epilepsie in sarcina

04-07-2016
casandra0
Nu este medic/terapeut
casandra0
Buna-ziua
Problema mea e urmatoarea: desi am epilepsie de 15 ani, m-am hotarat sa am un copil. Am apelat la un centru de fertilizare in vitro pentru ca au fost ceva probleme. Tratamentul meu cuprindea pe langa lamictal, si depakine. Inainte de a lua injectiile cu hormoni pentru stimularea ovariana, am fost la neurolog si am inlocuit depakine de 500, cat luam seara cu keppra de 500. Totul mergea bine insa dupa ce mi s-a facut punctia ovariana au inceput crizele. Mi-a fost crescuta doza destul de mult. Iau acum 1000 mg de keppra si 300 de lamictal, de la 200mg de lamictal cat luam inainte. Si acum fac crize, cu acest tratament, transferul embrionilor nu s-a mai facut. Ar trebui sa se faca la mijlocul lunii acesteia. Stiu doar ca hormonii metabolizeaza efectul lamictalului
Am citit pe forum cateva opinii insa nicaieri nu scria ce se intampla daca o femeie ramane insarcinata, este sub tratament si face totusi si crize.Fatul este afectat? pentru ca nimeni nu poate sa-ti garanteze ca in timpul sarcinii nu vei mai face crize, mai ales ca in timpul sarcinii prezenta hormonilor in organism este mai mare. Asadar hormonii metabolizeaza lamictalul si in consecinta trebuie sa iei mai mult. Nu ai voie sa iei, teoretic mai mult de 200mg pe zi! Foarte complicat mai ales cand neurologul tau nu e de gasit de doua saptamani.
Nimeni nu poate sa-mi dea un raspuns concret? ce am de facut in situatia de fata...
9 comentarii
0
04-07-2016, ora 19:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Dv. vreti sa luati pe timpul sarcinii 1.000 Keppra, 300 mg Lamictal, in conditiile in care nu se recomanda un Paracetamol pe timpul sarcinii si considerati ca bebelusul va iesi sanatos si nu va face alte boli pe parcurs ?
0
04-07-2016, ora 21:27
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
casandra, risti sa ai un copil handicapat ! Poate nu, dar poate da, medicii ce au zis ? Au zis ca e normal sa iei tratamente din astea in timpul sarcinii ?
Plus ca daca ai epilepsie, nu ai gandit ca daca ai baiat, e posibil sa ia si el boala ?!
Ca baietii mostenesc bolile si caracterul mamei, iar inteligenta tatalui.
Fetele bolile si caracterul tatalui, inteligenta mamei.
0
04-07-2016, ora 22:37
casandra0
Nu este medic/terapeut
casandra0
Nu e chiar asa.Sanse sunt sa concep un copil cu probleme. Inca nu am facut transferul, deci pana nu se stabilizeaza situatia nu risc. Cunosc un baiat care a mostenit boala, epilepsia, de la tatal lui care ulterior a si murit in urma unei crize. Situatia e delicata si speram sa gasesc pe forum pe cineva care cunoaste un caz sau a fost in situatia asta. Am mai citit pe forumuri pareri dar nu stiu cum se face ca numai lucruri pozitive scriau mamele care au dat nastere, fiind bolnave de epilepsie, unor copii sanatosi. Nici macar un caz din cate am citit nu era " tragic". Medicul meu, neurologul, care acum nu imi raspunde la telefoane si mail-uri, m-a asigurat ca totul o sa fie bine, ca a mai avut cazuri si femeile au avut copii sanatosi, ca medicina avanseaza, ca tabletele pe care le iau, in special lamictalul nu afecteaza fatul, asadar numai lucruri pozitive.
0
04-07-2016, ora 23:31
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Este posibil ca Lamictalul sa nu influenteze fatul, nu neg asta.
Mamele care au nascut copii sanatosi nu au zis daca ei au mostenit sau nu boala dupa 10-20 ani, asa ca nu stii cat de sanatosi sunt copiii aia in viata.
Mai bine infiezi unul daca tot vrei copii decat sa-l ai pe constiinta ca mosteneste boala.
Pana la urma poate iesi sanatos dupa nastere aparent, insa in timp ? Daca mosteneste boala ? Iti asumi ? Tu stii ca auzeam cazuri cand si de fete fugeau baietii cand auzeau ca au epilepsie sau diabet ca boala ?! Adica multe frustrari vin din asta, mai ales daca face boala inainte de 25-30 ani inainte de a se cupla.
Ca pana la urma tu acuma te gandesti la tine ca iti place sa ai un copil, nu prea te gandesti la copil cum va fi mai in colo.
0
05-07-2016, ora 00:35
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mie mi se pare ca tu te gandesti strict la tine, dar nu te gandesti la binele copilului.
Epilepsia nu se declanseaza la nastere. Iar medicii nu cunosc suficiente cazuri de copii nascuti din mame care au luat lamictal. In timp. Copilul poate sa faca epilepsia la 20 de ani si l-ai distrus pe viata. Ca cine aude de asta fuge.

Sa faci fertizare in vitro inseamna sa ucizi zeci de suflete, ca vrei tu sa ai unul care sa se transforme in copil. Mai precis fertizarea astea e mai rea ca un avort in care ucizi un suflet. Tu ucizi zeci. Ce soarta crezi ca o sa aiba familia ta si copilul nascut cu 2 medicamente ale caror efecte nu au fost studiate la gravide.

Dr. Christa Todea-Gross - Bioetica - Despre viata si Fertilizarea in Vitro (FIV) sau alta fata nevazuta a avortului

http://www.adevaruldespreavort.ro/conferinte-si-emisiuni/160-dr-christa-todea-gross-bioetica-despre-viata-si-fertilizarea-in-vitro-fiv-sau-alta-fata-nevazuta-a-avortului

Daca lamictal nu producea nici un efect la gravide, atunci scria pe toate prospectele ca se poate lua lamictal in timpul sarcinii si ca nu are efecte secundare. Or pe mine ma suna persoane de pe forum mature care iau lamictal, au ele insele efecte secundare de la el si trebuie sa renunte la el. Asa ca vin te intreb: cum sa nu afecteze lamictal fatul ?

Tu ca viitoare mama ai citit prospectele alea cu atentie ?

Cunosc persoane ca tine. Nu tineti cont de nimeni si de nimic, nici macar de sanatatea propriului copil. Faceti ce va taie capul. Orice explicatii ati primi, oricate informatii vi s-ar aduce la cunostinta.
Dar tine minte ce iti spun. Eu sunt un copil provenit dintr-o familie cu zeci de avorturi. Exact si matematic cate faceti voi pe fertizarile in vitro. M-am imbolnavit brusc la 16 ani. Sunt bolnava de 22 de ani. Tatal, fratele sunt bolnavi si traim toti o situatie de cosmar.

O sa vina un moment in viata in care o sa iti vina sa urli ca ai facut acea fertilizare. O sa vrei sa dai lucrurile inapoi. Sa dai timpul inapoi. Insa nimic nu vei mai putea face.

Imi pare rau ca doctori incompetenti nu iti spun ca o femeie care vrea sa nasca, ar trebui sa faca 6 luni minim pauza de medicatie inainte sa ramana insarcinata. Depakine-ul ala pe care l-ai luat imbolnaveste ficatul, produce steatoza hepatica. Ti-ai facut ecografie abdominala inainte sa vrei sa ramai insarcinata ?

Discuta cu medicii care au in observatie copii facuti din fertilizare in vitro. Sunt la fel de sanatosi ?

Stiu ca vei face tot ce te taie capul. Am cunoscut astfel de persoane care taiau in carne vie, numai nu renuntau la fertilizare in vitro. Asculta conferinta pe care ti-am dat-o pina nu o sterge admin-ul.

Pe site-ul asta sunt reclame intr-o veselie, numai linkurile stiintifice nu sunt lasate.

Si gandeste-te bine inainte de a face embrionii. Embrionii au suflet. Pierzi nu stiu cati, ramane unul si nu se stie daca acela se implanteaza. Sansele sunt mici. Iei medicamente la greu pe timpul sarcinii. Vad ca nici prin cap nu iti trece sa ti le reduci. Copilul care va iesi are risc sa faca epilepsie. Tie ce iti pasa ? Tu copil sa ai. In momentul in care nasti vei deveni mama de un copil viu si "20" morti. Unele nasc la a 7-a fertilizare. Cred ca stii asta. Daca tu crezi ca soarta familiei tale va fi stralucita, sa iti aduci aminte ca ai fost avertizata inainte de catre o persoana provenita dintr-o astfel de familie, cu zeci de avorturi si boala care se mosteneste. Am mostenit si boala. Intre timp am facut multe boli de la medicatie. Nu te gandi ca de la medicatia pe care o inghiti zilnic nu vei face boli si vei sta sanatoasa zeci de ani sa cresti in pace copilul. Am un baiat cu epilepsie care a luat cateva luni carbamazepina si a facut leucemie.

Ma opresc sa iti scriu pentru ca stiu ca nu are sens. Am artroza la maini de la 34 de ani. Nu pot spala nici vasele. Abia ma spal pe maini si pe mine. Nu pot duce o sacosa. Eu am luat 6 ani Depakine. Am 38 de ani. Mi s-a spus ca posibil de la Depakine. Simt cum mi se rup mainile in zeci de bucatele si stiu ca nu poti fi oprita si ca iti pasa doar de interesul propriu. Nu de al copilului.

Pe mamele acelea care au facut bebelusi sanatosi sa le intrebi cu cat si-au redus tratamentul pe timpul sarcinii si daca in decursul a 10-20-30 de ani copiii nu au facut epilepsie. Apoi mai vorbim.

Si iti mai zic un lucru si cu asta am incheiat. Peste faptul ca vei naste, hranind copilul cu medicamente 9 luni din 9 luni, peste faptul ca el va avea predispozitia la boala mostenita de la tine si boala se poate declansa oricand, statul roman te va obliga sa faci copilului in jur de 30 de vaccinuri.

Te-ai uitat vreodata la emisiunile anti vaccin in care mame sanatoase au facut vaccin la copii sanatosi si copiii au facut autism ? Tu daca nu faci cele "30" de vaccinuri la copil, nu ti-l primeste nici o scoala si nici o gradinta.

Am invatat la facultate ca e bine sa gandim de 7 ori inainte sa luam o hotarare importanta in viata.

Sanatate multa !
0
05-07-2016, ora 08:41
casandra0
Nu este medic/terapeut
casandra0
In primul rand, va multumesc amandurora pentru raspunsurile sincere. E clar ca stiti foarte bine despre ce vorbiti. Medicii nu o sa-mi spuna sa nu faci copii. Am 37 de ani iar boala la mine nu e mostenita. Nimeni din neamul meu nu are si nici nu a avut. Am intrebat, am facut si arborele genealogic. Totul s-a declansat in urma unui soc. Fac crize partiale, sunt constienta cand le fac, simt cu cateva secunde inainte si putini isi dau seama ca am facut o criza. Dar asta nu conteaza atat de mult, cat conteaza toxicitatea pastilelor. Eu sincer sunt constienta ca un copil cu probleme produce si mamei suferinta iar mie imi e foarte bine si fara copii, sotul meu e cel care isi doreste mult. Am facut analize amanuntite inainte de a incepe procedurile la FIV, toate au iesit bune.
Nu stiu inca ce o sa fac. Astazi mai merg la un "specialist". Am vorbit si cu preoti care imi recomanda sa merg mai departe. Un energo-terapeut mi-a spus si el sa continui. Nu fac chiar "ce ma taie capul", ma informez totusi insa evident decizia ne apartine mie si sotului meu.
Imi pare rau doamna Clara sa aud cu ce probleme de sanatate va confruntati si va inteleg indignarea atunci cand cititi lucruri cu care dumneavoastra (din cate mi-am dat seama sunteti o persoana educata) nu sunteti de acord. Multumesc pentru informatii.
0
05-07-2016, ora 16:17
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Preotii sunt vrajeala, nu au treaba, stii ca religia e minciunica, daca nu vrei neaparat copii mai bine n-ai mai face.
Iti explic eu de ce nu a avut nimeni de la tine boala, au avut gene latente care nu se manifesta, se stie asta la genetica, au un nume, si la tine s-au manifestat, deci eu erau purtatori doar.
Parerea mea este sa nu te imbeti cu apa rece, stiu ca iti convinte sa te pacalesti ca nu-s probleme DAR nu uita ca e copilul tau, nu barbatul tau o sa sufere daca dezvolta boala, ci el.
Medicii nu spun, ii doare in fund de tine, nu ii intereseaza sa-ti zica toate amanuntele astea tie.
Daca nu aveai genele, puteai sa faci 10 socuri ca nu aparea nici o boala, aia a fost scanteia doar.
Ca si la diabet, daca nu ai genele, nu faci nici la stres si nici la dulciuri, asta de multe ori zis si de medicii diabetologi, si da, si la diabet de multe ori parintii nu au avut, dar aveau gene purtatoare.
Si asta independent de toxicitatea pastilelor, aici zic de copilul tau ce viata poate avea, daca face boala te injura de nu te vezi ca si-a distrus viata, sau nu te injura dar sufera mult.
Mai bine ai gasi un barbat care nu prea vrea copii, ca si eu gandesc la fel, as putea sta fara probleme fara copii, nu mi-am dorit niciodata, or mai fi ca mine, ce sa zic.
Prietenul meu daduse de o fata care avea epilepsie, cand a prins firu ca are, a lasat-o dupa 5-6 luni cam ! S-a maritat cu altul, a ascuns 5 ani asta, si ala cand a aflat, in 3 zile a plecat !
Acuma depinde ce conteaza mai mult ptr tine, relatia cu sotul, sau viitorul copilului tau, ca asta va face sa alegi. Pana la urma barbati cu care sa te intelegi mai gasesti...la o adica.
Dar daca faci un copil cu probleme, nu mai repari asta.
Acum ai toate informatiile, ramane sa alegi tu, insa daca se intampla ceva in ani de zile, sa nu uiti ca ai stiut tot de la inceput ! Sigur ca e posibil sa nu faca boala, dar 50 % e posibil sa o faca.
Barbatul tau la o adica poate da din degete sa-l faca bine pe copil daca face boala ?! Isi asuma asta ? Nu.sa vina la tine cu minciuni amagiri ca nu se intampla draga, ca...scuze din astea cum ca nu e gena...e socul..ca nu tine.
0
28-11-2018, ora 01:01
Georgiana flory
Nu este medic/terapeut
Georgiana flory
Bună seara.. Am și eu o mare problema am 20 de ani am epilepsie de aproape 10 ani și acum îmi doresc foarte mult un copil dar îmi este foarte frica de rsicurile care vor fi.. Doctorul mia zis sa încerc lamotrigin mai întâi înainte sama gândesc să rămân însărcinată iar alta doctora mia spus ca pot duce sarcina și pe vitamine... Si ca nu e nici un fel de problema ca voi naște un copil sănătos credeți ca voi avea vreo problema în timpul sarcini? Sau îl va afecta pe el cu ceva? A mai încercat cineva lamotrigin în timpul sarcini? Mulțumesc
0
18-12-2020, ora 16:30
Epylepsy
Nu este medic/terapeut
Epylepsy
Doamne ajuta sa aveți o naștere ușoară dar toți doctori din străinătate că femeile și bărbații cu epilepsie au 75 la sută siguranță că pot face sau că fătul este sănătos spun că și eu am 23 de anii și plâng cand mă gândesc că se poate da nu fac copii sau că fac și au probleme sănătate va doresc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Top 10 aplicații de smartphone pentru epilepsie
  • Un grup de celule din hipocamp asociate cu comoțiile și pierderile de memorie
  • O nouă terapie pentru managementul crizelor convulsive?
  • Cum afectează Neurontin și Lyrica sinapsele creierului?
  • Opto-vTrap: un nou instrument dezvoltat de cercetători, ce ar putea fi utilizat în viitor pentru tratamentul epilepsiei
  • O peptidă protejează neuronii atât împotriva bolii Alzheimer, cât și a epilepsiei
  •