fistula uraca la bebelus

Buna ziua. Am un baietel de 4 luni jumatate care are inca buricutul iritat. Este ca o rana si i s-a extins si in jurul lui. Am fost la chirurgie la spital pediatru si mi-a zis ca s-ar putea sa aiba fistula uraca, mi-a explicat ce este si ca s-ar putea sa-l opereze. I se fac mai intai niste analize. Va rog sa ma ajutati daca stiti despre acest subiect ca sa ma linistiti! Multumesc
2 comentarii

Uraca este rezultatul persistentei unor structuri din viata intrauterina, mai precis uraca este o ramasita a canalului alantoidian, canal ce trebuia sa se inchida pana la nastere.Persistenta lui la sugar realizeaza o comunicare intre vezica urinara si ombilic.Deci trebuie operat bebelusul, cai altfel mereu va supura ombilicul si nu se va obtine cicatrizarea lui.Nu este o operatie grea, stai linistita, e mai bine sa mergi si sa rezolvi problema micutului.Numai bine!

Buna ziua!am o fetita de 5 luni. pe la 2 luni a inceput sa-i supureze buricul. i-am dat cu 2 preparate pe baza de antibiotic de la medicul pediatru insa nu i-a trecut. i-am facut analize la supuratia de la buricut si nu i-a iesit absolut nimic. am fost pe 6 octombrie la spitalul Grigore Alexandrescu la madam doctor Patrancus Toli care, fara sa-i faca vreo analiza, a spus ca trebuie s-o opereze ca are fistula (ori ombilicala ori de uraca, , , nu stia de care...a zis ca trebuie sa o deschida si apoi sa vada). Dupa ce mi-a operat copilul dr. patrancus mi-a spus ca a avut fistula de uraca si ca a rezolvat problema, dar...la o zi dupa ce i-a scos firele, buricul a inceput sa supureze din nou.mai rau decat supura inainte. acum am fost la un doctor in slatina care mi-a dat un alt tratament pe baza de antibiotic...nu stiu ce sa mai fac!!mi-e atat de frica sa nu fie nevoie sa o operez din nou...operatia pe care i-a facut-o patrancus toli a fost facuta de pomana, ba mai rau a accentuat parca problema.de fapt nu stiu care este problema, nu stiu daca intr-adevar a fost fistula de uraca sau copilul meu are o alta problema la buricut..ce ar putea fi??ma poate ajuta cineva cu un sfat??exista posibilitatea sa recidiveze asa repede fistula de uraca??

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune: