Discopatie lombara joasa etajata - dureri severe

08-05-2024
mariusss95
Nu este medic/terapeut
mariusss95
Bună seara,

Sper ca am postat bine aici, dacă nu, îmi cer scuze!

În urma cu 2 ani de zile, am avut un accident, am căzut de la o înălțime fix în fund și de acolo a rezultat dureri groaznice de spate, cam 2-3 crize severe pe an (în jur de 2 săptămâni, cu tratament medicamentos, nu ma pot deplasa decât pana la baie și înapoi. Nu pot exercita munca, exerciții fizice, plimbări, etc). Am fost la mai multe controale, din care nu m-au împăcat cu nimic... mi s-a sugerat doar medicamente și kineto. Dar repet.. nu pot sa muncesc, nu pot sa stau mai mult de 30 40 minute în picioare, nu pot sa stau în șezut în mașină, nu pot sa fac mai nimic din cauza severității durerilor mele. În urma unui RMN, s-a constatat asta:

Spatiul D12-L1- fara protruzie discala, fara conflict radicular.Spatiul L1-L2- fara protruzie discala, fara conflict radicular.Spatiul L2-L3- fara protruzie discala, fara conflict radicular.Spatiul L3-L4- deshidratare discala, fisura intradiscala si debord discal posterior minim, fara conflict radicular.Spatiul L4-L5- pensare de spatiu, deshidratare discala, modificari degenerative tip Modic 2, fisura intradiscala si protruzie discala preforaminal dreapta 6mm, ce determina conflict pe radacina L5 dreapta intrarahidian.Spatiul L5-S1- deshidratare discala, debord discal foraminal stanga 5mm, ce determina conflict pe radacina L5 stanga intraforaminal.

CONCLUZIE: Discopatie lombara joasa etajata, ce determina conflict pe radacinile L5 dreapta intrarahidian si L5 stanga intraforaminal.

Precizez ca am 28 ani, urmez un regim de alimentație strict, bogat în calciu și vitamine pentru întărirea oaselor și pentru reducerea greutății în același timp și vreau sa va cer un sfat va rog... pot sa fac operatie pe asa ceva ? Sunt șanse mari sa fiu normal după operație ? Sau ce remedii îmi recomandați?

Fac kineto de 6 luni de zile, calmante (anti inflamatoare), uneori și somnifere pentru ca nu pot dormi de durere.. și singura mea putere de a exercita ceva fizic este sa merg pana la magazin și înapoi (1 ora pe zi). Dacă stau mai mult de o ora în picioare deja simt cum se încălzește jos la spate și nu mai pot merge.. nu pot sa muncesc, nu pot sa fac nimic.. doresc un sfat, un remediu, o părere, orice..de la cineva specializat sau oameni care au trecut prin asa ceva. Precizez ca am 28 ani și am multe planuri de viata și vreau sa fiu normal, nu sa stau la pat. Momentan ma întrețin muncind de acasa, de pe laptop..dar nu sunt satisfăcut de aceasta viata. Vreau mișcare, sa pot munci normal sa stau în picioare, sa ma plimb etc.

Va mulțumesc tuturor ca a-ți făcut un efort și măcar ati citit tot ce am scris și rog și ofer seriozitate.
1 comentarii
0
09-05-2024, ora 14:17
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Din descrierea pe care ai oferit-o, suferi de o situație destul de complexă și dureroasă. Este clar că această problemă îți afectează calitatea vieții și este important să găsești cele mai bune soluții pentru a gestiona și potențial trata această condiție.

Opțiuni de tratament conservator
Deoarece ai menționat că ai urmat deja fizioterapie (kinetoterapie) și tratament medicamentos fără ameliorări semnificative, ar putea fi util să explorezi și alte forme de terapie conservatoare, cum ar fi:
- Terapia manuală: Poate ajuta la ameliorarea tensiunilor musculare și la îmbunătățirea mobilității.
- Acupunctura: Unii pacienți găsesc alinare semnificativ pentru durere prin acupunctură.
- Terapia prin injecții: Injecțiile cu corticosteroizi sau alte substanțe antiinflamatoare direct în zona afectată pot ajuta temporar.

Considerații pentru intervenția chirurgicală
Cât despre opțiunea chirurgicală, este important să ai o discuție detaliată cu un neurochirurg sau ortoped specializat în coloana vertebrală. Intervențiile chirurgicale pot varia de la decomprimări minim invazive la fuziuni vertebrale, în funcție de specificul problemei tale. Iată câteva aspecte de luat în considerare:
- Evaluarea riscurilor și beneficiilor: Chirurgia ar putea oferi alinare, dar vine cu riscuri proprii și nu garantează întotdeauna un rezultat perfect.
- Recuperarea post-operatorie: Este adesea lungă și necesită angajament pentru fizioterapie și reabilitare.
- Rezultatele pe termen lung: Unii pacienți raportează o îmbunătățire semnificativă, în timp ce alții pot avea nevoie de intervenții suplimentare.

Alte Considerații
- Managementul greutății: Menținerea unei greutăți sănătoase poate reduce stresul pe coloană.
- Postura: Îmbunătățirea posturii în timpul activităților zilnice și la locul de muncă poate ajuta în prevenirea agravării durerii.
- Consiliere psihologică: Confruntarea cu durerea cronică poate fi dificilă din punct de vedere emoțional, iar sprijinul psihologic ar putea fi benefic.

Este esențial să continui dialogul cu medicul tău și să explorezi toate opțiunile disponibile înainte de a lua o decizie. Dacă nu ești mulțumit de îngrijirea primită până acum, nu ezita să cauți o a doua opinie de la un alt specialist. De asemenea, ar putea fi util să discuți cu persoane care au avut probleme similare și au trecut printr-o intervenție chirurgicală, pentru a înțelege mai bine ce poate implica acest proces și care ar putea fi rezultatele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Discopatia lombară - tratament, recuperare și evoluție
  •