e posibil sa fie ceva grav??

17-05-2009
inn@
Nu este medic/terapeut
inn@
am avut un contact sexual neprotejat, dar nu sunt sigura daca partenerul meu a ejaculat inauntrul meu...daca iau pastila de a2a zi si nu s-a intamplat nimic pot aparea efecte secundare??
am 16 ani.am nevoie de un raspuns urgent..pls
1 comentarii
0
17-05-2009, ora 22:30
michidoo
Nu este medic/terapeut
michidoo
sunt ceva efecte secundare. Practic pilula de a 2-a zi este o bomba hormonala (are o concentratie foarte mare de hormoni). Scrie totul pe prospect despre efectele secundare, sfatul meu este sa mergi la farmacie, sa rogi farmacista sa-ti arate prospectul si dupa ce ai citit tot ce scrie acolo sa te sfatuiesti cu ea daca e cazul sa iei pastila. Dar grabeste-te, se ia in primele 72 de ore de la contact, dar e din ce in ce mai putin puternica cu cat trece mai mult timp. Adica ideal e sa o iei in primele 12 ore de la contact.

Nu stiu daca e momentul sa fac si aceasta precizare, dar te sfatuiesc sa utilizati prezervativul, in primul rand ca mijloc contraceptiv, dar si ca protectie impotriva bolilor. Chiar daca partenerul tau e sanatos, poate fi purtator de boli pe care ti le poate transmite. Ma refer in special la virusul HPV. Nu stiu daca ai auzit de el, dar este foarte raspandit, evident, pe cale sexuala. Are peste 100 de tulpini, dintre care cateva pot da cancerul de col uterin. Poti sa-l iei de la partener fara ca el sa aiba vreun simptom. Odata prezent virusul, se detecteaza la o analiza destul de costisitoare. Nu vreau sa te sperii, dar e bine sa citesti despre experienta altora cu acest virus, uite pagina unde se discuta, chiar aici pe forum:

http://forum.romedic.ro/arataprod.php?id_cat=29&id_sub_cat=142&id_prod=7873

Si nu uita, toti oamenii acestia au fost infectati prin sex neprotejat, chiar cu parteneri de lunga durata. Marturiile lor iti fac doar o idee despre cat de chinuitor e sa ai boala asta.
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul