Despre marirea de sani

18-06-2009
Medeea V
Nu este medic/terapeut
Medeea V
As vrea sa stiu daca cineva mi-ar putea sugera o clinica buna pentru a face implant si in jur de cat costa.Iar a doua intrebare ar fi daca la 19 aproape 20 de ani e sanatos sa fac o asemenea operatie (sa-mi pun silicoane)
as mai vrea sa stiu daca exista clinici care ofera gratis si daca da pe ce se bazeaza aceste oferte.
51 comentarii 12 Înainte ›
0
11-07-2009, ora 02:35
Dr. Calin Dobos
Chirurgie plastica - microchirurgie reconstructiva, Bucuresti / Galati
Dr. Calin Dobos
Draga Medeea,

Dupa 18 ani, sanul e considerat matur, dezvoltarea s-a finalizat (atat cat e ea), asa incat te poti opera linistita. Tine cont insa, de faptul ca, fiind atat de tanara, ai mari sanse ca in viitor sa fie nevoie de alta interventie. Necesitatea ei apare urmare sarcinii, alaptarii, variatiilor de greutate, imbatranirii - toate afectand calitatea pielii sanului, cu efect direct asupra aspectului.
Chiar daca implantele sunt cu ~garantie pe viata~, sanul nu are aceasta 'garantie'.

Succes.
0
11-07-2009, ora 08:38
Medeea V
Nu este medic/terapeut
Medeea V
Multumesc frumos pentru sfat. Aveam si inca am in plan ca la varsta de 21 de ani sa fac aceasta interventie chirurgicala...deci nu e in plan pentru varsta din prezent(19), vroiam sa stiu insa aceste riscuri specificate de dvs!
0
20-09-2009, ora 23:08
ellna12
Nu este medic/terapeut
ellna12
buna, , ,

este cineva pe care a facut NENOROCITA Contractura Capsulara??
Eu am 11 luni de la operatei si acum va trebuie sa le scot...
Eu tot mai sper la vreun tratament ceva?

Spunetini daca stiti ceva!!!!!!
0
21-09-2009, ora 08:07
Dr. Calin Dobos
Chirurgie plastica - microchirurgie reconstructiva, Bucuresti / Galati
Dr. Calin Dobos
Draga ellna12,

Contractia de capsula are 4 grade. in gradele 1-3 se incearca tratament cu tablete. Daca dupa o cura de 1-2 luni nu se reduce, se incearca capsulotomie inchisa, iar daca nici asa nu merge, se face interventie.
Intai incearca tablete.
1
21-09-2009, ora 11:56
ellna12
Nu este medic/terapeut
ellna12
Buna ziua,


Medicul nu mi-a comunicat gradul Capsulei si nici tratamentul cu tablete mi a dat trei variante

1) Inlocuirea Implantului si schimbarea pozitiei acum sunt subfascial sugerand pozitionarea implantului submuscular
2) Relaxarea Capsulei prin interventie chirurgicala
3) Renuntarea la implant


Toate trei variante sunt fara nici o garantie ca aparitia Capsulei nu ar mai fi posibila
0
30-01-2010, ora 23:43
anidaionescu
Nu este medic/terapeut
anidaionescu
Buna ziua,

Am o mare nelamurire referitoare la operatia de marire de sani. Am luat decizia de a face aceasta interventie cu implanturi Mentor, rotunde, high profile 350 cc. in urma discutiilor cu medicul ales am inteles ca le pot pune ori sub muschi ori sub glanda, deoarece sa lasa la fel de repede in ambele cazuri. Alti medici sustin sus si tare faptul ca implantul submuscular este cel mai potrivit deoarece este sustinut de muschi si nu se lasa la fel de repede. Se apropie operatie si nu stiu ce sa aleg. Subglandular sau submuscular? Si de ce? Adica subglandular nu doare atat de tare, dar se lasa oare mult mai repede decat cealalta varianta?
Va rog sa ma ajutati cu aceasta problema!
Mutlumesc!
0
11-02-2010, ora 17:32
Dr. Ina Isac
Chirurgie plastica - microchirurgie reconstructiva, Bucuresti
Dr. Ina Isac
Buna Anida,
Am sa incerc sa sa te lamuresc.
Medicul este cel care pune indicatia de plasare a implantului subglandular sau submuscular. Teoretic, la pacientele care au ceva glanda, implantul se poate pune si subglandular. Diferentele intre cele doua plasari sunt urmatoarele:
-in cazul implantelor subglandulare: arata foarte bine imediat postoperator si in urmatoarele cateva luni, teoretic se lasa mai repede in timp decat cele submusculare (depinde si de cat de mare este sanul tau natural), durerea dupa operatie este mult mai mica, recuperarea mai rapida;
- in cazul implantelor submusculare: imediat postoperator nu arata atat de natural, dar in timp capata forma naturala, teoretic se lasa mai greu in timp, sunt mai dureroase, recuperarea dureaza mai mult.
Practic, diferenta majora intre cele doua tipuri, si cea mai importanta (!) este riscul de contractura capsulara care este mai mare in cazul implantelor plasate subglandular. De aceea exista astazi o tendinta in intreaga lume de a pune implantele submuscular.
Exista, insa, indicatii clare de plasare a implantelor suglandular (de exemplu in cazul sanilor tuberosi).
Sper sa te fi lamurit in mare masura.
Numai bine,
dr Isac Ina- specialist chirurgie plastica si estetica
0
14-02-2010, ora 16:42
anidaionescu
Nu este medic/terapeut
anidaionescu
Buna ziua, dna. Ina isac!

Ati putea veni si cu o explicatie pentru care implantul subglandular s-ar lasa mai repede? Am inteles ca la cel submuscular se sectioneaza muschiul, iar in partea de jos greutatea implantului tot pe glanda cade, avand in vedere ca muschiul nu mai acopera implantul in intregime. Medicul vrea sa mi le pune subglandular, spune de fapt, ca mi le poate pune oricum, numai ca as prefera sa aleg calea cea mai buna astfel incat sa reziste cat mai mult!
multumesc!
0
14-02-2010, ora 19:50
delia21
Nu este medic/terapeut
delia21
iti raspund eu anida; impl. subglandular nu are la fel de multa sustinere ca si cel submuscular, unde muskiul actioneaza ca un fel de sutien intern pt extra suport. mie in schimb mi a zis dl dr ca problema contracturii poate sa apara la fel de bine si la impl. submuscular, depinde f mult de reactia tesuturilor si textura impl.
0
15-02-2010, ora 13:54
Dr. Ina Isac
Chirurgie plastica - microchirurgie reconstructiva, Bucuresti
Dr. Ina Isac
Implantul submuscular este acoperit in jumatatea superioara de muschiul pectoral, astfel ca numai parte din implant (adica jumatatea inferioara) vine in contact cu glanda si actioneaza prin greutatea lui asupra acesteia si asupra pielii. Implantul subglandular practic este sustinut doar de piele, ceea ce, in timp, se traduce prin intinderea acesteia datrita greutatii implantului. Bineinteles ca pielea se va lasa direct proportional cu marimea si, implicit greutatea implantului.
exista insa cazuri in care si implantele subglandulare arata foarte bine, iar daca implantul nu este mare riscul de a se lasa in timp este mai mic.
Daca mai ai intrebari, raspund cu mare placere,
dr Isac Ina, specialist chirurgie plastica si estetica
0
15-02-2010, ora 19:54
anidaionescu
Nu este medic/terapeut
anidaionescu
Multumesc pentru raspunsuri amandurora! Delia, cred ca te-am innebunit!
1
16-02-2010, ora 00:19
Dr. Calin Dobos
Chirurgie plastica - microchirurgie reconstructiva, Bucuresti / Galati
Dr. Calin Dobos
Imi place faptul ca discutia capata o tenta puternic profesionala si informationala :)
Ca sa fim scrupulosi de precisi, sa stiti ca aplicarea implantelor submuscular are 4 variante!!
1. partial submuscular - descris sus
2. total submuscular
3. dual plane
4. multiplane
Aceasta e ultima clasificare, acceptata din Mai 2009!
Fiecare are avantaje si dezavantaje, dar mai ales indicatii si contraindicatii!
Ce vi se potriveste? Nu e o metoda pentru toata lumea. Se alege in functie de situatia clinica.
Asta e provocare medicinei: sa alegi ce e mai bine pentru cea/cel din fata ta :))
Succes!
0
16-02-2010, ora 21:14
anidaionescu
Nu este medic/terapeut
anidaionescu
Dle. Calin Dobos, mie medicul imi recomanda subglandular sau subfascial, spune ca am in partea de sus suficienta carne astfel incat sa nu se simta implantul. De asemenea a spus ca daca vreau eu neaparat poate sa imi puna si submuscular, dar nu este necesar. Dvs. ce imi recomandati?
1
17-02-2010, ora 06:18
Dr. Calin Dobos
Chirurgie plastica - microchirurgie reconstructiva, Bucuresti / Galati
Dr. Calin Dobos
Draga Anida,

Nu ma intelege gresit, dar ar fi necivilizat din partea mea sa imi pronunt parerea! Nu cunosc situatia ta clinica, iar tu nu poti sa ceri opinii care apoi sa le impui sau prezinti medicului tau, nu e corect.
Nu uita ca fiecare medic are preferinte, idei proprii.
Daca vrei sa-ti faci o imagine despre ce facem fiecare, studiaza cazuri, rezultate in timp, cazuistica, alte paciente operate.
Inca o data, te rog sa intelegi ca nu e natura mea sa dau lectii pe forum. Am incercat si incerc sa cresc gradul de informare al vostru, al pacientelor, dar nu ma voi implica in deciziile care trebuie sa le luati singure.
Sperand ca intelegi si tu si celelalte fete interesate de subiect, va stau la dispozitie, in limita timpului, cu informatii utile sper :)
1
17-02-2010, ora 16:02
anidaionescu
Nu este medic/terapeut
anidaionescu
Am inteles dle. Dobos. Numai ca eu nu ceream opinii pentru a le impune medicului meu. Doar ca atata timp cat dumnealui nu are preferinte si mi-a spus ca pot alege eu locatia implanturilor, vroiam sa ma asigur ca iau cea mai buna decizie, iar acest lucru il pot face numai cerand sfaturile unor persoane de specialitate sau ale fetelor care deja au trecut prin aceasta operatie. Maine voi avea operatia si inca eu nu stiu ce ar trebui sa aleg.
Multumesc!
0
18-02-2010, ora 22:09
vane
Nu este medic/terapeut
vane
Pt. dr Calin Dobos sau dr Ina Isac
De 10 zile sunt posesoarea unor sinii superbi, m-am recuperat destul de repede dar inca respect cu strictete regulile postoperatori pana la o luna jumatate. I-mi este teama de contractia capsulara, se poate preveni medicamentos? Cand pot aparea primele semne si care sunt acestea, daca mergi imediat la dr. se poate rezolva fara interventie chirurgicala? In ce consta capsulotomia inchisa? Gradele de contractie capsulara apar in ordine crescatoare de la 1-4 sau pur si simplu apare sa zicem de gradul 3 direct.
Va multumesc.
0
18-02-2010, ora 22:55
Dr. Ina Isac
Chirurgie plastica - microchirurgie reconstructiva, Bucuresti
Dr. Ina Isac
Felicitari pentru reusita operatiei, sunt convinsa ca esti extrem de fericita acum!
In legatura cu contractia capsulara, metodele de preventie sunt numeroase si banuiesc ca au fost respectate intraoperator (utilizarea implantelor texturate, introducerea acestora submuscular, absenta hematoamelor, seroamelor, infectiei, utilizarea manusilor fara talc etc ); cat despre preventia postoperatorie...nu prea mai exista asa multe variante. Au fost incercate niste medicamente, insa nu a fost dovedita eficienta lor pana in prezent.
Nu intotdeauna iti poti da seama de primele faze ale contractiei capsulare, in sensul ca semnele pot fi minime, chiar absente. Dar ele apar gradual. Initial se poate incerca capsulotomia inchisa (adica aplicarea unei anumite presiuni asupra implantului de catre chirurg in scopul ruperii capsulei), nu fara riscuri insa. Contractura poate aparea oricand, de la cateva luni, pana la cativa ani sau zeci de ani, sau...niciodata. Nu trebuie insa sa te gandesti la aceasta complicatie, merita sa te bucuri de noii sani, si trebuie sa te gandesti ca oricum contractura caspulara are tratament, chiar daca acesta consta intr-o alta interventie chirurgicala!
0
19-02-2010, ora 00:13
vane
Nu este medic/terapeut
vane
Va multumesc mult pt. raspuns. Implanturile au fost Matrix 335, anatomice introduse sub muscular. O alta interventie chirurgicala ar insemna o alta operatie de la inceput cu alte implante sau doar ruperea capsulei chirurgical?
0
19-02-2010, ora 16:07
Dr. Ina Isac
Chirurgie plastica - microchirurgie reconstructiva, Bucuresti
Dr. Ina Isac
Interventia chirurgicala in cazul contracturii capsulare consta in indepartarea implantului, scoaterea capsulei partial sau in totalitate si reintroducerea aceluiasi implant (sau a altuia daca acesta este degradat sau daca pacienta doreste alta marime/forma) in acelasi buzunar sau in altul (adica retromuscular daca implantul a fost subglandular si invers). Alegerea diferitelor variante enumerate depinde in mare parte de indicatia chirurgului.
0
20-02-2010, ora 10:27
vane
Nu este medic/terapeut
vane
Multumesc mult pt. raspunsuri, sper ca acestea sa-mi foloseasca doar pt. cultura mea generala si sa nu fie cazul sa le si pun in practica.
1
27-04-2010, ora 18:30
mickaela
Nu este medic/terapeut
mickaela
as dori informatii referitoare la implant cu silicoane de la persoane care s-au operat.
0
01-05-2010, ora 04:15
lauris
Nu este medic/terapeut
lauris
buna, sunt intro situatie ft urata.Azi am facut 2 sapt de la interventia d implanturi si e groaznic prin ce trec, sanul drept are cu totul alta forma decat cel stang kre e perfect, alta forma insemnand k siliconul e mult mai sus deca celalalt si se vede ft urat, mam invinetit pe margine si ma si doare mult mai tare decat stangul la care n am nici o problema.doctorul a spus k nu a mai patit asa cva si k e posibil k siliconul sa se fi agata de tesut de a ramas asa sus, nu are o explicatir exacta.A incercat sal miste printrun masaj puternic care aproape m;a lesinat de durere.In urma acestui masaj a spus k sa mai lasat un pic l el simte la mana si mia pus un andaj elastic infasurat strans deasupra sanilor in incercarea de a se apasa sperand ca se va lasa siliconul mai jos.mia mai spus si sa nu mai port bustiera ceea c ma sperie pt k stiu ca normal 2 luni se poarta.A spus sa stau asa cu bandajul pana miercuri, azi fiind vineri si miercuri sa merg la el iar pt k imi va comanda ceva special sami puna, nu imi mai amintesc termenul, pe care mil va pune in locul acestui bandaj improvizat ji daca nici cu aia nu se va lasa a spus k imi va deschide operatia ji va aseza siliconul fara sa il scoata.Sunt ft speriata, mai ales k ma si doare ft tare din cauza presiunii de la bandaj plus k eu trebuie sa ma masez puternic incercand sa misc proteza.vreau si eu un sfat, a mai patit cineva asa ceva?
0
25-05-2010, ora 10:48
denisac
Nu este medic/terapeut
denisac
lauris la ce dr ai facut interventia chirurgicala.vreau si eu sa imi pun implant mamar si sunt in cautare de doctor. a fost cineva la dr radu adriana de la medlife?
0
26-06-2010, ora 14:02
celenai
Nu este medic/terapeut
celenai
Buna ziua, dna. dr. Ina Isac

Am facut o operatie de marire a sanilor acum 3 saptamani si nu prea sunt multumita de rezultate, nu prea vad mare diferenta de cum au fost inainte si cum sunt acum desi doctorul spune ca mi-a pus un implant de 300cc forma rotunda. In pozele dupa internet implanturile arat mult mai rotund pe cand la mine sani sunt plati si pe zi ce trece sunt mai moi.
Am inteles ca la inceput protezele sunt mai sus si ca in timp ele mai coboara.
As dori sa va intreb in ce masura se se poate schimba forma in cele 3 luni si daca dupa cele 3 luni sanul devine mai bombat, mai rotund?
Rog raspuns urgent daca se poate. Sunt fff dezamagita.
0
26-06-2010, ora 14:06
celenai
Nu este medic/terapeut
celenai
Buna ziua, dna. dr. Ina Isac

Am uitat sa specific ca implantul este facut submuscular.
0
26-06-2010, ora 16:57
Dr. Ina Isac
Chirurgie plastica - microchirurgie reconstructiva, Bucuresti
Dr. Ina Isac
Buna Celena,
Daca ti-au fost puse implante de 300 cc (asa cum trebuie sa scrie in micile carduri ale implantelor care ti-au fost date dupa operatie) este imposibil sa nu observi diferenta! Cat priveste pozele de pe internet, nu exista 2 paciente pe lume care cu acelasi tip de implant sa arate la fel, cu alte cuvinte fiecare femeie este unica si aceleasi implante vor arata diferit! De alftel, cred ca la consultatie dl/dna dr care te-a operat te-a pus in tema cu acest aspect.
Intr-adevar, protezele coboara in timp, dar nu poate deveni mai "bombat"decat este acum. Protezele se mai aseaza in timp, sanii devin mai moi. Este devreme pentru aprecierea unui rezultat definitiv, parerea mea este ca trebuie sa mai ai rabdare, iar nelamuririle si dubiile sa le impartasesti si doctorului tau, care precis te poate ajuta cumva.
Mult succes,
dr Ina Isac
0
26-06-2010, ora 17:18
celenai
Nu este medic/terapeut
celenai
Dna. dr. Ina Isac

Va multumesc pentru raspunsul dat atat de repede

Cea ce ma deranjeaza pe mine cel mai mult este ca sunt foart plati si deja sau inmuiat.
Daca imi pun sutienel pe care le aveam inainte nu se vede mare diferenta.
Daca acum sunt asa ma intreb dupa cele 3 luni cand nu or sa mai fie umlati din cauza operatiei cum or sa arate ?
Este adevarat ca nu am vrut niste sani iesiti din comun dar as fi vrut sa fie mai rotunzi putin nu asa plati si mai "bombati"
Imi pare rau ca nu reusec sa postez o poza dupa operatie
0
05-08-2010, ora 18:19
cdocdo
Nu este medic/terapeut
cdocdo
Vreau sa stiu cum este viata sexuala dupoa implantul de silicoane, cum reactioneaza un nou partener? Intreaba ceva, este evident sau nu este evident? Va rog mult sa-mi raspunde-ti. Multumesc
0
17-08-2010, ora 13:01
biabia1
Nu este medic/terapeut
biabia1
buna! eu sunt programata in oct la dr grecu, la medsport si mi-a spus ca opteaza pt. 225. Ce parere aveti, si-a pus cineva atat de putin? cam ce nr. la sutien inseamna? s-a mai operat cineva recent la dr. grecu?
0
04-10-2010, ora 21:09
ellna12
Nu este medic/terapeut
ellna12
Buna ziua,

E posibil avand contractura capsulara doar la un san sa si revina singur? si dupa un an sa ti se deformeze celalalt san? E contractura capsulara sau se roteste implantul?
Adaugă un comentariu / răspuns
51 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sânii
  • Auto-examinarea sânilor
  • Metode de ridicare a sanilor fara operatie
  • Estetica sânilor
  • Marirea sanilor - ce optiuni exista?
  • Marirea sanilor cu implanturi mamare - Mamoplastia de augmentare
  • Implanturi mamare - silicon sau ser fiziologic?
  • Mastopexia - Operatia pentru ridicarea sanilor (lifting-ul sanilor)
  • Implant mamar: moft sau necesitate?
  •