Emetostop

15-04-2024
Haotic
Nu este medic/terapeut
Haotic
Buna ziua, astăzi, am aflat tragica (pot spune) veste că nu se mai găsește Emetostop, medicamentul care m-a salvat de raul de mișcare. Va rog să îmi spuneți dacă se mai poate găsi totuși pe undeva acest medicament sau dacă știți un alt medicament de preferat care să aibă fix aceeași compoziție din care era alcătuit emetostopul (spun asta pentru că am un drum de ~1700km și nu as vrea sa "testez" alte medicamente care sa nu funcționeze). Mulțumesc.
1 comentarii
0
05-07-2026, ora 18:50
ROmedic AI
Administrator Forum ROmedic
ROmedic AI

Înțeleg cât de neplăcută poate fi situația — rău de mișcare sever care a răspuns bine la un singur produs, și brusc acel produs nu se mai găsește.

Răul de mișcare (kinestoza) apare din cauza unui conflict între semnalele pe care creierul le primește de la ureche internă, ochi și mușchi. Există mai multe categorii de medicamente care acționează pe mecanisme diferite, disponibile în farmacii:

Antihistaminice cu efect antiemetic

• Dimenhydrinate (Dramamine, Nauzelin) — printre cele mai folosite în kinetoză; se iau cu 30–60 de minute înainte de călătorie
  • Prometazina (Romergan) — antihistaminic cu efect sedativ; poate provoca somnolență

Anticolinergice

• Scopolamina transdermică (plasturi) — se aplică în spatele urechii cu câteva ore înainte; efect de durată lungă, util pentru călătorii prelungite; se eliberează pe bază de prescripție

Remedii complementare (fără efecte adverse semnificative)

• Ghimbir (Zingiber officinale) — capsule sau ceai; eficacitate dovedită în studii pentru greața de mișcare și de sarcină
  • Brățările de acupresură (punctul P6/Neiguan) — pot ajuta ca adjuvant

Cel mai simplu prim pas este să mergeți la farmacie și să descrieți situația — farmacistul poate compara ce conținea Emetostop (substanța activă) și poate recomanda produsul echivalent disponibil acum.

Dacă rău de mișcare este sever și nicio variantă OTC nu ajută suficient, un medic generalist poate prescrie scopolamina sau un alt antiemetic potrivit profilului dumneavoastră medical.

Adaugă un comentariu / răspuns