Ceasuri inteligente care măsoară glicemia și nu numai

19-04-2023
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Știați ca acum smartwatch-urile mai nou au implementata și funcția de măsurare a glicemiei pe lângă alți indicatori, ca tensiune, puls, EKG, (da, unele fac chiar și EKG), SPO, rata de respirație etc
Numai ca măsurătoarea glicemiei pe ceas e făcută în mmol/l.
Eu mi-am luat un astfel de ceas dar nu ma bazez decât orientativ pe el(am prediabet și nu prea țin regimul dat ci mănânc mai puțin cele considerate rele în diabet și mai puțin în general.
Interesante ceasurile astea, însă ele se bazează pe anumiți senzori inteligenți, senzori de inteligenta artificiala și funcția glicemie e doar la început.In viitor peste 10 ani cred ca va exista un ceas care va lua foarte exact glicemie, știință și tehnologia avansează și merg mana în mana iar dacă mai întra și Dumnezeu în ecuație viitorul diabeticilor suna puțin mai bine.

Ceasul l-am luat de pe -----* dar repet e strict orientativ și nu este un dispozitiv medical ci pentru cei pasionați de sănătate și sport.
Am vrut doar sa va aduc la cunostinta ca exista și vor exista din ce în ce mai multe ceasuri inteligente care iau glicemia însă bineînțeles tot glucometru rămâne baza pana când nu va avansa tehnologia și medicina intr-un mod covârșitor. Oricum ca o chestie, viitorul aparține tehnologiei și științei inovatoare în medicina și oamenii vor avea mari surprize în progresele pe care le va face medicina, știi ta și tehnologia.Peste 50-100 de ani niște aparate cred ca îți vor arata integral toată starea de sănătate, asa ca chestie.Viitorul suna bine, dar sa ajungem noi acolo, ca cu atâtea boli și comorbiditati e greu:(Sanatate multă tuturor și glicemii cât mai bune tuturor)
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: