febra mare si dureri de cap

Buna ziua,
Am 67 ani si de vreo 2 zile am temperatura ridicata (febra) in special seara si uneori imi apar dureri de cap.Am fost la medic si mi-a spus ca am raceala si sa iau paracetamol.Dar febra nu cedeaza (|in special seara este f mare).Ce imi puteti sugera ca tratament.
Am 67 ani si de vreo 2 zile am temperatura ridicata (febra) in special seara si uneori imi apar dureri de cap.Am fost la medic si mi-a spus ca am raceala si sa iau paracetamol.Dar febra nu cedeaza (|in special seara este f mare).Ce imi puteti sugera ca tratament.
1 comentarii

Nu faceti tratament fara sa stiti ce aveti.
Ar trebui facut un exudat nazal si faringian cu antibiograma amandoua.
Bacteriile au devenit rezistente in ultimul timp chiar si la antibiotice cu spectru larg.
De aceea este necesara antibiograma, ca sa se vada exact la ce antibiotice sunt sensibile bacteriile gasite.
Numai asa se poate face un tratament corect.
Daca se depisteaza un streptococ beta hemolitic, tratamentul nu trebuie intrerupt timp de 10 zile si luat la ore fixe, altfel bacteria poate deveni rezistenta la antibioticul folosit.
Pentru analize, dimineata cand mergeti la laboratorul de analize, nu va spalati in nas si in gura, nu mancati si nu beti apa inainte de recoltare.
Ar trebui facut un exudat nazal si faringian cu antibiograma amandoua.
Bacteriile au devenit rezistente in ultimul timp chiar si la antibiotice cu spectru larg.
De aceea este necesara antibiograma, ca sa se vada exact la ce antibiotice sunt sensibile bacteriile gasite.
Numai asa se poate face un tratament corect.
Daca se depisteaza un streptococ beta hemolitic, tratamentul nu trebuie intrerupt timp de 10 zile si luat la ore fixe, altfel bacteria poate deveni rezistenta la antibioticul folosit.
Pentru analize, dimineata cand mergeti la laboratorul de analize, nu va spalati in nas si in gura, nu mancati si nu beti apa inainte de recoltare.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5ameteli si dureri de cap de ceva timp
- 3dureri de cap zilnice, ameteli puternice, bufeuri sau frisoane, frica permanenta..
- 3durere de cap partea stinga, de sub ochi, transpiratie mare
- 4durere de ureche sub tratament cu cexyl, copil 5 ani
- 4amorteli la mana si picior, dureri in piept, de cap
- 3dureri puternice de cap si tremur
- 5probleme cu urechea, durere de cap si in gat..
- 5dureri de cap si de spate
- 4dureri de ochi si cap permanente
- 1ameteli si dureri de cap
- 3Dureri mari de cap in timpul dietei
- 0nas infundat si dureri de cap
- 11senzatia de picare din picioare
- 5De mai bine de 3 ani am dureri de cap doar pe jumatatea stanga a capului
- 2durere de cap, amorteli ale palmei stangi si gurii, stări de vomă
- 3am o durere de cap de 3 luni
- 0febra mare la copil
- 1Durere îngrozitoare de cap
- 1Dureri de cap