fara apa?

07-03-2008
pirina
Nu este medic/terapeut
pirina
am 28 de ani si de cind ma stiu nu am putut consuma lichide nici macar cind am facut plaja. Cred ca este o greseala foarte mare, dar nu stiu de ce nu pot sa beau apa, am unele probleme de sanatate si ma gindesc sa nu fie aceasta cauza? la ce medic ma pot duce pentru a rezolva situatia si ce boli pot face in lipsa acesteia. In timpul sarcinii am fost nevoita sa fac perfuzii din aceasta cauza-riscam sa pierd sarcina. Sa am probleme endocrine? Va rog un raspuns de la un specialist?Multumesc!
3 comentarii
0
22-05-2008, ora 00:00
Sara Blue
Nu este medic/terapeut
Sara Blue
Fiind nouă pe acest forum, nu am înţeles bine dacă îşi pot spune părerea şi alte persoane decât cele calificate - medicii - totuşi voiam să-ţi spun că şi eu m-am confruntat toată viaţa cu acest lucru: nu simt aproape niciodată că mi-e sete. Am fost la un iridolog, şi cum s-a uitat în irisul meu, m-a întrebat: de ce nu beţi apă? I-am spus că nu mi-e sete. Atunci mi-a explicat că tot corpul suferă de sete îngrozitor, chiar dacă lipseşte senzaţia de sete, fiecare celulă strigă după apă!!! Încep să apară tot felul de deregări şi boli: constipaţie, piatră la rinichi, toxinele ce ar trebui "spălate" cu cât mai multă apă (curată), fac să apară boli grave cum ar fi cancerul... M-a învăţat o metodă simplă: să ţin o sticlă de 2 litri (porţia pe o zi) cu apă pe masă: de câte ori trec pe lângă masă să iau două înghiţituri, şi aşa până seara să termin sticla. Interesant este că după un timp, organismul, care fusese prost învăţat fără apă, începe să intre în normal, şi apare senzaţia de sete. Desigur că pe acest forum îţi va răspunde la întrebare şi un cadru calificat. Dar, până atunci am vrut să-ţi atrag atenţia că e o mare greşeală să nu bei apă, eu am simţit-o pe pielea mea şi te sfătuiesc prieteneşte să iei măsuri din timp, căci eşti tânără şi ar fi păcat să aştepţi să ţi se deterioreze sănătatea. Îţi doresc ce-mi doresc şi mie, sănătate şi Dumnezeu să te ocrotească. Cu cele mai frumoase gânduri, Sara Blue.
0
23-05-2008, ora 00:00
pirina
Nu este medic/terapeut
pirina
Multumesc pentru sfaturi, sunt constienta ca nu fac bine ceea ce fac, mi-ati dat o idee cu sticla cu apa, am incercat de cateva ori sa beau macar jumatate de litru de apa insa imi provoaca greata, si pot bea apa direct de la sursa (izvor), o sa incerc cate putin poate reusesc si eu sa-mi reeduc organismul. Sanatate multa si d-voastra!
0
23-05-2008, ora 00:00
Sara Blue
Nu este medic/terapeut
Sara Blue
Dragă "pirina", mai întâi aş vrea să-ţi spun părerea mea în legătură cu prietenii de pe un forum: fiind "prieteni", nu contează vârsta acestora, suntem egali şi cred că pluralul politeţii împiedică apropierea acestora; eşti de acord? În legătură cu problema ridicată de tine: apa! Chiar azi citeam un articol în "Asul verde", în care scria în general cam ce ţi-am scris eu, chiar şi de sucurile din comerţ! Dacă nu-l găseşti, să-mi scrii, îl scanez şi eventual ţi-l trimit pe mes, dacă-mi dai ID-ul tău; al meu este: lucica_rom ... Spuneai că ai posibilitatea să bei apă de izvor: asta e super! Când eu am scris "apă curată" - la asta mă refeream; îţi dai seama că într-un oraş, apa e tratată cu clor aşa că numai apă curată nu este! Şi eu am norocul să locuiesc la poalele munţilor, prin urmare avem apă sănătoasă. Îţi spuneam că te înţeleg foarte bine, pentru că nici eu nu aveam senzaţia de sete şi pentru că organismul era mereu lipsit de apă, m-am ales cu fel de fel... De aceea te sfătuiam ca pe orice prieten, să nu aştepţi ca mine până te îmbolnăveşti. Am o prietenă, căreia i-am povestit ce mi-a spus mie acel doctor, a început imediat să procedeze cum a zis acesta, o sticlă de 2 litri, şi mi-a spus foarte încântată după un timp că i-a revenit senzaţia normală de sete. Acum mă silesc să nu mai uit să beau apă, dar cel mai bine e să previi, nu să aştepţi până e prea târziu. Doctorii spun (să citeşti "Asul verde"), că în momentul când apare senzaţia de sete, este deja prea târziu pentru organism, în sensul că celulele s-au deshidratat şi au suferit (chiar şi tenul suferă, deci se ridează mai devreme)... Citeam undeva pe un forum, părerea cuiva: "că nu avem de ce să bem forţat apă, fără să avem senzaţia de sete, el credea că numai când organismul emite semnale trebuie omul să bea apă". Vezi, de-asta se spune că "tot păţitul e priceput", cine are o experienţă încearcă s-o împărtăşească şi altora. Spunea un mare savant că cine nu este informat, nu are dreptul la opinie, în sensul că dacă totuşi îşi spune părerea, mai mult ca sigur spune numai prostii... Sper să mai vorbim, până atunci îţi doresc numai bine! Cu cele mai frumoase gânduri, Sara Blue.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Trebuie să bem zilnic 2 litri de apă
  • MIT: Deshidratarea nu apare iarna
  • Evită să te hidratezi cu băuturi carbogazoase!
  • Trebuie consumate 8 pahare de apă pe zi?
  • De ce ne plac băuturile carbogazoase?
  • Ne deshidratează cafeaua sau nu?
  • Apa - o soluție la îndemână pentru a reduce riscul de obezitate
  • Metodă nouă de diagnosticare pentru consumul excesiv de lichide
  • Câtă apă să consumi când faci sport
  •