Drogat fara voie?!

18-02-2011
yo_un_baiat
Nu este medic/terapeut
yo_un_baiat
Azi am fost invitat de niste "prietene" la ele in garsoniera. Au facut o ciocolata calda ( eu am cumparat pliculetul - deci era chiar ciocolata calda adevarata), dar dupa aceea tipele au inceput sa fumeze narghilea. Mie mi s-a facut rau doar de la fum... Am zis ca plec si am auzit in urma ca ziceau ca au pus nu stiu ce in narghileaua aia!
Oare narghileaua aia mi-a facut rau chiar daca nu am fumat eu ? Imi e foarte frica. Am simtit o stare relaxata putin apoi m-a luat cu calduri.
Eu sunt student la o univ f buna, nu am fumant niciodata, nu am consumat niciun fel de etnobotanice sau droguri ilegale. Prostia asta poate sa imi dea stari rele pe viitor daca nu mai intru in contact cu persoanele in speta? Pot devenii dependent fara voie? Nu simt nevoia de a consuma nimic in prezent... Deci nu am niciun sintom deosebit. Sunt doar obosit ( dar eram dinainte pt ca am dormit f putin in ultimele nopti).
Sunt extrem de speriat. Cu cele 2 persoane nu voi mai avea niciodata contact, dar imi e teama sa nu devin consumator fara voie... Nu stiu, Doamne fereste, nu stiu cum e chestia asta cu dependenta si nevoia. Vreau o persoana abilitata sa ma ajute!
20 comentarii
0
19-02-2011, ora 08:21
Nuada
Nu este medic/terapeut
Nuada
Doamne da speriat mai esti.stai linistit ca nu patesti nimic. Probabil fetele au fumat iarba sau hasis la narghilea si de acolo starile pe care le descrii.Nu cred ca poti deveni dependent doar de la miros...este chiar amuzant ce ai scris acolo..crede-ma ca rad cu lacrimi.
0
19-02-2011, ora 10:29
yo_un_baiat
Nu este medic/terapeut
yo_un_baiat
OK! Multumesc pentru raspuns. Sunt ceva mai relaxat acum si ma bucur, chiar si pt faptul ca te-am facut sa razi. As fi interesat si de opinia unui medic, daca intra pe aici unul.Ii multumesc foarte mult.
0
19-02-2011, ora 19:22
yo_un_baiat
Nu este medic/terapeut
yo_un_baiat
Mai adaug faptul ca ma ustura pe caile respiratorii si in dreptul plamanilro... si simt un miros ciudat ( mirosul nu garantez ca nu e psihic sa zic asa). Deci. cineva imi poate da un sfat ?
0
19-02-2011, ora 20:56
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu prea e de ras pentru ca nu-i acelasi lucru cu a sta langa o tanara ce fumeaza o simpla tigara.nu e o situatie obisnuita sa te trezesti fara sa vrei in mijlocul unor consumatori de droguri.e normal sa intri in panica..si de la o simpla tigara datorita inhalarii pasive a fumului tot simti un anumit disconfort ce persista intreaga zi si-ti imbiba pielea si hainele..Stai linistit caci nu vei deveni dependent doar la acesta prima intalnire cu astfel de fumatpri...nu va fi nici o repercusiune pentru viitor...fa dus zilnic cateva zile si bea multe lichide, consuma multe fructe...nu vei pati nimic evita astfel de prietenii pe viitor.
0
19-02-2011, ora 21:30
Psiholog Ioana Panculescu
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Ioana Panculescu
ai putea privii putin spre tine?de unde anxietatea asta ?
0
19-02-2011, ora 21:58
yo_un_baiat
Nu este medic/terapeut
yo_un_baiat
1) Multumes foarte mult d-na doctor. Asteptam foarte mult o parere din partea unui medic. Oricum nu mai am niciun fel de contact cu acele persoane.

2) Multumesc mutl si lu"controlmed". Pentru a respecta formatul acestui forum, voi da raspunsul acestei intrebari in cealalta sectiune, cea cu privire la fobii.
0
19-02-2011, ora 22:06
yo_un_baiat
Nu este medic/terapeut
yo_un_baiat
Inaca o intrebare daca d-na doctor este amabila sa imi raspunda: pana mai devreme m-au usturat foarte tare caile respiratorii... De ieri pana azi practic. Asta sa fi fost un efect ? Am consumat fructe si mi-am luat si lapte( stiu ca laptele are un rol benefic in detoxifiere).
0
19-02-2011, ora 23:03
kristiana21
Nu este medic/terapeut
kristiana21
deci tu baiete...esti kiar haios. ti sa spus o data k n ai nimic. cred k este doar in psihicul tau. kiar esti haios. nu stiu de ce fetele alea te au primit la ele in camera, cred k mai degraba sa faca misto de tine.. probabil au vazut k esti speriat de bombe. numai continua cu aberatiile astea k n ai patit nimic. dak ai inspirat un fum din acea narghilea..defapt din incapere..nu din narghilea nu inseamna k te-au drogat.relax k bagi lumea la inkisoare fara motiv..!!!
0
19-02-2011, ora 23:29
sol85
Nu este medic/terapeut
sol85
Mi se pare doar mie sau este posibil sa suferi de ipohondrie?
0
20-02-2011, ora 13:43
yo_un_baiat
Nu este medic/terapeut
yo_un_baiat
Da! Sunt si ipohondru
0
20-02-2011, ora 17:21
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Sunt uimita de atitudinea celor ce au intervenit aici!!! An de an numarul consumatorilor de astfel de produse creste alarmant, de cel mai multe ori cu efecte dramatice asupra starii de sanatate..Consumul in scop recreational, la inceput, a fel de fel de plante naturale, chiar in concentratie relativ scazute creeaza, inainte de dependenta fizica, o dendenta psihologica.distanta dintre consum-dependenta nu este clar stabilita, nu sunt reguli clare de aparitie a uneia sau a alteia. Tipul de personalitate si educatia au un rol major.Puntea de trecere de la consumul experimental, ocazional, la dependenta este foarte fragila si scurta.Tu ai procedat foarte corect ca te-ai retras imediat si ca elimini din start astfel de anturaj..presiunea grupului de cosumatori distruge, pana la urma, si firava tentativa de rezistenta din partea noului venit. Voi ce faceti ? Daca ar veni copilul oricaruia dintre voi acasa dupa o astfel de experienta, ce ia-ti spune ? " Stai, draga, linistit, ce te agiti atata, era mai bine daca trageai si tu ceva, nu mai erai atat de anxios, ca sa nu mai vorbim ca devii aproape ipohondru !...". In special personalul medical trebuie sa incurajeze orice abordare sanatoasa a acestei probleme si sa ofere o psihoterapie de sustinere, nu sa-i atribuie patologii nefondate..Fumul inhalat de catre tine, mai ales daca e prima ta expunere, poate irita usor mucoasa bronsica, iti poate provoca o scadere a tensiunii arteriale cu ameteli, dureri ulterioare de cap, greata. Toate acestea sunt trecatoare, iti va trece in cateva zile si s-ar putea o saptamana- doua sa fii mai obosit decat de obicei.Atat.
0
20-02-2011, ora 22:19
ank0107
Nu este medic/terapeut
ank0107
Doamna doctor, cu tot respectul, de ce sunteti atat de uimita de atitudinea celor care au intervenit aici? Doar pentru ca e vorba de fosti consumatori/dependenti de droguri? Niciunul din cei care au intervenit nu a l-incurajat pe baiatul de mai sus sa se drogheze, dimpotriva...
Ideea era ca baiatul a fost panicat la modul haios si lumea s-a distrat, dar l-a si linistit. De altfel, baiatul recunoaste ca e speriat, cu fobii, anxios si ipohondru.
Cadru medical fiind, nu ar trebui sa aveti asemenea "uimiri" la raspunsuri de genul acesta.
Si mie mi s-a parut haioasa reactia baiatului, insa dvs nu aveti cum sa intelegeti lucrul asta. Pentru ca, nu-i asa, nu stiti ce inseamna sevraj, rauri, depresii post-drog, abstinenta, etc. Prin urmare nu aveti termenul de comparatie intre toate astea si panica de a fi inhalat nitel fum dintr-o narghilea amarata, intr-o camera de camin, cu pustoaice care fac pe grozavele in anul I...
Nu minimalizez riscurile la care se expune o persoana in situatia lui, insa reactia dvs la raspunsurile de mai sus mi se pare deplasata si limitata...
0
20-02-2011, ora 23:08
Psiholog Ioana Panculescu
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Ioana Panculescu
Dna dr, citesc de mult raspunsurile dvs si sunt foarte incantata ca exista oameni ca dvs dar de data asta nu sunt de acord
Nu trebuie sa fii specialist ca sa-ti dai seama ca anxietatea dnului este foarte pronuntata


Cu toata stima sper sa iti gasesti resursele si sa accepti sa incepi o psihoterapie,

psh Ioana Panculescu
0
20-02-2011, ora 23:12
kristiana21
Nu este medic/terapeut
kristiana21
anca... nu stiu cat te ai gandit la raspunsul asta. dar ai gandit f bine si ai dat un raspuns pe masura. Exact cum ai zis si tu nimeni nu ia zis k ar fii trebuit sa traga un fum. kiar si eu am comentat acest subiect. si am vrut sa ii zic k nu este panica de la fum inhalat. exact cum ai zis si tu doamna doctora nu stie multe kestii.!!!
0
21-02-2011, ora 07:53
yo_un_baiat
Nu este medic/terapeut
yo_un_baiat
Vreau sa ii multumesc frumos d-nei doctor pentru sfatul oferit. Personal, consider ca am primit de la dansa ceea ce aveam nevoie, o parere a unui cadru medical intr-un timp scurt. Deja starea de disconfort a inceput sa se diminueaza.

Pe de alta parte, d-na psiholog, trebuie sa recunosc faptul ca sunt o persoana anxioasa in unele situatii - mai ales cele care privesc sanatatea mea. Din pacate, nu am resursele financiare necesare sa apelez la un psiholog pe aceasta problema... Am fost acum vreo 2 ani la psiholog tot intr-o astfel de problema... faceam atacuri de panica, dupa ce mi-a fost rau o data pe strada. Problemele au disparut unlterior. In aceste conditii, stiti cumva un psiholog caruia ma pot adresa din Constanta ?

Nu in ultimul rand le multumesc si celorlalti participanti la discutii.
0
21-02-2011, ora 15:44
Nuada
Nu este medic/terapeut
Nuada
Stimata doamna Balcan imi cer scuze dar cred ca gresiti.In primul rand Nu l-am incurajat sa consume si el, si da este amuzant din punctul meu de vedere, si am sa va spun si de ce: Este ca si cum as bea un pahar de bere, si apoi as intreba daca devin alcoolist.Punctul doi este ca in multe tari marihuana sau iarba este considerat medicament pentru diferite boli, personal cunsc pshiatrii care consuma iarba in scop recreational, ca sa nu va mai spun de doctori si asistenti dependenti de morfina.Avand un trecut de 14 ani consum de heroina pot sa va spun ca nu doresc nici la dusmanii mei sa treaca prin ce am trecut eu, si sunt sigur ca daca ne-ati fi intrebat cand eram mici " ce vrei sa te faci cand o sa fi mare? " cu siguranta nu am fi raspuns: drogat.De aceea este bine "sa gresesti " in viata pentru aputea trage concluziile necesare si a nu mai repeta o experienta neplacuta.
Am avut ocazia sa particip la o adunare inpotriva drogurilor, unde am fost "exemplul negativ" pentru niste copii de 12-13 ani, si am fost intrebat de unii dintre copii : "Baiatul de la clasa X, care este si vecinul meu consuma etnobotanice in scara blocului, ce sa fac?".Ce puteam sa-i raspund decat sa ocoleasca astfel de oameni si sa nu incerce niciodata asa ceva, exemplificandu-i prin cate probleme am trecut eu.
Deci inca o data nu l-am incurajat.dinpotriva, doar am ras un pic de sperietura lui. Spuneti nu drogurilor.
0
21-02-2011, ora 17:20
Psiholog Ioana Panculescu
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Ioana Panculescu
imi pare rau, nu cunosc in Cta si apoi daca ai mai facut terapie stii la cine trebuie sa mergi

psh Ioana Panculescu
0
07-03-2011, ora 17:59
Clariss
Nu este medic/terapeut
Clariss
Buna YO:),

In primul rand tin sa te intreb de ce ai postat aceasta intrebare de forum, daca tu in sinea ta nu ai incredere decat in vorbele unei persoane avizate? Apoi, dupa cum spunea si doamna psiholog, daca ai apeleta o data la un psiholog, deja cunosti unde trebuie sa mergi. Sfatul meu prietenesc este sa incerci sa te destresizi putin... am vaga impresie ca te panichezi foarte repede si faci din tantar, armasar. Apoi, pentru a beneficia de o consultanta de specialitate de ce ju vizivezi unul dintre site-urile care ofera consiliere psihologica online, terapie online (gen topexperti.ro), si vb acolo cu un individ si poate reusesti sa intelegi mai bine adictia si sa te cunosti mai bine.

Eu iti doresc succes in tot ceea ce faci si multa rabdare:)
0
11-05-2012, ora 11:00
costin 2
Nu este medic/terapeut
costin 2
salut imi pare rau ca trebuie sa zic asta dar.. luni seara am facut un gratar la mn acasa am baut bere apoi am mers la bar la mine aici acolo am mai baut ceva bere si la un moment dat miam luat 100 de wischy dupa cv timp am inceput sa am haluciinatii in sensul ca i spuneam la un tovarash ca i moare sotia la altul copii in mintea mea acolo cineva imi spunea ca se intampla sigur in 15 minute intr.o curba in accident. nu am mai baut de 3 luni pana atunci. dar de fel am mai baut mam mai imbatat de foarte multe ori si mam imbatat rau si nu ma facut nici o data asa adic eu cand ma imbatam eu de fel sunt vesel la bautura. rugamintea mea ar fi daca ar putea cineva sami spuna cu ce drog am fost drogat pentru ca nu stiu eu nu mam drogat in viata mea si nu o voi face. va multumesc pentru intelegere cei care doresc sami raspunda sa imi lase un mail multumesc
0
14-05-2012, ora 01:07
pmp87
Nu este medic/terapeut
pmp87
tare costine problema nu e cu ce drog ai fost drogat problema sa fii atent la prietenii tai ca dak e sa fii fost drogat involuntar cu siguranta nu ti'a pus barmanu nimik, ca totusi drogurile nu sunt ieftine si nu le da nimeni pe degeaba mai degraba fii atent la prietenii tai si la glumele lor si parerea mea e ca nu ai fost drogat poate prea matol si alcoolu de proaste calitate sau contrafacut se intampla tot mai des
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dependenţa de pornografie
  • Topul alimentelor care creează cea mai mare dependență
  • Dependența de cumpărături (oniomania)
  • Dependența față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia și anxietatea
  • Un nou tratament pentru dependența de alcool
  • Dependența de jocurile de noroc
  • Dependența de smartphone și nomofobia
  •