Despre anticonceptional

31-07-2011
carlamelania
Nu este medic/terapeut
carlamelania
In urma cu 10 zile am facut o operatie de apendicita, iar dr chirug, mi-a spus sa iau in continuare anticonceptionalul, fiind la a 3-a pastila in ziua operatiei, anticonceptionalul se numeste Logest. Dupa 5 zile de la operatie mi-a aparut menstruatia, iar dr ginecolog mi-a spus ca acesta trebuia intrerupt datorita operatiei. Intrebarea mea e: dupa ce se termina menstruatia, in urmatoarea zi as putea incepe din nou tratamentul cu anticonceptional? va multumesc anticipat!
2 comentarii
0
05-08-2011, ora 05:45
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Dintre cei doi, chirurgul a avut dreptate. Anticonceptionalele nu se intrerup in cazul apendicitei. Daca, totusi, le-ati intrerupt, desigur ca le puteti relua in primele zile ale ciclului.
0
16-10-2011, ora 20:54
AncuP
Nu este medic/terapeut
AncuP
Buna! Aceasi problema o am si eu: am intrerupt anticonceptionalele dupa primele 3 pastilute din folie din cauza unei operatii de apendicita. Le-am reluat dupa 4 zile, adica din a 2-a zi de sangerare. Intrebarea mea este: cand se instaleaza din nou protectia? Cat timp trebuie sa folosesc si o alta metoda de contraceptie? Mentionez ca iau Logest de 2 ani de zile. Multumesc anticipat pt raspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns