entorsa glezna

08-01-2014
alexcata29
Nu este medic/terapeut
alexcata29
Buna dimineata! Aseara plecand de la cineva de acasa am calcat stramb puternic. In urna acestui traumatism glezna s-a umflat. Eu mi-am continuat drumul cu acele dureri infernale pentru a ajunge acasa. Aseara durerile se mai diminuasera, puteam sa merg fara a avea dureri mari. Acum ma doare si cand ating putin o suprafata fara a pune greutate in el. Am luat antiinflamator (nurofen), am pus o glezniera, gheata si am masat cu diclofenac gel. Cred ca este vorba de oentorsa. Mentionez ca umflatur s-a mai diminuat, iar durerile sunt prezente in partea superioara a oului piciorului. Ce trebuie sa fac? Este necesar sa merg la un consult de specialitate? Am 15 ani, 1, 75m si 90kg.
2 comentarii
0
08-01-2014, ora 09:47
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Cel mai indicat lucru este să luaţi cartea de identitate şi să solicitaţi o radiografie la un spital de urgenţe. Eventual contactaţi medicul de familie care vă poate îndruma. Este obligatoriu de ştiut exact ce este acolo. Pâna atunci nu forţaţi articulaţia şi protejati-o căt mai mult posibil. Pentru a avea un efect sporit crema inflamatoare, înainte de aplicare ţineţi 10-15 minute articulatia in apa calda-fierbinte producănd astfel şi o vasodilataţie eficientă. Multă baftă!
0
31-08-2017, ora 16:51
Patricia I
Nu este medic/terapeut
Patricia I
Buna ziua!
Acum 6 saptamani am facut o entorsa de gradul 2 si o fractura la metatarsian 5, picior drept. fractura este deschisa, dar mai multi doctori mi-au spus ca nu este neaprat operabila, ca se poate reface. Am stat 6 saptamani cu orteza si am inceput sa calc usor in ea doar dupa a 4-a saptamana si sa merg ceva mai viguros de la sfarsitul saptamanii a 5-a. Doar cu orteza pe picior. In a 6-a saptamana am facut radiografie si dr radiolog mi-a spus ca nu se vad semne de lipire a fracturii si trebuie operata. fireste, m-am necajit foarte tare. Am mers la doctorul care m-a vazut initial si mi-a spus ca nu este neaparat ca dupa 6 saptmani sa fie evident in radiografie ca osul este lipit, asa ca m-a examinat, apasand pe picior. nu am avut dureri la apasare si mi-a spus ca este bine sa mai pastrez orteza 2 saptamani, apoi sa refac radiografia. Dansul considera ca nu trebuie operata. Eu insa sunt putin speriata. Este posibil ca dupa aproape 6 saptmani sa nu se vada suficient faptul ca osul s-a lipit? Multumesc mult.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Entorsa de glezna - primul ajutor
  •