fetita mea se masturbeaza

07-02-2010
moldovan mihaela maria
Nu este medic/terapeut
moldovan mihaela maria
Buna, am o fetita de 4 ani sinu mai stiu cum sa scapam de obiceiul pe care si l-a format.De aproape 2 ani a inceput sa calareasca mingea. Am renuntat la minge, apoi isi freca o paturica intre picioare, am renuntat si la paturica.De anul trecut face doar la gradinita cand sunt pusi la culcare(se mangaie la pasarica si isi freaca picioarele ).problema e ca nu se opreste imediat, se agita acolo in pat pana transpira toata. Acum, eu nu am pedepsit-o niciodata, nu am batut-o, nu am ras de ea, am incercat sa-i distrag atentia sa o tin ocupata si asa a ajuns de face numai la gradinita.Am avut discutii cu ea si i-am explicat ca nu e voie sa-si faca rau, ca isi zgarie pasarica, totusi mai face (ea imi spune asta)De doua saptamani am inceput sa o pedepsesc, cand o luam de la gradi nu mai stateam afara cu ea, nu mai mergeam in vizite. Nu mai stiu ce sa fac, ma gandesc sa o duc la un psiholog de copii si sa rezolvam impreuna problema pentru ca a, acum 2 zile am gasit-o in camera ei in pat dezbracata, cu picioarele in sus si toata transpirata(10 minute a stat singura), cum va spuneam ca acasa nu face pentru ca sunt tot timpul cu ea.dati-mi un sfat sau o idee daca se poate. Multumesc
18 comentarii
0
07-02-2010, ora 14:49
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Un psiholog nu prea are cum sa va ajute, ar trebui sa consultai un medic homeopat. Exista 2-3 remedii homeopate care pot vindeca foaret repede si usor astfel de porniri.
Daca imi da-ti un id de messenger va pot ajuta.
0
07-02-2010, ora 16:10
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Fetitele la 4 ani nu are constientizata ideea de masturbare. Te-ai gandit vreodata ca fetita ar putea avea o infectie genitala cronica ? Ai mers cu ea la pediatru ? O analiza a urinei i-ai facut ? O urocultura ? tu ai avut infectii genitale in ultimii doi ani ? Chiloteii fetitei ii speli impreuna cu ai tai si cu ai celorlalti din casa ? Ii dezinfectezi separat in clor ?Daca d.p.d.v. neurologic copilul este dezvoltat normal, nu are nici un fel de retard psihic, atunci exista in zona genitala o mancarime greu de suportat de catre fetita, ca urmare a unei infectii vaginale. Mergi cu fetita la medic si nu o mai pedepsi.Nu-i da chilotei de la alti copii, cumpara-i noi, din bumbac si spala-i separat si dezinfecteaza-i.Ai sa vezi ca am dreptate.
0
07-02-2010, ora 19:47
naemhl
Identitate neconfirmată
naemhl
Buna seara d-na Moldovan Mihaela Maria,

Eu sunt de parere ca ar fi bine sa cereti sfatul unui psiholog sau unui psihiatru de copii care sa va ajute in problema cu fetita dumneavoastra. Sigur, pentru inceput puteti merge cu fetita si la medicul dumneavoastra de familie sau la pediatrie pentru a exclude o infectie urinara. Daca investigatiile se incadreaza in limite normale insemna ca este vorba de o cauza psihologica si se poate rezolva mergand dupa cum v-am spus la psiholog sau psihiatru de copii.
Acest comportament este o sursa de placere, de aceea trebuie gasite alte lucruri care ii fac placere, trebuie sa ii distrageti atentia cand incearca sa reia comportamentul care va deranjeaza, sa o laudati atunci cand reuseste sa nu mai aiba acest comportament. Puteti incerca sa ii oferiti ceva ca recompensa, sa spunem o inimioara rosie din carton cand reuseste sa nu mai aiba comportamentul respectiv si sa ii ignorati comportamentul problema, daca pot sa ma exprim asa, sa nu primeasca acea inimioara rosie cand are acel comportament, ci una neagra, adica sa invete ca primeste atentie daca nu are acel comportament si ca nu primeste atentie atunci cand are comportamentul respectiv si chiar s a participe si ea la strangerea si lipirea inimioarelor pe hartie. La sfarsitul saptamanii sa adunati cate inimioare rosii si negre a obtinut si in functie de acest lucru va primi o recompensa mai mare( de exemplu va merge la cofetarie sau orice ii place ei) sau nu va primi. Puteti sa ii explicati aceste lucruri si ei, faptul ca veti stabili niste reguli chiar de azi si ca inimioara rosie insemna ca e bine, iar inimioara neagra va primi daca mai are acel comportament si inseamna ca nu e bine sau nu e frumos ce a facut.
Astfel de lucruri va poate invata un psiholog sau psihiatru si sigur, in plus, va sta de vorba si cu fetita.

Va doresc multa sanatate dumneavostra si fetitei dumneavoastra!

Daca doriti o programare pentru o consultatie puteti sa imi scrieti -
Dr. Nae Mihaela
medic specialist psihiatrie pediatrica
0
07-02-2010, ora 21:35
moldovan mihaela maria
Nu este medic/terapeut
moldovan mihaela maria
Ca sa raspund d-nei din Iasi, fetita nu are probleme medica, iar acest comportament s-a dezvoltat pe parcursul a aproape 2 ani si hainele ei sunt intotdeauna spalate separat. Nu o mananca nimic, e doar o placere de a ei de care ma tem. Ea imi spune singura ce face la gradinita. Eu am terminat psihologia si am citit despre manifastarile sexuale la copii, dar ma gandeam ca poate o alta mamica s-a mai confruntat cu asa ceva si are o alte abordare.tin sa mentionez ca petrecem foarte mult timp impreuna, si acasa nu are timp sa se plictiseasca.
0
08-02-2010, ora 08:54
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Cauza adevarata a acestei manifestari este mai greu de inteles este insa produsa la nivel fizic de o mancarime la nivelul organelor genitale care nu poate fi controlata de fetita cu ajutorul ratiunii, de aceea mersul la psiholog este inutil. Mancarimea aceasta este foarte intensa si duce automat la nevoia de frecare si scarpinare puternica. Mersul la doctor este inutil caci nu exista medicamente si nici nu se inteklege cauza cretand, ca cei de mai sus ca este o problema psihologica. Ca de obicei in cazul copiilor, chiar parintii sunt cauza acestei bolii datorita anumitor lucruri care nu ar trebui facute in timpul sarcinii.
Una din cele 2 posibilitati existene pt. vindecarea acestei probleme homeopatia. Daca sunteti din Bucuresti mergeti la Dr. Silvia Nedelcu sau la Dr. Ileana Randasu si care va poate ajuta imediat.
Daca nu reusesc dansele, ceea ce ma indoiesc, caci este ceva de rutina in homeopatie pt. un homeopat adevarat va ajut eu pe gratis. Daca nu vreti sa ascultati de sfatul meu nu aveti decat sa va chinuiti mai departe, este extrem de greu si de periculos a folosi alte metode alopate iar cu psihologia puteti uita asa ceva.
0
11-02-2010, ora 11:53
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
D-na Moldovan,

Probabil ca va temeti de faptul ca aceasta placere a ei va scapa de sub control. Al cui - al dvs. sau al ei?

Dupa cum stiti, acest gest are semnificatie sexuala doar in contextul dobandirii capacitatii de constientizare si exprimare a unor nevoi specifice, ceea ce evident nu este cazul aici. Deocamdata este un comportament orientat spre obtinerea placerii prin intermediul propriului corp, la fel ca orice alte auto-atingeri sau auto-mangaieri pe care copilul le experimenteaza treptat. E drept ca acum a descoperit una dintre cele mai gratifiante... si controversate (ori nepermise) in lumea adultilor.

Va recomand sa o ajutati sa descopere si alte modalitati prin care isi poate folosi corpul pentru a obtine placere. Una dintre cele mai eficiente si elegante solutii este sa o inscrieti la un sport - gimnastica, balet, dans, inot. Antrenarea corpului intr-o miscare sustinuta este capabila sa produca o satisfactie fizica similara, insa mult sustinuta si intarita de placerea jocului, competitiei cu alti copii si a performantelor obtinute.

Asocierea pedepsei cu autosatisfacerea pune bazele unei relatii ambivalente fata de normalitatea propriilor impulsuri. Prin urmare, desi poate da rezultate pe moment, consecintele pe care le antreneaza in sanatatea psihica a copilului si in dezvoltarea normala a sexualitatii pot fi cu mult mai neplacute decat faptul ca in prezent are difcultati sa se adapteze la normele de comportament adult.
Nu uitati ca orice fel de atentie pe care i-o acordati in acel moment, sau dupa, este de natura sa-i intareasca comportamentul.

Va recomand sa apelati si la serviciile unui psihoterapeut, pentru a va asigura ca va constientizati pe deplin atitudinea pe care o aveti vizavi de aceasta problema pentru ca este important si ce se intampla in interiorul dvs. cand petreceti timp cu ea, ori cand cautati sa o dezvatati de acest obicei.


Numai bine!

Psiholog clinician,
Simina Munteanu
0
14-02-2010, ora 10:37
moldovan mihaela maria
Nu este medic/terapeut
moldovan mihaela maria
multumesc mult pentru sugestii.
0
11-03-2010, ora 21:21
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Incep prin a spune ca Psiholog Simina Munteanu v-a oferit un sfat de specialitate si as dori sa adaug urmatoarele detalii complementare.
Erotizarea partilor genitale incepe devreme si manipularea erotizanta a sexului poate deveni compulsiva. Cand copilul manifesta o placere vizibila pentru aceasta masturbare genitala, este necesar ca mama, observand-o, sa-i numeasca in acest moment locul unde ea resimte placere. Acest lucru este in general suficient pentru a da semnificatie perceptiilor ei si a impiedica aparitia unei masturbari compulsive, prin care copilul se poate pierde in reverii si dezinteresa de lumea exterioara.
Nici un copil nu recurge la masturbare, cu exceptia momentului cand adoarme, daca nu se plictiseste. Masturbarea, indiferent ca e sub forma suptului degetului, pipairea anusului sau zonei vaginala sunt jocuri erotice ale varstei primare si sunt substitute ale unei relatii simbolice cu mama.
Intr-adevar, zonele erogene sunt locuri ale prezentei si ale schimburilor placute cu mama, si daca copilul nu primeste o educatie in sensul de educatie psihomotrie si de exprimare gestuala si verbala a tot ce il intereseaza din jurul sau, el este obligat sa revina la manipulari ale corpului sau si ale zonelor sale erogene.
Educatia sexuala a copilului foarte mic, pe langa cuvintele corecte spuse despre zonele corpului sau, consta in dezvoltarea abilitatii picioarelor, mainilor, corpului, vocii si gurii.
Practicarea unui sport, diferite cursuri sau jocuri specifice varstei este o idee minunata.
Daca situatia nu se schimba, sau frecventa masturbarii nu se modifica in decursul unei perioade determinate de timp, este necesar consultul de specialitate pentru a ajuta copilul sa-si dezvolte transferul pulsiunilor si a evita revenirea la corpul sau intempestiv si continuu.

Psihoterapeut de familie si cuplu
Delia Ciobancan
0
13-04-2010, ora 17:10
Opri
Nu este medic/terapeut
Opri
Ar fi interesant daca ai scrie ce a dat rezultate Mihaela. :). Multumesc


Cristi.O
0
01-05-2010, ora 13:26
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
M-a interesat activarea axei HPA pt diferite varste si gradul proportional de uzura al hipocampului. Am deschis chiar si un topic pe aceasta tema.

Copiii mentin un regim de functionare BAZAL pt axa HPA, deci nu genereaza decat foarte mici cantitati de hormoni suprarenali.
Daca va uitati pe linkul de mai jos, in dreapta este un grafic. Nivelul DHEA, androgenul generat in principal de suprarenale, este practic nul pt varste sub 7 ani, abia dupa aceasta varsta, avand o crestere relativ constanta.

http://www.benbest.com/nutrceut/DHEA.html

Daca DHEA (cu functie neuro-regeneratoare), are un nivel practic nul, cortizolul- un hormon neurodistructiv- poate fi generat in cantitati relativ mari.
Exact acest lucru s-a intamplat in timpul fiecarui episod de masturbare, un efort de adaptare crescut.
De aceea un copil nu poate fi lovit sau stresat, trebuie giugiulit si mangaiat.
As incerca o evaluare a unor posibile daune asupra creierului, prin teste la psiholog, eventual hipocampometrie.
-



Casa drhouse a scris:
**********************
Fetitele la 4 ani nu are constientizata ideea de masturbare.
************************
Copii nu au activitate sexuala si fiindca glanda pineala este cu mult mai activa decat la adulti, deci mai multa serotonina, melatonina. Poate ar putea fi tatonat si aspectul asta.
-


moldovan mihaela maria a scris:
-
De doua saptamani am inceput sa o pedepsesc, cand o luam de la gradi nu mai stateam afara cu ea, nu mai mergeam in vizite.
-
Ce sa pedepsesti, natura? Eu m-as fi gandit sa o cooptez cu orice pret in tot felul de activitati in afara casei sa pice lata cand vede patul. Chiar si adultii cresc perioada de abstinenta cand sunt captivati de ceva cu totul nou.
0
06-02-2011, ora 14:28
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Foarte frumos scris Psychedeli, naemhl si sfaturile Dr House

Ce s-a mai intamplat cu fetita, ati reusit sa o dezvatati?
0
20-03-2012, ora 10:48
madalina1680
Nu este medic/terapeut
madalina1680
daca nu va suparati doamna Moldovan Mihaela Maria as dori o adresa de mess pt a putea vorbi si eu am o fetita cu aceeasi problema
-* ms
mult



(*modificat de admin)
0
06-09-2012, ora 11:42
marina4u
Nu este medic/terapeut
marina4u
Buna ziua!

Va recomand sa cautati cat mai multe informatii pe internet. Educatia sexuala trebuie sa incepa de cand copiii sunt f mici. Se stie ca inca de la varsta de 2 ani, cei mici stiu unde sunt organele genitale si descopera similitudini cu parintele de acelasi sex. Dupa 3 ani, deja piticutii sunt foarte curiosi care sunt diferentele intrre fetite si baietei.-

Mult succes!
0
27-04-2013, ora 12:41
juliatimi
Nu este medic/terapeut
juliatimi
IN legatura cu comentariile de mai sus am si eu aceeasi problema, doar ca cred ca am gasit solutia, fetita mea nu cred ca se masturbeaza ci doar are viermisorii, tot asa sta pe burtica si ridica din fundulet pina transpira ar trebui sa incercatii am sa mai scriu dupa ce termina tratamentul sa vad daca a dat rezultate
0
06-05-2015, ora 16:38
danadumi
Nu este medic/terapeut
danadumi
Buna ziua, as dori si eu daca se poate sa imi raspunda scarface. Am probleme cu fetita mea in varsta de aproape 5 ani. De la 11 luni se masturbeaza daca pot spune asa. Se pune pe burta cu picioarele încrucisate si da din fundulet in sus si in jos. Exista remediu homeopate pentru asta? Va rog sa ma ajutati. Va multumesc
0
02-10-2015, ora 22:15
doctorandus
Nu este medic/terapeut
doctorandus
"Masturbarea in copilarie este un comportament normal, care incepe de obicei la varsta de doua luni si atinge varfuri la patru ani si in adolescenta. Totusi, masturbarea excesiva produce anxietate parintilor."
"”De Alwis AC, Senaratne AM, De Silva SM, Rodrigo VS (septembrie 2006). "Bladder calculus presenting as excessive masturbation". Ceylon Med J 51 (3): 121-2. PMID 17315592.

"Masturbarea infantila este considerata o varianta normala de comportament."
"”Hansen, J.K.; Balslev, T. (noiembrie 2009). "Hand activities in infantile masturbation: a video analysis of 13 cases". European Journal of Paediatric Neurology (Elsevier) 13 (6): 508-10. doi:10.1016/j.ejpn.2008.10.007. ISSN 1090-3798. PMID 19010071.
0
21-02-2017, ora 09:18
dra mititica
Nu este medic/terapeut
dra mititica
Buna ziua,
Am vazut problema dumeavoastra.
Tin sa va spun ca eu ma masturbam de la aceeasi varsta ca a fetitei dumneavoastra doar ca eu m-am ascuns de ai mei ca mi se parea ceva rau. Am continuat sa fac asta pana in momentul cand am inceput viata sexuala pe la 17-18 ani.
In prezent sunt casatorita si nu mai practic asta, am o relatie rexuala sanatoasa si destul de mult cat am nevoie.
Din punctul de vedere al psihologiei, cred ca daca ii veti interzice asta, o va face pe ascuns.
Din punct de vedere medical, am prea mult testosteron in organism, ceea ce imi dauneaza in multe planuri: acnee in punctul T, pilozitate multa si altele.
Imi place muuult sexul, dar am avut noroc ca am avut niste principii foarte sanatoase ca nu m-am culcat cu oricine mi-a iesit in cale(desi imi doream).
Cred ca acum nu e o problema mare cat va fi dupa 10-12 ani cand poate f usor sa o convinga cineva sa isi inceapa viata sexuala( am avut colege in clasa a 5-a care incepeau)
Deci, e ceva relativ normal avand in vedere dezechilibrul hormonal, dar trebuie lucrat cu ea in viitor psihic, zic eu.
0
23-01-2021, ora 20:10
Erika16
Nu este medic/terapeut
Erika16
Buna ziua am și eu o rugaminte dacă ma poate ajuta cineva am o fetita de 4 ani jumatate si are un obicei de a sta pe spate cu picioarele intinse si se scarpina pana transpira ce ar putea fi, nu face tot timpul cand si cand.
Va mulțumesc si astept un raspuns nu stiu ce sa mai fac cu ea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Masturbarea la copii
  • Îngrijirea pielii copilului
  • Mituri despre masturbare
  • Părinții nu conștientizează că preșcolarii deja își formează o imagine a propriului corp
  • Preșcolarii care stăpânesc limbajul matematic au aptitudini mai bune la școală
  • Când și cum le vorbim copiilor despre sex
  • Lumina de intensitate redusă, suficientă pentru a perturba somnul preșcolarilor
  • Tulburările de comportament la preșcolari au fost asociate cu un somn nesatisfăcător
  •