ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Despre cartofi...

15-01-2021
Gabita v
Nu este medic/terapeut
Gabita v
Bună seara!!! Am și eu o întrebare scurta și la obiect deoarece am citit mult pe aceasta tema și părerile sunt împărțite. Este sau nu sănătos sa consumam cartofii care au încolțit? V-aș ruga sa argumentați răspunsul. Va mulțumesc anticipat!!!
4 comentarii
2
08-02-2021, ora 17:14
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua,

Cartofii incoltiti sunt considerati siguri pentru consum daca lastarii si coaja sunt indepartate; in coaja si in lastari fiind cea mai mare concentratie de solanina, alcaloidul care poate produce efecte adverse in urma consumului.

Verificati daca nu sunt si alti indicatori organoleptici care pot face cartoful necomestibil pentru a limita riscurile pentru sanatate.

Desigur, aici intervine si nevoia de diversitate in alimentatie si rationalizarea portilor astfel incat sa nu se acumuleze produsi cu potential daunator asupra sanatatii umane.

Sper sa fie util raspunsul. Multa sanatate!

Mihaela Acasandrei
Nutritionist Dietetician
0
08-02-2021, ora 20:30
Gabita v
Nu este medic/terapeut
Gabita v
Îmi este foarte util răspunsul și va mulțumesc frumos pentru el!!
0
17-02-2021, ora 23:16
Gabita v
Nu este medic/terapeut
Gabita v
Bună seara, ma scuzați ca poate devin stresanta cu cartoful meu dar vreau sa ma lămuresc cu privire la toate aspectele care îmi trezesc suspiciuni. Cu încolțit ul am înțeles cum sta treaba dar. Partea aceea verde care se găsește uneori pe o porțiune de cartof este sau nu nociva? Poate fi consumata fără reținere sau doar în anumite conditii? Va mulțumesc anticipat!!!
0
07-04-2021, ora 19:00
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua,

Raspunsul este.. depinde.. de cantitate, frecventa consumului, modul de preparare ale cartofilor etc. Mai ales ca sunt portiuni ale cartofului si nu intregul aliment, respectiv, nu consumati cantitati foarte mari de cartofi, in fiecare zi, la fiecare masa, intrucat se recomanda sa aveti un tipar alimentar variat.


Cel mai bine pentru dvs. pentru a reduce din nivelul de anxietate fata de alimente este sa evitati portiunile verzi sau incoltite ale cartofilor.

Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: cartoful cartofi incoltiti

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.