agrisele in sarcina

05-08-2013
Cristinica_27
Nu este medic/terapeut
Cristinica_27
Buna ziua
Se pot consuma agrise in sarcina? Parerile sunt impartite.
Multumesc
1 comentarii
0
05-08-2013, ora 15:27
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună ziua!

Fiinţă scumpă, Cristinica_27, după cum bine ai scris, părerile sunt împărţite. Se spune în unanimitate că agrişele, fructe ce conţin berbamină, un alcaloid, consumate în timpul sarcinii cresc riscul de avort spontan, mai ales atunci când consumul lor este exagerat. Ce înseamnă exagerat? Înseamnă să mănânci agrişe zilnic, timp de minim o săptămână, în cantităţi mai mari decât cele normale. Ce înseamnă normal pentru o însărcinată dar nu neapărat? Înseamnă nu mai mult de un pumn de agrişe, în opinia mea. Oricum, se ştie clar faptul că în cazul ORICUI, nu numai în cazul unei femei însărcinate, consumul excesiv de agrişe poate duce la supradozaj, simptomele supradozajului fiind: greaţă puternică, diaree, vomismente, hipotensiune, gastralgie (durere de stomac), febră, chiar confuzie dar NU numai.
Deci, ca şi concluzie, în cazul în care eşti însărcinată, îţi recomand să EVIŢI consumul de agrişe, ca să nu te supui unui risc pe care nu-l poţi gestiona. Mănâncă doar câteva agrişe, aşa, de poftă! De asemenea, EVITĂ plantele picante sau foarte picante, amare sau foarte amare şi/sau stimulente, cum ar fi ardeiul iute, pelinul, piperul negru, anghinarea, etc. - deoarece şi acestea cresc riscul de avort.

Toate cele bune îţi doresc!
Dumnezeu să te binecuvânteze cu tot ce ai nevoie.
Sărută sufletul tău şi îmbrăţişează inima ta (frăţeşte),
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.