Exemple de cereale integrale si rafinate
M-ar interesa cateva exemple de cereale integrale si cereale rafinate, ca sa stiu ce sa aleg.
De exemplu, stiu ca din categoria cereale integrale fac parte: graul, hrisca, quinoa, secara, fulgii de ovaz, orezul brun, orezul salbatic, taratele, faina integrala, pastele din faina integrala, popcornul; in categoria cereale rafinate ar intra: faina alba, orezul alb, pastele fainoase albe.
De ce fulgii de porumb sunt cereale rafinate? Am gasit un sortiment fara zahar si pe eticheta scrie ca sunt facuti din gris de porumb; grisul este considerat rafinat sau integral?
Dar malaiul sau couscous-ul?
Soia texturata este ok? Nu sunt vegetariana, dar imi place gustul :)
Multumesc.
De exemplu, stiu ca din categoria cereale integrale fac parte: graul, hrisca, quinoa, secara, fulgii de ovaz, orezul brun, orezul salbatic, taratele, faina integrala, pastele din faina integrala, popcornul; in categoria cereale rafinate ar intra: faina alba, orezul alb, pastele fainoase albe.
De ce fulgii de porumb sunt cereale rafinate? Am gasit un sortiment fara zahar si pe eticheta scrie ca sunt facuti din gris de porumb; grisul este considerat rafinat sau integral?
Dar malaiul sau couscous-ul?
Soia texturata este ok? Nu sunt vegetariana, dar imi place gustul :)
Multumesc.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Schimbare stil de viață
- 1Voi mai beți Cola?Suntem oameni ultraprocesati
- 2Adevarul despre paine
- 1Cafea naturala vs cafea 3 in 1
- 0Capcanele și fața ascunsă a industriei alimentare
- 1Apă alcalină
- 5Sfaturi despre alimente. Pro sau contra.
- 1Motivează o carte buna de nutritie?Ce efect ar trebui sa aiba o carte buna de nutritie?
- 1Cum sa ma ingras ?
- 1Ajuta-ti ficatul