Este posibil sa fiu insarcinata fara dezvirginare?

15-01-2010
havanaloca
Nu este medic/terapeut
havanaloca
Buna ziua.
Am si eu o mare nelamurire care deja a devenit ingrijorare.
Mi-a intarziat ciclul menstrual cu 2 sapamani ( trebuia sa am pe 2.01 iar acum suntem in 15.01 ) si nu stiu care e motivul. De revelion am avut o incercare de incepere a vietii sexuale bineinteles protejat. Aceasta incercare insemna penetrare a vreo 3 cm cu prezervativ. Dezvirginarea propriu zisa ( ruperea himenului) nu s-a produs deoarece nu am mai continuat. De atunci nu am mai avut o astfel de incercare.
Acum problema e ca imi intarzie menstruatia.. si de vreo saptamana ma dor sanii, iar recent ovarele si sunt balonata. TInd sa cred ca toate simtomele fac parte din sindromul premestrual, dar acea incercare m-a pus si pe ganduri.
Mentionez ca am 17 ani jumatate iar menstruatia mea a fost in regulata anul trecut pana in octombrie cand am avut tot asa o decalare de vreo 2 saptamani. De atunci.. ciclul meu are cam 35 de zile.
Este posibil sa fiu insarcinata sau.. doar am racit jos ?
2 comentarii
0
15-01-2010, ora 15:34
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Este exclus sa fie vorba de o sarcina. Daca, insa, v-a intrat "un cui in cap", atunci faceti un test de sarcina al carui scop este doar psihologic.
E vorba lşa dv de o tulburare de ciclu de cauza, probabil, endocrina, desi varianta unei anexite nu este exclusa. Daca ati observat ca menstruatia vine un pic mai tarziu de mai multe luni, atunci un consult homeopatic este optiunea de prima alegere pe care v-o recomand.
0
15-01-2010, ora 16:09
havanaloca
Nu este medic/terapeut
havanaloca
Multumesc mult pentru raspuns !
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul