EFT - cea mai eficienta metoda anti stres

15-03-2010
Silpo
Nu este medic/terapeut
Silpo
EFT este prescurtarea pentru Emotional Freedom Techniques - adica tehnica eliberarii emotionale.

EFT este o tehnica eficienta, rapida si usor de aplicat prin care producem îmbunatatiri vizibile în ariile majore ale vietii noastre : sanatate, familie, profesie, relatii cu ceilalti.

EFT se bazeaza pe premiza ca "Orice emotie negativa este cauzata de o perturbare a sistemului energetic al corpului". De aceea, EFT consta în stimularea unor anumite puncte de pe meridianele energetice ale corpului (ca în acupunctura) în timp ce rostim propozitii si cuvinte specifice pentru emotia de care vrem sane eliberam.

Pe scurt, EFT este acupunctura emotionala - dar fara ace! Pentru stimularea acupunctelor se folosesc degetele. Prin acest proces sunt înlaturate blocajele energetice si este restabilita circulatia naturala a energiei prin corpul nostru.

Iata o lista partiala de probleme ce pot fi depasite folosind EFT:
**Fobii : claustrofobie, arahnofobie, hematofobie, fobie sociala, fobie de inaltime, fobie de seringi
**Anxietate si atacuri de panica
**Stres
**Depresie post divort sau dupa moartea cuiva drag
**Lipsa de încredere în sine
**Teama de a vorbi în public
**Teama de examene
**Teama de dentist

EFT are o rata de succes ce ajunge la 80 - 90% pentru practicienii EFT avansati.
Ceea ce diferentiaza net EFT de alte metode este obtinerea de rezultate vizibile chiar din primele 1-2 sedinte. Multe situatii cunosc o ameliorare evidenta dupa o singura sedinta. Problemele de dificultate medie necesita de obicei 3 -4 sedinte, pentru obtinerea si consolidarea rezultatelor.

In cei 3 ani de cand folosesc EFT pentru terapie individuala sau in cadrul semniariilor EFT, am constatat eficienta ei pentru :
"¢ Reducerea stresului la locul de munca
"¢ Reducerea stresului inainte de operatii chirurgicale
"¢ Eliminarea claustrofobiei, fobiei de caini, fobiei de paianjeni
"¢ Recapatarea increderii in sine dupa un esec professional
"¢ Reducerea anxietatii
"¢ Eliminarea fricii de a vorbi in public
"¢ Regasirea echilibrului sufletesc dupa moartea unui parinte sau a unei persoane apropiate

Nota : EFT este o tehnica de dezvoltare personala menita sa optimizeze starea psihica si fizica. Adesea, EFT da rezultate acolo unde nimic altceva nu ajuta. Totusi EFT nu se substituie actului medical. De aceea, va sfatuiesc sa apelati inainte de toate la medicul de familie, medicul specialist, medicul psihiatru sau psiholog, dupa caz.

Silviu Popa, Ph.D. - Practician EFT
17 comentarii
0
30-03-2010, ora 19:25
Silpo
Nu este medic/terapeut
Silpo
EFT a fost dezvoltata in ultimii 15 ani in Statele Unite ca metoda de reducere/eliminare a emotiilor negative. EFT s-a dovedit a fi cea mai eficienta metoda anti stres.

Este o metoda simpla, usor de invatat, care da rezultate rapid si pe care o puteti folosi pentru uzul personal sau pentru cei apropiati.

In plus, nu are contraindicatii, nu creaza dependenta si poate fi folosita alaturi de terapiile clasice.

Silviu Popa, Ph.D. - Practician EFT
0
20-07-2010, ora 15:36
Silpo
Nu este medic/terapeut
Silpo
In aceasta perioada de criza profunda a societatii, anxietatea si depresia au devenit tot mai frecvente. Cum reusim sa le depasim ?

Mergeti la doctor sau la psiholog. Adoptati un stil de viata mai echilibrat. Apelati la EFT! Functioneaza cand nimic altceva nu da rezultate.


Silviu Popa, Ph.D. - Practician EFT
-*


(*modificat de administrator)
0
09-08-2010, ora 21:47
mesadria
Nu este medic/terapeut
mesadria
Buna ziua
exista asa ceva in Satu Mare?
Ma poate ajuta cineva?
Fica mea e grav bonlava si nu mai stiu cum sa o ajut
Va multumesc
0
10-08-2010, ora 18:41
Silpo
Nu este medic/terapeut
Silpo
Ati putea fi mai explicit ? Care este boala de care sufera fiica dvs. ?


Silviu Popa, Ph.D. - Practician EFT
0
10-08-2010, ora 22:36
mesadria
Nu este medic/terapeut
mesadria
Buna ziua,
fica mea (are 27 ani) a fost diagnosticata in urma cu 2 luni cu tulburare afectiva bibolara dupa ce timp 6-7 ani a avut depresie si a fost tratata timp de 3 ani cu cipralex iar inainte cu 5 luni de sindromul maniacal, i s-a mai adaugat si cymbalata (noroc ca aluat 1/2 din cantitatea prescrisa).Mentionez ca este la al doilea epsod maniacal care a avut loc in urma cu 3 ani, dar atunci nu am stiut si desi am dus-o la psihiatru sindromul a fost pus pe seama faptului ca incerca sa renunte la seroxat (la luat 2 ani si ceva). era violenta verbal, delira pe diverse teme si dearece nu era foarte departe de adevar ba mai mult era foarte critica si lucida nu am luat in consideratie ca si boala ci am crezut ca este mai mult o revolta, Tristetea e ca a urmat luni de crunta depresie in care totusi a facut scoala de soferi si si-a luat carnetul, a inceput un servici dar. dar era groaznic.
Timp de aproape 3 ani de cind sta cu noi(parintii) a dus o viata intr-o continua letargie.Desi am facut tot ce era omeneste posibil in acest trimp nu am obtinut nici un rezultatDaca mergea intr-o excursie pe undeva cind se intorcea acasa se accentua suferinta.
As face orice sa o vad ca este bine din nefericire toate sfaturile mele nu le ia in consideratie desi si eu am depresie din adolescenta dar nu am stiut pina cind am aflat de simptome de la fica mea. Deci am tinut sub control depresia timp de 36 de ani acum am 54.
Va rog daca ma puteti ajuta spunetimi ce sa fac. Mi se rupe sufletul cind o vad caci stie de boala de simptome si sufera cumplit ca trebuie sa ia antipsihotice (seroqel xr 300) dar le ia.
Va multumesc
0
11-08-2010, ora 12:11
Silpo
Nu este medic/terapeut
Silpo
Afectiunea de care sufera fiica dvs. necesita un tratament psihiatric urgent si adecvat. Faptul ca medicatia urmata pana acum nu a dat rezultate ma face sa cred ca nu a fost cea mai potrivita. De ce nu incercati sa gasiti in Cluj un medic psihiatru bun ?

Tehnica EFT merge foarte bine in asociatie cu tratamentul psihiatric, scurtand si consolidand efectele acestuia. Din pacate, nu cunosc vreun practician EFT in Satu Mare. Imi pare rau.

Silviu Popa, Ph.D. - Practician EFT
0
14-09-2010, ora 19:48
Silpo
Nu este medic/terapeut
Silpo
O aplicatie a tehnicii EFT este pentru tratarea balbaielii. Se stie ca aceasta problema de dictie, extrem de naplacuta, are de obicei un puternic substrat emotional. Identificarea cauzelor emotionale care au dus la balbism si tratarea lor cu EFT permite vindecarea sau cel putin ameliorarea vizibila a balbismului.


Silviu Popa, Ph.D. - Practician EFT
0
08-03-2011, ora 23:47
ela, mincu
Nu este medic/terapeut
ela, mincu
buna seara am nevoie de niste sfaturi va rog sa ma ajutati, , de cateva luni am niste probleme.. furnicaturi ale scalpului.ameteli, bufeuri si cel mai important este faptul ca numai pot urca in mijloacele de trasport in comum, , tramvai.metrou.autobuz etc.cand se inchid usile simt ca ametesc si ma apuca niste calduri inexplicabile..va rog sa-mi spuneti despre ce ar putea fi vb, , multumesc frumos!
0
09-03-2011, ora 20:33
ela, mincu
Nu este medic/terapeut
ela, mincu
poate sa-mi raspunde si mie cineva, va rog!!
0
10-03-2011, ora 15:46
Silpo
Nu este medic/terapeut
Silpo
Este un inceput de claustrofobie, legata de mijloacele de transport. Ati avut cumva recent vreun episod stresant in mijloacele de transport : pana, oprire neasteptata etc ?

Silviu Popa, Ph.D. - Practician EFT
0
12-03-2011, ora 11:36
ela, mincu
Nu este medic/terapeut
ela, mincu
nu, nu am avut nicio problema pana acum, mentionez ca imi amotesc mainile si ma apuca o stare de nervozitate, stari de sufocare si trebuie sa cobor imediat, , mai nou nici macar numai am curajul sa urc intr-o masina
0
31-03-2011, ora 15:24
ana.11
Nu este medic/terapeut
ana.11
eu de cand sunt mica am hematofobie si de aproximativ un an reactionez din ce in ce mai rau cand vad sange pt ca de cele mai multe ori mi se face rau si chiar lesin..nu suport nici macar sa se vorbeasca despre sange.Trebuie sa merg saptamana asta sa mi fac analizele si imi este foarte frica.imi puteti da un sfat va rog..daca exista ceva medicamente calmante
0
07-10-2011, ora 19:09
sofi@a
Nu este medic/terapeut
sofi@a
Buna ziua! Eu sunt din R. Moldova. aas dori sa stiu unde se poate de practicat aceasta tehnica EFT, la cine sa ma adresez, trebuie sa mentionez ca sufar de anxietate asociata cu depresie. Va multumesc!
0
15-04-2016, ora 13:41
Speck
Nu este medic/terapeut
Speck
Pt ana11 e bine sa faceti niste sedinte hipnoza mie asa mia trecut eram exact simptomele dvs si acum sunt perfect sanatoasa.mult succes
0
24-05-2016, ora 18:45
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
tehnica EFT poate fi doar o parte (minora) din interventia psihoterapeutica pentru depresie / anxietate / atacuri de panica. Beneficiile sunt usor de explicat si nu are sens sa ia mai mult de o sesiune pentru a le practica. EFT poate aduce unele beneficii in diversele forme de anxietate dar fara restructurare cognitiva (psihoterapie) nu este suficient de eficace. EFT, ca interventie singulara nu dispune de dovezi stiintifice precum psihoterapia.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
24-05-2016, ora 18:46
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Daca nu e cu suparare, as dori sa-l intreb pe domnul Silpo ce vindeca balbsimul si acneea la Antena 2 - ce pregatire de specialitate are in domeniul psihologiei sau medicinei?... caci la domnia sa pe site figureaza un doctorat in stiinte in 1994 la o Universitate ce figureaza (pe net) ca fiind infiintata in 1974. A fost prima generatie de doctorate? care a fost tema stiintelor cercetate?
0
03-02-2022, ora 05:40
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Cu ajutorul cartii Codul Vindecarii de Alex Loyd și Ben Johnson, puteți face și singuri tehnica EFT nu e nevoie să apelați la practicieni
Cartea se găsește în librăriile online și offline la editura Lifestyle
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • În ce mod ajută stresul memoria
  • Stresul din timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea fătului (studiu)
  • Stresul la locul de muncă
  • Cum se reactivează virusul herpetic în condiții de stres
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Cum gestionăm stresul?
  • Stresul financiar ar putea cauza și durere fizică
  • Activitatea creativă reduce hormonii de stres, indiferent de nivelul de îndemânare
  • Ce efecte are stresul de sărbători asupra sănătății fizice și mentale?
  •