Dezvoltare personala

15-10-2013
bogdy23
Nu este medic/terapeut
bogdy23
Buna ziua,

Cunoaste careva ceva cursuri indiferent unde in tara care iti imbunatateste rezultatele la invatatura a memoriei si a concentrarii si il poate recomanda.
Va multumesc
14 comentarii
0
15-10-2013, ora 21:39
vax123
Nu este medic/terapeut
vax123
In Cluj, stiu ca la PsyLife se fac astfel de cursuri de dezvoltare personala
0
15-10-2013, ora 22:36
Psiholog Roxana Alina Olaru
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Roxana Alina Olaru
In Bucuresti la Clinica RoPsiho.
0
16-10-2013, ora 12:49
bogdy23
Nu este medic/terapeut
bogdy23
De metoda silva ce ati auzit e buna?
0
16-10-2013, ora 17:34
Psihoterapeut Andreea Cosma
Identitate neconfirmată
Psihoterapeut Andreea Cosma
Buna ziua,

Metoda Silva este o metoda terapeutica prin care se invata accesarea unor stari de relaxare si meditatie, comutand activitatea cerebrala pe undele Alfa, specifice starii de creativitate si implinire de sine. Este o abordare prin care se invata multe tehnici autogene de centrare pe sine. Important este sa descoperi o metoda potrivita tie, prin care sa poti ajunge la echilibru si armonie.
Mult succes!
0
17-10-2013, ora 10:30
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Cele mai "puternice" cursuri de dezvoltare a cunoasterii functionarii mintii si de invatare de tehnici care activeaza resurse, capacitati, aptitudini sunt cele de NLP - programare neuro-lingvistica. Primul modul se numeste NLP Practitioner si dureaza 6-8 sesiuni de cate 3 zile. Eu am fost foarte multumita de ce am invatat si de prestanta trainar-ului.
0
17-10-2013, ora 17:49
bogdy23
Nu este medic/terapeut
bogdy23
De photoreading ce parere aveti a facut cineva e real sau e doar o chestie foare hyped cu marketing bun NLP am facut putin dar nu mia placut nu sa facut nimik pt concentrare memorare ci doar tehnici de schimbare a starii a comportamentelor etc.
1
17-10-2013, ora 20:50
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Fotoreading si dormit cu cartea sub perna, astea sunt deja perimate :), vezi ce spune si aceasta Doamna care a dezvoltat o metoda originala si stiintifica de citit si invatat ! A avut clasa de copii corijenti si retarzi pe care i-a invatat sa extraga ideile principale dintr-un text !

elisabetastanciulescu.ro/ce-lucrez/cum-sa-inveti-pentru-secolul-xxi/
0
18-10-2013, ora 18:18
bogdy23
Nu este medic/terapeut
bogdy23
Este vreun medic psihiatru pe aicea? Poate fii posibil sa citesti cu 25, 000 de cuvinte pe minut si sa iti amintesti mai bine informatia ca in cititul normal?Este cineva care a facut cursul am auzit ca e facut de multi medici avocati etc oameni care au mult de citit in general. Mam uitat la elisabet stanciulescu nu am vazut cand are curs nu am inteles exact cu ce se ocupa
0
23-10-2013, ora 11:05
Demetra Cucueanu
Identitate neconfirmată
Demetra Cucueanu
Elisabeta Stanciulescu este coach si, pentru ca si eu am aceasta calificare, sunt life coach, va pot explica ce inseamna.
Dupa cum stiti, coach inseana antrenor, iar life, viata, precizeaza - "antrenor in ale vietii" cu sensul de dezvoltare personala.
Se lucreaza unu la unu sau in grup si in decursul catorva sesiuni se gasesc solutii pentru probleme de natura personala (in cazul de fata sa inveti mai bine sa te concentrezi, etc.), pentru relatii mai bune. pentru dezvoltare profesionala, in general pentru tot ce constituie un obstacol la un moment dat.
0
31-10-2013, ora 10:09
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Buna ziua. Dna Cucueanu, carui domeniu ii apartine life coaching-ul? Ce fel de pregatire are un astfel de antrenor?
0
31-10-2013, ora 12:12
Demetra Cucueanu
Identitate neconfirmată
Demetra Cucueanu
Coaching-ul s-a desprins din psihologie, exista tari in care doar psihologul are dreptul sa profeseze pe aceasta nisa, asa cum in Franta doar psihiatrul poate fi psihoterapeut (aceasta informatie o am de la un psihoterapeut cate practica in Franta si o presupun corecta).
Pentru ca sunteti psiholog, desigur ati studiat lucrarile lui Milton H. Erickson, 'an American psychiatrist specializing in medical hypnosis and family therapy' (http://en.wikipedia.org/wiki/Milton_H._Erickson), iar 'The Ericksonian philosophy is the background that frames the coaching training.' (http://www.ericksoninstitute.it/en/142/coaching-training/.).
Richard Bandler (care 'holds a BA (1973) in philosophy and psychology' - http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Bandler) si John Grinder ('bachelor degree in psychology' - http://en.wikipedia.org/wiki/John_Grinder) sunt doar alti doi ilustri practicieni, co-fondatori ai programarii neuro-lingvistice, despre care in mod sigur ati citit.
Sunt scoli autorizate de Federatia Internationala de Coaching, atat in strainatate cat si in tara.
Sunt sigura ca veti gasi multe pareri pro si contra, important este insa ca pacientul sa faca progrese, indiferent daca apeleaza la medicina, psihoterapie, tratamente naturiste, fizioterapie, masaj, vindecare prin credinta sau orice altceva ii poate imbunatati starea de sanatate.
0
31-10-2013, ora 15:52
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Multumesc. Nu contestam ideile, vroiam doar niste informatii.
0
13-11-2013, ora 17:28
Demetra Cucueanu
Identitate neconfirmată
Demetra Cucueanu
Doamna Chiriacescu, imi cer scuze, m-am ambalat putin, dar pana la urma a fost, probabil in beneficiul cititorului, si el este mai informat; Multe salutari!
0
14-11-2013, ora 12:44
Elisabeta Stanciulescu
Nu este medic/terapeut
Elisabeta Stanciulescu
Pentru aceia care întreabă cu ce mă ocup, detalii aici: elisabetastanciulescu.ro/cine-sunt/antreprenor-de-idei/

În legătură cu lectura: e fantastic că găsiţi timp să citiţi, felicitări!

Eu recomand însă LECTURA PROFUNDĂ, nu rapidă:
"Citeşti pentru a-ţi provoca propriul mod de gândire-acţiune şi a-ţi depăşi propriile limite, NU pentru a-ţi confirma şi întări opiniile, stereotipurile, prejudecăţile, limitele cu care te-ai obişnuit şi cu care te simţi, probabil, confortabil. Nici pentru a reţine un nume, un titlu şi câteva idei / citate utile doar pentru a promova un examen, a rezolva o problemă punctuală sau a face impresie bună într-un cerc social. Şi nici doar pentru a-ţi (pe)trece timpul într-un mod intelectual şi plăcut..." http://elisabetastanciulescu.ro/2010/02/lectura-profunda-un-model-posibil-i-ii/

1. Reţine şi notează nu doar lucrurile cu care "ai rezonat", ci şi - mai ales - ideile care te-au contrariat, chiar ţi-au displăcut. Acelea sunt cu adevărat platforme de plecare pentru dezvoltare; altfel, dacă reţii doar ce ţi-a plăcut, nu faci decât să-ţi îngroşi zidurile propriei zone de confort.

2. Pune semne de întrebare asupra oricărei idei care "te prinde" foarte repede şi caută argumente pro ŞI contra. De exemplu: dacă "noi nu putem iubi pe altcineva decat atunci cand ne iubim pe noi insine (si direct proportional cu iubirea pe care ne-o oferim)" (Brene Brown; şi mulţi alţii) - şi ştim că narcisistul se iubeşte enorm pe sine, putem deduce că narcisistul e acela care îi iubeşte enorm pe alţii??? Sunt multe astfel de clişee în toate cărţile fascinante...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce uităm?
  • Fotografiile ne pot afecta memoria
  • Grupa de sânge ar putea influența pierderea memoriei
  • Curiozitatea influențează creierul să învețe și să memoreze mai bine
  • Optogenetica arată că memoria poate fi manipulată prin impulsuri luminoase (studiu pe șoareci de laborator)
  • Amintirile despre durerile nașterii sunt influențate de intensitatea lor (nu de durata) și de epidurală
  • Exerciții de memorie
  • În ce mod ajută stresul memoria
  • Cum îți poți îmbunătăți concentrarea?
  •