Dureri de spate, de coloana care se lasa pe picior.

25-02-2016
Neagu Adriana Catalina
Nu este medic/terapeut
Neagu Adriana Catalina
Buna seara! Ma numesc Adriana si am 17 ani. In 2013 la ora de sport a trebuit sa facem flotari, iar in timp ce le faceam am cedat pur si simplu si nu am putut sa ma mai misc. Domnul de sport mi a spus sa fac investigaţii la coloana. Zis si facut, am mers la cateva zile la un medic specializat in neurologie cu tot cu radiografie si mi s a spus ca am coloana foarte putin stramba. Am facut la sfatul medicului 1 luna exercitii la spital speciale pentru asa ceva. O perioada de timp durerile au trecut. In 2014 au reapărut si au fost mult mai accentuate. Nu puteam sa ma aplec, durerile se lăsau pe picioare. Am mers la un medic la spitalul din localitatea mea, doctor de oase care mi a spus dupa ce i am povestit cum si unde ma doare ca am 'ciocuri pe coloana', mi s a spus ca nu am ce sa fac sa scap de acest diagnostic si ca o sa ma doare mereu si ca pot sa iau antiinflamatoare sau sa mi dau cu un anumit gel pentru a alina durerea.(tin sa Menţionez ca a spus asta fara o radiografie) Am fost foarte speriata cand am auzit acest diagnostic. Am tot cautat pe net ce pot face, pentru ca durerile erau permanente. Intr un final am inteles ca nu am ce sa fac si am stat cu durerea, mai luam cate o pastila cand ma durerea si imi trecea pe moment dar dupa era la fel. O durere permanenta care pur si simplu ma facea sa plang. Nu puteam sa fac mişcări bruste, nu pot sa stau mult in picioare, nu pot sa stau pe tocuri. In 2016, durerile au inceput sa fie din ce in ce mai mari! Durerea se lasa de pe colona in partea de jos a spatelui, cateodata partea dreapta cateodata cea stanga, aceasta durere mi se lasa pe picior si pentru jumătate de ora sau chiar o ora nu pot sa mai misc piciorul. Astăzi eram la scoala si pur si simplu nu am mai rezistat, durerea a fost mai mare ca niciodata! Am ales sa merg la spital, am facut o radiografie iar medicul radiolog nu mi a spus nimic concret ci ca am putin coloana stramba, a spus ca ciocurile ies clar din discutie si ca nu intelege de ce ma doare asa tare. Mi s a spus sa merg la fizioterapie ca poate trece, poate. Cer sfatul sau o parere in legatura cu aceasta durere care mi da bătăi de cap la o varsta foarte frageda! Va multumesc.
3 comentarii
0
25-02-2016, ora 19:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergeti cu radiografia si cu trimitere de la medicul de familie la un medic Reumatolog, nu Neurolog.
Exercitiile invatate la kinetoterapie ar trebui facute zilnic. Insa cel mai bun pt coloana e inotul. Daca puteti sa va faceti abonament la o piscina. Matusa sotului meu a avut asa probleme si nu a scapat de dureri decat cu inot. Acum are 89 de ani si merge zilnic la piscina. Nu mai are nici un fel de durere.
0
25-02-2016, ora 19:35
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Crema Wild Tiger chinezeasca de la plafar, 5 lei, sa va mai aline durerea. E destul de eficienta.
0
25-02-2016, ora 19:35
Neagu Adriana Catalina
Nu este medic/terapeut
Neagu Adriana Catalina
La medicul de familia am fost, însă nu mi-a dat nici o trimiteri ci mi a spus doar sa iau antiinflamatoare. Exercitiile nu pot sa le mai fac pentru ca mi solicita foarte tare spatele si ma doare foarte tare. Va multumesc frumos!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: