceva sigur?
Va multumesc!
Am auzit ca nu e bine sa iei postinor mai mult de 2 ori pe an.dar pe prospect scrie doar ca nu se ia mai mult de o data pe luna...Stie cineva ceva sigur?
Va multumesc!
4 comentarii

Ambele afirmatii sunt adevarate, astfel:
-daca este luat mai des de o data pe luna (adica de 2 sau mai multe ori in acelasi ciclu) efectul contraceptiv (avortiv) al Postinor/ului devine complet nesigur, adica se ia inutil.
-daca este luat de mai mult de 2 ori intr-un an, riscul de reactii adverse se cumuleaza.
Deci, Postinor este o solutie numai de criza, care nu trebuie sa inlocuiasca un plan contraceptiv.
-daca este luat mai des de o data pe luna (adica de 2 sau mai multe ori in acelasi ciclu) efectul contraceptiv (avortiv) al Postinor/ului devine complet nesigur, adica se ia inutil.
-daca este luat de mai mult de 2 ori intr-un an, riscul de reactii adverse se cumuleaza.
Deci, Postinor este o solutie numai de criza, care nu trebuie sa inlocuiasca un plan contraceptiv.

Buna ziua. Vreau sa va cer sfatul si eu ca multi altii. Am avut un contact sexual cam la 5 zile dupa ce mi-a venit menstruatia, neprotejat, dar nu a ejaculat in interiorul meu. Cam la 8 zile dupa ce mi-a venit menstratia, am abut alt contact dar din nefericire, prezervativul s-a rupt. Ejaculase deja cand am observat asa ca am dat fuguta dupa postinor. Am luat prima pastila la 3 ore dupa accident, iar pe a doua la 12 ore, asa cum scrie in prospect. Dupa vreo 4 zile de cand am luat a doua pastile, mi-a venit menstruatia.
1. E posibil sa fiu insarcinata?
2. Faceam o pauza de o luna cu anticonceptionalele(yasmin). Cand reincep sa le iau?la menstruatia de acum sau la cea viitoare?
1. E posibil sa fiu insarcinata?
2. Faceam o pauza de o luna cu anticonceptionalele(yasmin). Cand reincep sa le iau?la menstruatia de acum sau la cea viitoare?

1. Este extrem de improbabil (ca sa nu spun "imposibil") sa fie vorba de o sarcina.
2. Reincepeti in ziua a 5-a a ciclului viitor.
2. Reincepeti in ziua a 5-a a ciclului viitor.

Va multumesc pentru promptitudinea raspunsului. O sa urmez sfatul dumneavoastra. Multumesc inca o data.
O zi buna.
O zi buna.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Contraceptiei de urgenta (Postinor2)
- 7procedez corect?
- 6postinor...cu intarziere
- 2la cateva zile dupa terminarea menstruatiei am luat postinor pt ca am fost nesigura
- 7nelamurire postinor, rog un sfat
- 3mi-au curs cateva picaturi... spuneti-mi va rog este in regula?
- 9fff ingrijorata-urgent
- 20probleme dupa administarea postinor 2
- 3postinor 2 luat la 11 ore diferenta... isi mai face efectul?
- 4am luat postinor 2 dar nu mi-a venit dupa 5 zile
- 4postinor 2 si rh negativ
- 4simptome postinor 2. E normal daca nu am sangerare intre menstruatii?
- 8Postinor 2 si marvelon 21
- 5test de sarcina negativ.. oare totusi sunt gravida ?
- 4Postinor 2 desi el nu a ejaculat
- 10dupa menstruatie am avut si am scurgeri ca si cum ar fi in prima sau ultima zi
- 5prezervativul rupt, postinor 2.. sarcina?
- 4Escapelle si efectele sale (negative)
- 4a 6-a pastila de mercilon uitata. e nevoie de contraceptie de urgenta?
- 0Postinor 1500 și sângerări neregulate
Mai multe informații despre: Contraceptia de urgenta postinor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: