Detartrajul

11-10-2010
angyca
Nu este medic/terapeut
angyca
Buna. Mi-am facut un detartraj in luna noiembrie 2009(primul). In luna martie, aveam iar tartrul mult mai mult decat prima data. Am facut iar detartraj la sfarsitul lunii aprilie. In luna iunie deja aveam iar tartrul. Din ce cauza imi apare asa des acum?? Nu fumez nici acum nici inainte de asta. Sa mai fac?? Imi arata deja urat dantura cat de mult mi s-a facut acuma. Multumesc
2 comentarii
0
11-10-2010, ora 13:47
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Da, detartrajul trebuie facut ori de cite ori e nevoie (cam de 2 ori pe an). Daca nu faceti detartraj, piatra depusa pe dinti determina retractia gingiei cu inflamarea ei, putind duce pina la parodontopatie avansata cu pierderea dintilor. E foarte important ca dintii sa fie mereu curati.

Cereti medicului sa va arate cum sa folositi ata dentara, cum sa faceti periajul dintilor CORECT, si insistati f mult pe igiena de seara facuta corect si complet: ata dentara, periaj corect, apa de gura. Tind sa cred ca periajul pe care il faceti acum nu e corect sau nu e facut zilnic, si de aceea s-a depus asa de repede tartrul.
0
11-10-2010, ora 19:18
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
in plus fata de ce v-a recomandat dr grosu, asigurati-va ca dupa ce vi se face detartraj se face si o finisare foarte minutioasa a suprafetelor dentare prin periaj profesional de catre medic, finisare care incetineste ritmul depunerii tartrului.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul