Escapelle

09-03-2012
enigmas
Nu este medic/terapeut
enigmas
Salut! Am o nelamurire... Pe data de 27 feb. am avut un contact sexual si din nefericire s-a rupt prezervativul. Ciclul trebuie sa-mi vina pe 28, 29 februarie si de obicei este destul de regulat( apare o zi, doua, mai devreme sau mai tarziu). Am luat Escapelle pe 28 feb. si am asteptat acea menstruatie falsa in urmatoarele zile, dar nu a aparut(desi stiu ca nu e neaparat sa apara la toate femeile care iau aceasta pastila). Nelamurirea mea este insa: cand exact ar trebui sa am urmatoare menstruatie? Sa mai stau cu grija in continuare? Sa fac un test de sarcina? Multumesc anticipat pentru raspuns!
2 comentarii
0
10-03-2012, ora 10:03
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Stati fara grija: Escapelle este la fel de eficient ca oricare alt anticonceptional (desi reactiile adverse sunt mai mari), deci, probabilitatea unei sarcini este neglijabila.
Adesea apar tulburari de ciclu dupa Escapelle, deci nimeni nu poate spune cu siguranta cand va veni urmatoarea menstruatie. Pe viitor, nu mai luati Escapelle fara avizul medicului dv. In acest caz, de exemplu, nu era necesar, fiindca nu erati in perioada fertila.
0
10-03-2012, ora 20:15
enigmas
Nu este medic/terapeut
enigmas
Multumesc pentru raspuns! P.S. M-am gandit un pic pana sa decid sa iau Escapelle, dar mi-am zis ca e mai bine sa fiu sigura, chiar daca stiam ca nu sunt in perioada fertila.
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul