durerile de cap la un copil de 10 ani
Baietelul meu care are 10 ani se vaita de dureri de cap. Am sesizat ca uneori aceste dureri apar dupa consumul de ciocolata si am incercat sa o eliminam din alimentatie.Acum durerile de cap apar dupa efortul fizic depus la antrenamentele de baschet. Medicul de familie ne-a trimis la medic neurolog dar totusi nu trebuiau facute niste analize mai intai? Copilul are talasemie minora si deci probleme cu hemoglobimna. Am citit ca o hemoglobina mica poate da dureri de cap si totodata talasemia duce la afectiuni ale colecistului in timp. Ce ma sfatuiti sa fac si ce analize ar trebui sa-i fac ?
2 comentarii
Buna seara!
Ordinea fireasca a lucrurilor ar fi ca intai de toate copilul sa fie vazut de un pediatru; iar acesta, in functie de istoricul bolii, de examenul obiectiv si o serie de analize preliminare, sa hotarasca ce este de facut mai departe. Intr-adevar, un consult neurologic este absolut obligatoriu, insa acest consult trebuie efectuat de catre un neurolog pediatru.
Cefaleea la copii (durerea de cap) este destul de des intalnita. Poate fi doar un simptom izolat, care sa nu puna probleme, insa inainte de toate trebuie excluse anumite cauze organice care o pot provoca.
O seara placuta!
Ordinea fireasca a lucrurilor ar fi ca intai de toate copilul sa fie vazut de un pediatru; iar acesta, in functie de istoricul bolii, de examenul obiectiv si o serie de analize preliminare, sa hotarasca ce este de facut mai departe. Intr-adevar, un consult neurologic este absolut obligatoriu, insa acest consult trebuie efectuat de catre un neurolog pediatru.
Cefaleea la copii (durerea de cap) este destul de des intalnita. Poate fi doar un simptom izolat, care sa nu puna probleme, insa inainte de toate trebuie excluse anumite cauze organice care o pot provoca.
O seara placuta!
Incearca si un consult la ochi. Am intalnit multi copii cu cefalee, sub care ascundea un defect de vedere.Succes!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1se vaita foarte tare de dureri de cap
- 5dureri de cap zona ochiului drept
- 0Puternice dureri de cap
- 5lipsa pneumatizarii sinusurilor frontale are legatura cu durerea de cap?
- 3durere de cap insuportabila si stari de voma
- 4durere de cap ingrozitoare
- 7Ameteli, tiuit urechi, dureri de cap...
- 5Dureri de cap in zona frontala si cosmaruri - obsesiv compulsiv, sau ?
- 9Am 4 ganglioni la gat si o senzatie de arsura la ceafa
- 4Adenom hipersecretant...rog raspunsuri, sunt disperata
- 0Dureri cap-partea superioara gat dreapta !
- 1dureri de cap cu ameteli
- 16cervicartroza c2-c3 si efilarea apofizelor unciforme c-4 c-5
- 4dureri mari de cap in urma unui soc puternic emotional (negativ)
- 14Am simptome de sinuzita de mai bine de jumatate de an
- 10chist arahnoid
- 3Vaolare sinusuri - deviatie de sept
- 2Dureri de cap din cauza anxietăţii?
- 0Durere de cap in partea stanga
- 0Durere de cap când inspir
Mai multe informații despre: Durerea de cap
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: