Durere consult ginecologic

15-06-2017
Diana234
Nu este medic/terapeut
Diana234
O sa va rog sa îmi tratati întrebarea cu respect și fără bătaie de joc. Mi-am început de aproape doi ani viața sexuală (am 26 de ani). La fiecare act sexual am o durere la început, in momentul penetrării. Am dat vina pe lipsa de experiența, frica, emoții, lipsa lubrifierii corecte, stres, etc. Însă deși cu timpul am reușit sa mai 'potolesc' aceste sentimente/cauze, durerea este aceeași. După aproximativ trei luni de la debutul vieții sexuale, am hotărât sa merg la un medic ginecolog. La controlul cu speculul efectiv nu am putut sa suport durerea (mentionez ca a fost folosit cel mai mic, S). Doctorița mi-a zis sa stau relaxata, sa nu ma încordeze, însă eu efectiv plângeam de durere. Într-un final a renunțat la acest control, rămânând sa mai încercam pe viitor. Mi-a făcut totuși o ecografie intravaginala, care a fost și ea un pic dureroasa in momentul introducerii sondei, însă a fost mai suportabila. Dar tot trebuia sa fac un test de secreții și papa nicolau. De la acest prim control am mai fost la mai multe controale la aceeași doctorița dar am încercat si la alti medici, și doamne doctor, și domni doctori, însă nici care dintre ei nu au reușit. cumva organismul meu se 'lupta' cu medicul și nu pot reizista durerii. O singura doctorița a reușit sa introducă parțial speculul, spunându-mi sa respir ca și cum m-aș chinui sa fac treaba mare (îmi cer scuze, însă așa mi-a explicat dansa). Însă a reușit sa introducă puțin după care cumva i-l împingeam involuntar afara. Săracă s-a chinuit vreo 15 minute și degeaba... Credeți-mă ca îmi doresc din tot sufletul sa fac analizele și sa știu dacă sunt sau nu probleme, însă nu reușesc sa ma stăpânesc și sa ma relaxez. Am întrebat dacă ar putea fi vorba de vreo boala, gen vaginism (am citit pe net), și toți medicii au zis ca totul tine de a ma relaxa, însă nu știu cum.
Dragi medici ginecologi (sau de ce nu psihologi), va rog, ajutați-mă, spuneți-mi o metoda prin care sa pot face analizele, îmi doresc, vreau sa fiu o persoana responsabila și care are grija de corpul ei, însă cum sa fac?
(Mai menționez ca de fel nu sunt o persoana fricoasa, la stomatolog nu am nici cea mai mica zvâcnire; de asemeni nu am avut niciodată parte de vreun abuz, care ar putea sa ma fi făcut sa fiu reticenta la actele sexuale; soțul meu are mereu răbdare cu mine și niciodată nu m-a bruscat când avem relații sexuale).
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.