efectele pilulelor

29-11-2013
afro29
Nu este medic/terapeut
afro29
buna ziua. Luna trecuta am inceput sa iau pilule din prima zi a menstruatiei, pe 14.oct. Am luat doar 5 zile pentru ca ma simteam rau de la ele si apoi am mai avut sangerari inca 5 zile. In total, 10 zile. Pana in ziua de azi menstruatia nu a mai aparut. Am avut contacte sexuale neprotejate, dar fara finalizare, intrerupte. Sunt constienta de riscul aparitiei unei sarcini in acest moment, dar este posibil ca acele pilule sa-mi fi dereglat ciclul? Am dureri de sani ca si cum mi-ar veni, dar sunt foarte stresata si nu ma pot concentra la nimic. Voi face maine un teste de sarcina, dar astept si rasunsurile voastre.
3 comentarii
0
30-11-2013, ora 10:01
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Anticonceptionalele pot produce tulburari de ciclu. In special cand sunt intrerupte intempestiv. Din fericire, in marea majoritate a cazurilor, ciclul isi reia ritmicitatea spontan in primele luni, fara a fi nevoie de un tratament.

2. Durerile de sani pot avea 3 explicatii: a) anunta apropierea menstruatiei b) o sarcina si c) de la anticonceptionale

3. Metoda de a avea raporturi sexuale fara finalizare (numita "coitus interruptus") nu este o metoda contraceptiva de incredere. Niciun medic nu o recomanda. Inseamna placere pe jumatate si eficienta pe sfert. Iar din punct de vedere moral, sunt exact la fel de contraceptive sa si prezervativul ori spermicidele.

Prin urmare, daca tot v-ati hotarat sa faceti contraceptie, este preferabil sa folositi prezervativul. Sau spermicidele.
0
30-11-2013, ora 21:48
afro29
Nu este medic/terapeut
afro29
azi am facut un test de sarcina si a iesit negativ. mai pot exista si alte cauze?
0
11-08-2017, ora 16:07
Lavinialavi
Nu este medic/terapeut
Lavinialavi
Buna ziua.am început sa iau anticoncepționale de la începutul luni Karisa, iar de o săptămâna au început sa ma doară sâni, sa am dureri de spate si mai grav este ca a început sa imi apara tot felul de bubițe pe fata care pana acum eu nu am avut asa ceva si ce este mai grav ca se extind de la o zi la alta.acum ma întreb este posibil sa fie la pastile ? Si daca întrerup pastilele de astazi cu toate ca nu am terminat toata folia ce se poate întâmpla ? Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: