displazie sold sugar (7 luni)

20-11-2009
turoncarmen
Nu este medic/terapeut
turoncarmen
Buna ziua,
am un baietel de 7 luni. La 3 luni i s-a gasit displazie congenitala de sold bilaterala. In urma radiografiei am primit urmatoarele : nuclei de osificare cap femural absenti, index acetabular 30 grade bilateral.
Amm fost cu baietelul la medic chirurg pediatru si mi s-a spus ca nu e f. grav, sa ii fac masaj in zona inghinala si sa il port in ham de bebelus, sa nu il pun in picioare si nici in premergator. A spus ca nu e cazul de ham Pavlic sau imobilizare in ghips.

La 6 luni am facut alta radiografie, mi-a spus ca e putin ameliorat, dar inca nu e bine, nucleii de osificare inca nu se vad la raza( mentionez ca papa NAN2), problema noastra este ca deja se ridica singur in picioare in patut si chiar face pasi tinandu-se de marginea patului( fara a fi impulsionat)

Va rog sa imi spuneti daca e normal sa nu apara nucleii, sau daca se mai intampla cazuri sa intarzie sa apara.
Va rog mult sa imi spuneti cat de grav este ca se ridica singur, pentru ca nu pot sa il tin la orizontala si daca imi puteti da sfaturi pentru ameliorare.


Va multumesc din suflet.

Carmen Turon
5 comentarii
0
13-01-2010, ora 20:30
pipo2008
Nu este medic/terapeut
pipo2008
Buna ziua, si eu am un baietel de 7 luni, iar in urma unui control de la 5 luni jumate ni s-a sp ca nu i s-au dezvoltat nuclei capetelor femurale, si ne-au sp sa-i punem doi pampersi, sa nu-l punem in picioare sau in premergator.Ok am facut ce ne-au sp, azi am fost la control si au inceput sa creasca insa sa continuam cu tratamentul de mai sus, insa intampinam aceeasi problema, baiatul a inceput sa se ridice in pat si de tot ce se poate prinde, merge in patru labute de mai bine de 3 saptamani.
Nu stiu cum sa procedam, nu l-am ajutat si nici incurajat in nici un fel si nu am nici o metoda de a-l opri, decat sa-l tin incontinuu in brate ceea ce-mi este aproape imposibil(am hernie de disc).
Va rog, sa ma sfatuiti cum sa procedez, deasemenea solicit sfaturi de ameliorare.
va multumesc
ianculescu
0
14-01-2010, ora 19:30
turoncarmen
Nu este medic/terapeut
turoncarmen
Buna ziua,
In decembrie am fost iar la control si a spus medicul ca este f. rau, ca trebuie operat. Am hotarat ca nu il lasam operat, dupa ce timp de aproape 4-5 luni am fost incurajati ca merge spre bine.

Am mers la un alt medic in Cluj si am fost certati oarecum de ce copilul nu a fost pus in dispozitive speciale pentru displazie( medicul de la Baia Mare nu ne-a recomandat asa ceva). Ne-a pus copilul in ham Pavlic pentru 2 luni. Mai avem 1 luna jumate iar dupa aceea mergem iar la control la Cluj sa vedem, poate scapam fara operatie. Totul se rezolva mult mai usor daca primeam instructiunile corecte in timp util( asta a fost raspunsul medicului de la Cluj). Parerea mea este sa vedeti si opinia altui medic. Multa sanatate.
-*


(*modificat de administrator)
0
15-01-2010, ora 13:04
pipo2008
Nu este medic/terapeut
pipo2008
Buna ziua, imi pare foarte rau sa aud ca deja se vb de operatie, insa sunt sigura ca lucrurile se vor rezolva si nu aj acolo.
Da si eu m-am gandit, sa mai aj si la altcineva insa nu cunosc si nu am nici o recomandare, nu as vrea sa aj la oricine.
Dar de ce a sp ca este foarte rau, adica ce se vd la radiografie, nu i-au crescut deloc mugureii( nucleii)?
Eu am citit o chestie, ca mugurii femurali nu se vad la radiografie mai devreme de 6 luni ptr ca sunt la inceput cartilaginosi, asa ca nu stiu cum ei isi dau seama ca la 5 luni le lipsesc si pun diagnosticul de inceput de displazie, cand ei nu se vad, in fine, noi am zis ca o sa stam ca si pana acum, nu-l tin in picioare desi el de orice se prinde se ridica, merge in labute, de nu are nici o treaba, iar dupa ultima radiografie mugurii incep sa se vada, asa ca sper din tot sufletul sa fie bine si sa nu aj la operatii si diverse sisteme de prindere.
La revedere si multa sanatate
0
16-01-2010, ora 22:40
turoncarmen
Nu este medic/terapeut
turoncarmen
Buna ziua.
De ce e f. rau nu stiu. Cand am mers la medic la 6 luni, i-a facut radiografie, mugureii nu se vedeau dar a spus ca merge spre bine. Am insistat sa ii spun medicului ca copilul se ridica singur in tarc, se tine de mergini chiar se deplaseaza putin, sare in picioare de bucurie. A spus ca e ok atata timp cat eu nu il pun in picioare si se ridica si se aseaza singur cand simte ca nu mai poate. Ei bine, dupa 1 luna cand am mers iar la control a zis ca e rau( fara sa ii faca iar film, doar din control). Banuiesc ca s-a inrautatit ca a stat in picioare. Medicul de la Cj a spus ca nu ii e f. clar filmul, ca nu se vede bine, ne va repeta radiogr dupa astea 2 luni(la inc. lui febr). Acum cu hamul vrea sa se ridice, merge pe talpile de la pic si manute. Am inteles ca asa daca il las nu e f. mare proble ca il tine hamul.Oricum el deja vrea pe picioare nu in 4 labute.
Sper si ma rog sa nu treaca multe mame prin ce trecem noi. Multa multa sanatate!!!!
0
18-01-2010, ora 12:40
pipo2008
Nu este medic/terapeut
pipo2008
Buna ziua, dar de ce nu-i faceti d3 injectabil ni s-a explicat de catre specialistul nostru ca dat problemei lui primare -reflux gastro-esofagian nu a retinut vigantolul si astfel s-a aj aici, mai intai am incercat cu vigantoletten pastile cate una pe zi iar dupa 3 luni s-a aj la concluzia ca este necesar sa-i facem injectabil, o problema ar fi ca la noi in tara nu se gaseste, noi am reusit din italia sa facem rost, ne-au costat 12 fiole -86 de euro, si ii facem una la 4-6 saptamani si se vd fosrte bine acum, mai avem, de recuperat dar ne-a garantat ca este foarte bine, incercati si asa ca poate se remediaza problema mai repede.
la revedere
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evaluarea sugarului de trei luni
  • Evaluarea sugarului de patru luni
  • Evaluarea sugarului de cinci luni
  • Evaluarea sugarului de șase luni
  • Evaluarea sugarului de șapte luni
  • Evaluarea sugarului de opt luni
  • Evaluarea sugarului de nouă luni
  • Displazia de șold la sugari, prezisă folosind o nouă tehnică cu ultrasunete
  •