Este posibila o sarcină?

12-07-2011
Innes
Nu este medic/terapeut
Innes
Am 49 de ani si nu am raporturi sexuale de câţiva ani. Trebuia sa mă operez şi s-a evitat operatia in preajma menstruatiei pentru a nu se declansa de la, , emotia" operatiei, si a face hemoragie dar, tocmai acum nu mi-a venit ciclul. Precizez că era regulat la 28 de zile. Au trecut 7 zile si nu a venit. Nu am fost sa vorbesc cu medicul care urmeaza să mă opereze dar ma întreb oare se poate instala menopauza brusc?
Şi o stupiditate, poti ramâne insarcinata daca ai facut baie intr-o cadă in care a facut baie un barbat, fireste ca am spalat cada dar era curata nu a fost nevoie de detergent special?
Când pot face un test de sarcină? Si care ar fi cel indicat?
Mulţumesc.
5 comentarii
0
12-07-2011, ora 17:17
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Se poate instala menopauza, dar categoric se poate spune asta abia dupa doi ani in care nu a mai existat deloc menstruatie. Deci, e devreme sa stii daca nu vine in zilele urmatoare.
EXCLUS sa fi ramas insarcinata daca ai facut baie intr-o cada etc etc.
Daca vrei sa te linistesti totusi, sa fii tu sigura 100% poti lua de la farmacie un test de sarcina, oricare si il faci cu putina urina, asa cum scrie pe test.
Vorbeste cu medicul si spune-i ca iti intarzie menstruatia, sa iti spuna daca mai trebuie sa astepti sau nu. Acum depinde si unde trebuie intervenit, ce fel de operatie e.
Sanatate!
0
19-07-2011, ora 18:10
luminitafl
Nu este medic/terapeut
luminitafl
buna ziua, am si eu o problema...am luat anticonceptionale timp d 9 luni si am decis sa fac o pauza...menstruatia mi-a venit pe 15 iunie...am intrerupt anticonceptionalele, iar pe 6 iulie, am avut un contact sexual, neprotejat din pacate, dar nu a ejaculat intern.. banuiesc k ar fi ramas pe penis cativa spermatozoizi.pentru k ejaculase si inainte..asta fiind in ziua 21 a ciclului, iar eu am crezut k sunt in siguranta, insa banuiesc k lasand pastilele, s-a dereglat ciclul, si ma gandesc k sa nu fi fost in perioada fertila... problema e k suntem in 19 iulie, iar menstruatia nu mi-a venit...sunt stresata foarte tare.ce parere aveti?sa fie o dereglare sau o posibila sarcina??? am uitat sa mentionez k ieri mi-am facut un test de sarcina, si a iesit negativ..Va multumesc anticipat, si sper sa-mi raspunddeti cat mai repede posbil...:(
0
19-07-2011, ora 22:11
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
luminitafl,

Daca ai facut testul la cel putin 7 zile dupa acel contact sexual, e putin probabil sa fi ramas gravida. Dar poti sa-l mai repeti dupa cateva zile. Daca menstruatia tot intarzie, de mers la un control ginecologic. Dupa intreruperea anticonceptionaleleor e posbil sa apara o dereglare, de asta se face 1-2 luni numai protejat, ca sa poti stii cand e perioada fertila.
Sanatate!
0
19-07-2011, ora 23:18
luminitafl
Nu este medic/terapeut
luminitafl
va multumesc frumos pentru raspuns.o sa mai repet testul zilele astea.si ink ceva, am luat in perioada si nijte ovule polygynax.pentru k am facut un control in urma cu 2 saptamani si am o infectie, sa fie si din cauza asta? plus k mai e si stres.:( va multumesc inca o data
0
19-07-2011, ora 23:20
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
De la ovule nu, de la stres, e posibil.
Cu placere, sa fii sanatoasa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce întârzie menstruația?
  • De ce ai menstruații neregulate și ce poți face
  • Caracteristici ale ciclului menstrual ce ridică semne de întrebare
  • Am rămas însarcinată, deși m-am protejat - unde am greșit (greșeli frecvente ale contracepției)
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  • Ciclul de două ori pe lună
  • Câte zile poate să întârzie ciclul (fără a fi o problemă)
  •