Dieta in raceli si gripe

Se recomanda evitarea consumului de alimente producatoare de mucus, cel putin pe perioada infectiilor, cum sunt alimentele acidifiante : cazeina din produsele lactate, carnea, zaharurile rafinate( dulciurile, produsele de cofetarie), zaharul alb, prajelile de toate felurile, excesul de fasole.Mancatul in exces a mai multor alimente la aceeasi masa combinate produc de asemeni mucozitati.
Consumati alimente detoxifiante si alcaline, hranitoare si usor de digerat cum sunt fructele, legumele, zarzavatul, sub forma cruda, de suc, coapte, fierte, supe calde, cereale integrale, fulgi de cereale, terciuri, mamaliga.
Ceaiurile calde cum sunt Plantusin sau Hapciu solubil ajuta la stimularea functiei de detoxifiere a organismului si faciliteaza expectoratia in tusea uscata.
Consumati alimente detoxifiante si alcaline, hranitoare si usor de digerat cum sunt fructele, legumele, zarzavatul, sub forma cruda, de suc, coapte, fierte, supe calde, cereale integrale, fulgi de cereale, terciuri, mamaliga.
Ceaiurile calde cum sunt Plantusin sau Hapciu solubil ajuta la stimularea functiei de detoxifiere a organismului si faciliteaza expectoratia in tusea uscata.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 61nu pot sa respir!
- 7ii curge nasul si e racit tot timpul
- 5haloperidol, coaxil
- 13bebe 7 luni raceste des ce sa-i mai fac?
- 5imi vine sa merg mereu la baie... e vorba de o raceala?
- 4va rog foarte mult un raspuns urgent, multumesc
- 8Arsura in gat si gura
- 16Racit si am senzatia cum ca urechea dreapta mi-e infundata
- 8Nu mai stiu ce sa fac! tuse si altele
- 3Cadere de par si sprancene! Senzatie de raceala!
- 1alergie, astm sau raceala?
- 42Nas infundat, raceali dese si cornete nazale marite
- 5durere in piept partea dreapta
- 6temperatura bazala scade.. mai exista risc de sarcina?
- 1tratament raceala pentru un cardiac
- 2Remedii naturale pentru raceala si gripa
- 2raceala la bebelusi
- 3utilizare antibiotice - efecte secundare
- 3Simptome gripale de de durata mai lunga decat de obicei sau ceva mai periculos?
- 1Sa am Iacrs?
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: