febra mare si dureri de cap
Buna ziua,
Am 67 ani si de vreo 2 zile am temperatura ridicata (febra) in special seara si uneori imi apar dureri de cap.Am fost la medic si mi-a spus ca am raceala si sa iau paracetamol.Dar febra nu cedeaza (|in special seara este f mare).Ce imi puteti sugera ca tratament.
Am 67 ani si de vreo 2 zile am temperatura ridicata (febra) in special seara si uneori imi apar dureri de cap.Am fost la medic si mi-a spus ca am raceala si sa iau paracetamol.Dar febra nu cedeaza (|in special seara este f mare).Ce imi puteti sugera ca tratament.
1 comentarii
Nu faceti tratament fara sa stiti ce aveti.
Ar trebui facut un exudat nazal si faringian cu antibiograma amandoua.
Bacteriile au devenit rezistente in ultimul timp chiar si la antibiotice cu spectru larg.
De aceea este necesara antibiograma, ca sa se vada exact la ce antibiotice sunt sensibile bacteriile gasite.
Numai asa se poate face un tratament corect.
Daca se depisteaza un streptococ beta hemolitic, tratamentul nu trebuie intrerupt timp de 10 zile si luat la ore fixe, altfel bacteria poate deveni rezistenta la antibioticul folosit.
Pentru analize, dimineata cand mergeti la laboratorul de analize, nu va spalati in nas si in gura, nu mancati si nu beti apa inainte de recoltare.
Ar trebui facut un exudat nazal si faringian cu antibiograma amandoua.
Bacteriile au devenit rezistente in ultimul timp chiar si la antibiotice cu spectru larg.
De aceea este necesara antibiograma, ca sa se vada exact la ce antibiotice sunt sensibile bacteriile gasite.
Numai asa se poate face un tratament corect.
Daca se depisteaza un streptococ beta hemolitic, tratamentul nu trebuie intrerupt timp de 10 zile si luat la ore fixe, altfel bacteria poate deveni rezistenta la antibioticul folosit.
Pentru analize, dimineata cand mergeti la laboratorul de analize, nu va spalati in nas si in gura, nu mancati si nu beti apa inainte de recoltare.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 51Tratament pt pneumonie de cateva zile, starea nu i s-a imbunatatit
- 2accident punctie lombara - dureri cap, spate
- 3de un an de zile sotul meu ameteste frecvent, are dureri de cap si este f obosit
- 21dureri de cap + amorteala usoara pe partea dreapta a capului
- 3ce se intampla?
- 3dureri cap, ureche
- 3Durere la atingerea capului
- 3durere de cap, ameteala si durere de brat drept
- 3durere locala de cap
- 13Anxietate si dureri de cap
- 9Probleme in zona capului, a ochilor
- 3durerii de cap de o luna si mai bine
- 0De ce o doare capul si ochiul de cind i s-a scos maseaua?
- 1infectii
- 9Va roog sunt o mamica disperata
- 1dureri de cap in parte stanga
- 1durere si febra dupa punctia tiroidiana
- 0temperatura dupa pneumotorax
- 2Cred ca am leucimie la 17 ani !?
Mai multe informații despre: Durerea de cap Febra
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: