Fantezii sexuale la copil - fata in varsta de 6-7 ani

24-09-2020
FPie
Nu este medic/terapeut
FPie
De curand experimentez flash-uri, amintiri din copilarie, cand aveam un impuls sexual puternic. Stiu ca dorinta erotica, autentica, apare abia la pubertate, dupa 11 ani. Eu o simteam de la 6 ani. Ma ingrijoreaza unele lucruri pe care le faceam constant cand aveam intre 5 si 7 ani si as dori sa stiu opinia dumneavoastra detaliata. Mentionez ca acum am 22 de ani.
Pe la 6 ani, ma jucam foarte des cu o verisoara mai mica cu 3 ani decat mine; imi placea sa fiu atinsa in zona intima si chiar incercam sa o conving sa ma lase sa ii fac la fel, desi nu voia - uneori insistam, spunand ca e doar un joc. Dorinta de a fi atinsa intre picioare cu mana si limba ma facea sa devin ''creativa'' - ii explicam anumite jocuri, precum ''de-a mama si tata'', ''wc-ul'', in care introduceam elementul sexual, doar ca sa am ocazia sa fiu atinsa in mod egoist, sa simt placere. O vedeam ca se simte inconfortabil, insa continuam pentru ca ma gandeam doar la placerea pe care o voi simti. Ii explicam ca nu e nimic rau sau rusinos si totul ''e doar un joc''. Si ea se supunea de fiecare data, pana cand intr-o zi a dezvoltat o frica fata de mine, chiar aversiune - nu mai voia sa ne jucam, pierdusem prietenia ei. Nu stiu daca a spus asta cuiva vreodata. Pe atunci ne jucam cand erau parintii mei acasa si exista riscul de a fi prinse si asta parca ma motiva mai tare sa fac acele lucruri.
Mentionez ca imi placea sa fac asta doar cu ea si cand am mai crescut un pic (pana in 10 ani), voiam sa ma sarut cu limba cu diversi parteneri de joaca (baietei). In timpul jocurilor devenea irezistibil gandul.

Primul orgasm obtinut prin masturbare a fost la varsta de 12 ani, urmarind un film cu lesbiene (aveam acces la internet). Nu m-au atras fanteziile cu penetrare decat tarziu, dupa 17 ani, desi, pe langa gandurile homosexuale, aveam fantezii ce implicau exclusiv preludiul cu barbati. (masturbare si cunnilingus) Pentru ca mi-era teama ca as fi lesbiana si nu voiam sa fiu judecata (chiar eu insami credeam ca homosexualitatea e anormala din mai multe motive), imi doream sa ma excite gandurile cu penetrare, expunandu-ma constant la pornografie in acest sens - clipuri explicite cu penetrare, timp in care ma masturbam si incercam sa imi induc placerea cu forta, desi la inceput mi-era foarte greu.
Am avut o copilarie aproape obisnuita, traind cu mama si bunica, persoane morale si inteligente, foarte iubitoare. Nu am fost abuzata niciodata in vreun fel. Tatal meu se imbolnavise de schizofrenie la cativa ani de la nasterea mea, din cauza unui accident, suferind un soc groaznic si il vedeam rar.
Acum, privind in urma la ce faceam cand eram mica, simt vinovatie si ma intreb daca sunt normala. In prezent sunt virgina, inca nu mi-am inceput viata sexuala (sunt o persoana complicata si pretentioasa), dar cu o imaginatie vivida. Si verisoara mea a crescut si rareori cand ne vedem, simt ca si-ar dori sa ma evite cu orice pret. Privindu-i profilul pe retelele sociale, o vad in poze cu diverse fete, in ipostaze sexy, mult prea senzuale pentru varsta ei, ca si cand ar da de inteles ca e bisexuala si mi-e teama sa nu fi ramas cu vreo trauma provocata de mine.
Ma indoiesc ca as primi vreun ''diagnostic'' aici (sunt sigura ca psihologii si psihanalistii nu ofera empatie gratuit), dar as dori sa imi spuneti parerea dvs. in legatura cu acest comportament hipersexual precoce, daca e normal. de ce ar fi aparut, de asemenea si fricile, vinovatia pe care le simt acum.
14 comentarii
0
24-09-2020, ora 12:52
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Spui ca simti vinovatie insa nu am inteles bine la ce anume se refera vinovatia ta. La posibilitatea de a-i fi generat o trauma verisoarei tale? Sau e si altceva? Nu psihoterapeutul e cel ce ‘stabileste’ sursa vinovatiei tale….poate insa sa te indrume in a o identifica.

Iar in privinta ‘normalitatii’’….un aspect mai putin ‘firesc’ in povestea ta e faptul ca la varsta de 22 de ani ai ales sa fii in continuare ‘virgina’. Mai precis ca ai ales sa nu ai inca interactiuni sexuale cu penetrare. Deoarece viata ta sexuala e inceputa de mult.

Cred ca ti-ar fi mult mai de folos daca ai incerca mai degraba sa discuti cu un psihosexolog despre framantarile tale, despre motivele pentru care hipersexualitatea interfera cu personalitatea ta “complicata si pretentioasa”

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
0
24-09-2020, ora 16:46
FPie
Nu este medic/terapeut
FPie
Da, am si scris ca vinovatia de acolo vine - momentul cand i-am vazut comportamentul de pitipoanca vulgara si exagerata, profilul plin cu poze senzuale, care de altfel, nu e ceva neobisnuit in ziua de azi la o minora, avand in vedere contextul vremii. Eu ma gandesc ca poate am traumatizat-o sau am contribuit la starea ei din prezent.

Viata mea sexuala e inceputa de mult - in ce sens?

Ce parere aveti de hipersexualitatea precoce? (fantezii sexuale la 6 ani)
Am citit studii de specialitate unde se mentioneaza ca indivizii nu dezvolta impulsuri sexuale cu caracter erotic sub 10 ani, iar din amintirile mele, observ ca sunt un caz 'atipic'.
0
24-09-2020, ora 20:55
conundrum69
Nu este medic/terapeut
conundrum69
@FPie: Parerea mea e ca ar trebui sa vorbesti cu verisoara ta, sa aveti o discutie matura, in care eventual sa-i prezinti niste scuze/sa-i ceri iertare. Sentimentul de vinovatie e normal, dar va trece doar daca ii vei cere sincer iertare. Sunt convins ca te va ierta, tinand cont ca erati doua copile cand acel comportament s-a manifestat.

Si eu, cand eram copil (5-6 ani), manifestam hipersexualitate precoce, si tin minte ca, impreuna cu sora mai mica cu un an si prietenii de joaca (de varste apropiate), ne jucam de-a doctorii si pacientii, la propunerea mea, iar in postura de pacient eram atins si in zona intima, ceea ce imi crea placere. De asemenea, tin minte ca incepusem sa ma masturbez de pe la 7-8 ani, pe cand aparatul genital nu era inca suficient de dezvoltat, dar cu toate astea aveam orgasm, chiar daca fara ejaculare.

Nu lua in seama ce spune dr. Rares in privinta virginitatii la 22 ani, cum ca ar fi ceva "nefiresc". Din contra, ai un avantaj ca ai trecut de perioada aceea problematica a adolescentei, in care se fac cele mai multe greseli in privinta alegerii partenerilor si in care comportamentele sexuale riscante sunt des intalnite. Acum, fiind mai matura, ai posibilitatea sa alegi un partener potrivit si totodata sa limitezi pe cat posibil riscul contractarii unui STI sau riscul unei sarcini nedorite. Ca fapt divers, sa stii ca modelul Adriana Lima si-a inceput viata sexuala la 28 de ani, asa ca, nu e o regula ca viata sexuala sa inceapa la o varsta anume, ci cand te simti tu pregatita si cu persoana potrivita.
0
24-09-2020, ora 21:45
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Sa vorbesti deschis cu verisoara ta despre asta e o sugestie utila.

Sexualitatea precoce nu e atat de rara cat crezi FP. In cazul tau insa (din cele relatate) pare a fi un tip mai special de hipersexualitate precoce, despre care merita poate sa discuti cu un psihosexolog. Cred ca iti poate fi de folos o discutie legata de orientarea ta sexuala si perceptiile legate de sex. Comentariul meu legat de 'virginitate' e mai degraba legat de asta si nu de momentul inceperii vietii sexuale conundrum.

In privinta inceperii vietii sexuale e simplu: Nu iti incepi viata sexuala atunci cand iti pierzi himenul, ci atunci cand ai o activitate sexuala mintala (si fizica) similara cu cea a unui adult.Virginitatea e mai degraba un statut mintal, perceptiv, asociat unei caracteristici sexuale fizice, decât un statut fizic asociat cu o activitate sexuală mintală de tip adult.

De exemplu, ai putea spune despre o femeie ce practica regulat sexul oral insa nu si-a pierdut himenul ca nu si-a inceput viata sexuala? - nu e o aluzie la persoana ta.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
0
24-09-2020, ora 22:16
conundrum69
Nu este medic/terapeut
conundrum69
E un pic cam fortat sa consideram acel joc sexual al unui copil de doar 6 ani ca fiind inceputul vietii sexuale, parerea mea. L-am putea considera cel mult un mod mai neobisnuit al unui copil de a traversa fazele dezvoltarii psihosexuale descrise de Freud.
0
25-09-2020, ora 09:14
FPie
Nu este medic/terapeut
FPie
@conundrum69 As vrea sa deschid subiectul asta cu ea intr-o zi, nu stiu cand. Simt rusine si mi-e teama mai ales de reactia ei. Sper, totusi, sa nu isi aminteasca acele lucruri daca nu imi gasesc curajul sa abordez situatia de atunci. Se spune ca ne amintim cu greu sau deloc traumele din copilarie, ele plasandu-se in subconstient ca un mecanism de autoaparare. Dar da, e intelept sa comunic cu ea.

Cunosc si eu cazuri in care mamele se socheaza si plang cand sugarii lor se masturbeaza, deci indivizi chiar sub 3 ani - e mai mult un instinct, asa cum isi descopera restul partilor corpului, la fel sunt curiosi de zona genitala - mai ales daca aceasta ramane mult timp inaccesibila din cauza scutecului - si cand o ating, simt placere, ei observa asta si tind sa repete gestul pentru a simti satisfactie. Doar noi, adultii, atribuim un sens erotic atingerilor de genul asta, dar aparitia lor e normala, e o stimulare mecanica, fara conotatie fantasmica. Acum nu stiu daca tu, la 7 ani, aveai fantezii erotice:)

Eu sigur aveam, si de asta mi se pare ciudat, pentru ca perversiunea era acolo. Imi placea ideea ca umilesc persoana si o folosesc pentru placerea mea, la doar 6 ani; suna ca si cand ma consider 'speciala', dar nu e asta neaparat, mai mult ma ingrijoreaza gandul ca stiinta ar fi omis multe circumstante ale psihicului uman.

@Dr. Rares Ignat multumesc pentru sugestii. Eu vad conceptul de virginitate ca fiind simbolic, intrucat la fel de bine pot sa ma nasc fara himen ori sa ma masturbez la 11 ani cu degetul, simtind placere viscerala sau erotica, rupand himenul. (in ambele cazuri, sunt dezvirginata fizic, ca nu exista himen, dar nu inseamna ca dezvoltarea mea psihosexuala e incheiata)
In cazul asta, va referiti ca dezvirginarea inseamna introducerea elementului erotic, fantasmic?
Doar simbolic, da, insa la un nivel foarte...bazal.
Ca, in sine, dezvirginarea 'emotionala' si mentala consider ca se produce in momentul atingerii orgasmului cu un partener, cand sexul implica emotia, intelectul si carnalitatea. Nivelurile mele de hormoni sunt influentate in mod direct de stimularea oferita de un alt partener. Acea 'conexiune' este mai degraba dezvirginarea metaforica.
Afirmatia ca as fi dezvirginata 'mental' de la 6 ani pentru ca eram constienta de dorintele, fanteziile mele, ma face sa ma intreb altceva, legat de puterea mea de discernamant, care, stim bine, pana si in lege e stipulat ca sub 18 ani, teoretic, copilul nu e dezvoltat din toate punctele de vedere, neavand discernamant, deci incuviintarea lui poate fi influentata major.
0
25-09-2020, ora 10:39
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Hai sa privim urmatoarea situatie, extrasa dintr-un caz de la cabinetul meu psihologic.

Calin e un barbat de 28 de ani. La 10 ani a fost atras de o vecina de 12 ani, pe care a incercat sa o sarute, cum a vazut ca se intampla in filme. Vecina l-a spus parintilor, persoane religioase, ce l-au rusinat. La 12 ani ajunge impreuna cu parintii la spovedanie si ii spune preotului ca se masturbeaza (nu ii spune si ca de fapt a vazut deja cam ce se poate vedea pe net in materie de sex) Preotul ii spune ca e un pacat si ca e prea tanar pentru chestii ce tin de sex. Dupa discutie e rusinat si renunta la masturbare obisnuita. Continua insa sa se autosatisfaca zilnic prin frecare de pat. In timp are unele interactiuni cu fetele insa nu ajunge la penetrare. In una dintre situatii a ajuns chiar ca partenera sa isi doreasca sexul cu penetrare dar el nu a putut. Situatia s-a repetat recent, motiv pentru care ajunge acum la psihosexolog. Dupa cateva sesiuni ajunge sa faca sex cu penetrare impreuna cu partenera.

Ce ati spune despre Calin in momentul in care a ajuns la cabinetul psihologic?
a) si-a inceput viata sexuala b) nu si-a inceput viata sexuala c) si-a inceput viata sexuala insa nu a avut un act sexual cu penetrare

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
0
25-09-2020, ora 11:36
FPie
Nu este medic/terapeut
FPie
@Dr. Rares Ignat
Prin 'unele interactiuni cu fetele' ma gandesc ca va referiti la preludiu, fara penetrare. Probabil a si avut orgasm impreuna/oferit cu/de ea - semn de 'maturizare' sexuala.
Eu as zice ca ar fi C, din moment ce s-a conectat destul de mult cu respectiva, pana aproape de momentul cand trebuia sa se produca penetrarea. Strict fizic vorbind, era virgin cand a ajuns la dvs.
Simbolic, nu. Insa conceptul de virginitate nu e acelasi pentru ambele sexe.
La barbati, comportamentul fata de sex nu va fi influentat de prima experienta sexuala... adica nu cred ca daca nu se conecteaza emotional cu o femeie la prima partida de sex, nu va mai functiona sanatos in plan sexual pe viitor. Sau daca il paraseste brusc.
La femeie, e nevoie cat de cat de o legatura spirituala. Nu am auzit vreo tipa care sa spuna ca vrea sa-si piarda virginitatea cu oricine, pur si simplu, de placere, decat cele complexate, influentate de presiunea sociala, care considera virginitatea o povara si isi pierd stima de sine din cauza stereotipurilor.
0
25-09-2020, ora 11:58
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Asa spun si eu: e C. Oare in cazul tau au fost doar orgasmele obtinute prin masturbare? Sau au existat si interactiuni cu baietii, ce au implicat mangaieri, saruturi, urmate poate de "fantezii cu penetrare" si autosatisfacere? Daca au existat nu e si in cazul tau vorba de C?

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
0
25-09-2020, ora 11:59
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
In plus, atat la barbati cat si la femei (chiar si la animale – anul trecut a fost realizat primul studiu in acest sens) comportamentul fata de sex e influentat de prima experienta sexuala. Din pacate aici survine un alt mit: acela ca barbatii nu au nevoie de intimitate emotionala in timpul sexului

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
0
25-09-2020, ora 12:24
FPie
Nu este medic/terapeut
FPie
@Dr. Rares Ignat
M-am autoexclus, nu as putea spune ca mi-am inceput viata sexuala pentru ca nici macar nu am stat goala vreodata in fata unui barbat pana la...aproape 23 de ani. Saruturile si pipaielile in parc, pe ascuns, chiar nu le-as pune... Nu am avut o conexiune semnificativa cu cineva, din motive personale
Nu am spus ca in general n-au nevoie de afectiune in timpul sexului.
Ma refeream la faptul ca, de obicei, prima experienta sexuala pentru un barbat vine din instinct pur, pradatorial, doreste initiere si validare; pana si in relatiile dintre prescolari, intr-un grup, observam ca baietii au gasti, se intrec in a ''domina'' teritoriul, sa ''vaneze'' simpatiile fetelor, atentia lor fiind trofeul. Si nu este neaparat vorba despre sentimente. Si fetele, de asemenea, adopta un comportament prin care se lasa impresionate, ''cucerite'' de individul care arata o mai mare incredere in sine, putere, experienta; empiric vorbind, nu am intalnit multi tipi sanatosi psihic care sa aiba principii stricte despre prima experienta sexuala, cu conditionari de genul ''trebuie sa ne iubim emotional neaparat pentru a ma oferi femeii''. :D
0
25-09-2020, ora 14:01
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Observ ca sunt multe etichete in felul in care privesti sexualitatea la cele 2 sexe. Poate ca despre aceste etichete ar fi util sa vorbesti cu un psihosexolog.
0
25-09-2020, ora 18:25
FPie
Nu este medic/terapeut
FPie
:))))))))))
1
14-03-2021, ora 23:40
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu vad o problema in ce faceai sau ce faci ori cum esti ! Da-i inainte asa, nu e absolut nici o problema.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: