febra mare si dureri de cap
Buna ziua,
Am 67 ani si de vreo 2 zile am temperatura ridicata (febra) in special seara si uneori imi apar dureri de cap.Am fost la medic si mi-a spus ca am raceala si sa iau paracetamol.Dar febra nu cedeaza (|in special seara este f mare).Ce imi puteti sugera ca tratament.
Am 67 ani si de vreo 2 zile am temperatura ridicata (febra) in special seara si uneori imi apar dureri de cap.Am fost la medic si mi-a spus ca am raceala si sa iau paracetamol.Dar febra nu cedeaza (|in special seara este f mare).Ce imi puteti sugera ca tratament.
1 comentarii
Nu faceti tratament fara sa stiti ce aveti.
Ar trebui facut un exudat nazal si faringian cu antibiograma amandoua.
Bacteriile au devenit rezistente in ultimul timp chiar si la antibiotice cu spectru larg.
De aceea este necesara antibiograma, ca sa se vada exact la ce antibiotice sunt sensibile bacteriile gasite.
Numai asa se poate face un tratament corect.
Daca se depisteaza un streptococ beta hemolitic, tratamentul nu trebuie intrerupt timp de 10 zile si luat la ore fixe, altfel bacteria poate deveni rezistenta la antibioticul folosit.
Pentru analize, dimineata cand mergeti la laboratorul de analize, nu va spalati in nas si in gura, nu mancati si nu beti apa inainte de recoltare.
Ar trebui facut un exudat nazal si faringian cu antibiograma amandoua.
Bacteriile au devenit rezistente in ultimul timp chiar si la antibiotice cu spectru larg.
De aceea este necesara antibiograma, ca sa se vada exact la ce antibiotice sunt sensibile bacteriile gasite.
Numai asa se poate face un tratament corect.
Daca se depisteaza un streptococ beta hemolitic, tratamentul nu trebuie intrerupt timp de 10 zile si luat la ore fixe, altfel bacteria poate deveni rezistenta la antibioticul folosit.
Pentru analize, dimineata cand mergeti la laboratorul de analize, nu va spalati in nas si in gura, nu mancati si nu beti apa inainte de recoltare.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2de ceva timp ma doare capul si a inceput sa imi curga sange din nas
- 3de cateva zile am ameteli si dureri usoare de cap
- 6sinuzita de vreun an
- 3help! oare am sinuzita?
- 7dureri cervicale si de cap
- 8tratament cu Piroxicam (Flamexin) pentru raceala?
- 4Dureri de cap mocnite, foarte ciudate, mai ales cand ma supar...
- 7sinuzita cronica sferoidala si etmoidala
- 1dureri de gat si febra
- 0Dureri cronice de cap
- 0Dureri in partea din spate a capului (ceafa)
- 1pocnesc timpanele...dureri de cap
- 6dureri de cap aproape zilnic si insomnii
- 3Durere de cap, ameteli si somnolenta
- 5cate zile dam Zinnat la otita?
- 4Dureri de cap ingrozitoare
- 4Dureri de cap, cervicale si ameteli
- 3Durere de cap
- 0Durere de cap cand ma misc
- 1Am febra 37.3
Mai multe informații despre: Durerea de cap Febra
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: