Dieta in raceli si gripe
Se recomanda evitarea consumului de alimente producatoare de mucus, cel putin pe perioada infectiilor, cum sunt alimentele acidifiante : cazeina din produsele lactate, carnea, zaharurile rafinate( dulciurile, produsele de cofetarie), zaharul alb, prajelile de toate felurile, excesul de fasole.Mancatul in exces a mai multor alimente la aceeasi masa combinate produc de asemeni mucozitati.
Consumati alimente detoxifiante si alcaline, hranitoare si usor de digerat cum sunt fructele, legumele, zarzavatul, sub forma cruda, de suc, coapte, fierte, supe calde, cereale integrale, fulgi de cereale, terciuri, mamaliga.
Ceaiurile calde cum sunt Plantusin sau Hapciu solubil ajuta la stimularea functiei de detoxifiere a organismului si faciliteaza expectoratia in tusea uscata.
Consumati alimente detoxifiante si alcaline, hranitoare si usor de digerat cum sunt fructele, legumele, zarzavatul, sub forma cruda, de suc, coapte, fierte, supe calde, cereale integrale, fulgi de cereale, terciuri, mamaliga.
Ceaiurile calde cum sunt Plantusin sau Hapciu solubil ajuta la stimularea functiei de detoxifiere a organismului si faciliteaza expectoratia in tusea uscata.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8Raceala frecventa
- 4colargol administrat bucal
- 7Astm bronsic dupa raceli repetate
- 6Raceala dupa 3 zile cu bronho vaxom ?
- 7Hemoragie nazala dupa o raceala puternica
- 4va rog foarte mult un raspuns urgent, multumesc
- 6de un an de zile eu parca sunt racit mereu
- 6de mai bine de 10 ani. simt ca am ceva in gat...
- 1Raceala persistenta (de 3 saptamani)
- 5intrebare despre niste sechele la plamani
- 6coji cu sange in nas
- 2Remedii naturale pentru raceala si gripa
- 8Catar ototubar
- 3utilizare antibiotice - efecte secundare
- 1Să fie doar de la răceală?!
- 7Chisturile ovariene se pot face si de la raceli repetate?
- 1Am racit vara ?
- 1Răceala nedorita
- 1Dureri de urechi, tuse si nas infundat.
- 0Sunt racita, necesit antibiotic?
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: