Dieta in raceli si gripe
Se recomanda evitarea consumului de alimente producatoare de mucus, cel putin pe perioada infectiilor, cum sunt alimentele acidifiante : cazeina din produsele lactate, carnea, zaharurile rafinate( dulciurile, produsele de cofetarie), zaharul alb, prajelile de toate felurile, excesul de fasole.Mancatul in exces a mai multor alimente la aceeasi masa combinate produc de asemeni mucozitati.
Consumati alimente detoxifiante si alcaline, hranitoare si usor de digerat cum sunt fructele, legumele, zarzavatul, sub forma cruda, de suc, coapte, fierte, supe calde, cereale integrale, fulgi de cereale, terciuri, mamaliga.
Ceaiurile calde cum sunt Plantusin sau Hapciu solubil ajuta la stimularea functiei de detoxifiere a organismului si faciliteaza expectoratia in tusea uscata.
Consumati alimente detoxifiante si alcaline, hranitoare si usor de digerat cum sunt fructele, legumele, zarzavatul, sub forma cruda, de suc, coapte, fierte, supe calde, cereale integrale, fulgi de cereale, terciuri, mamaliga.
Ceaiurile calde cum sunt Plantusin sau Hapciu solubil ajuta la stimularea functiei de detoxifiere a organismului si faciliteaza expectoratia in tusea uscata.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10Sputa cu sange
- 5in urma unei raceli, am ramas cu o stare subfebrila
- 2Sfat pentru a nu se agrava raceala
- 26otita medie...? fara antibiotic?
- 5Tuse persistenta ( > 6 luni)
- 8probleme la gat si masele
- 5sinuzita cronica acuta, nu poate respira, incepe sa se sufoce...
- 10nevoia de a tusi
- 3iritatie in gat
- 7Raceala, nurofenul pot influenta valoarea analizelor de sange?
- 9Procupare excesiva fata de sanatate
- 6Imi trag nasul foarte des, mi se infunda timpanele.. desi nu sunt racit
- 2raceala indeungata, flegme cu putin sange
- 2am racit din cauza aerului conditionat de la masina
- 1Prevenirea racelilor si aftelor in cursul chimioterapiei si radioterapiei
- 3Simptome gripale de de durata mai lunga decat de obicei sau ceva mai periculos?
- 5Nici nu stiu care este de vina...
- 0Stare gripala
- 1Febra si tuse iritativa - Raceala?
- 0Sunt racita, necesit antibiotic?
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: