Inapt la actul sexual

13-05-2007
STB
Nu este medic/terapeut
STB
Sper ca voi primi un raspuns cit mai detaliat.
Am 17 ani si am o problema cu erectsia in ce priveste actul sexual. M-am masturbat
de mai multe ori si de aceea stiu ca nui vorba de o problema fizica. Problema e ca cind imi propune cineva sa intru in contact sexual am lipsa de erectsie, si cred ca aceasta lipa de erectsie e provocata de a ceea ca ma sperii ca un drac, si cind ma aflu deasupra EI chiar incep sa tremur ca un copil de 5 ani. Aceasta sa intimplat cu aproape un an in urma (pentru care cred ca am si pierdut tipa...) si o cunostintsa mai noua care merge "bine" ma dus cu gindul la aparitsia acestei probleme dinnou.

Am ptoza din inascare la ochiul sting (6 operatsii esuate), problema de aspect fizic care ma afecteaza foarte mult si nu e zi ca sa nu ma gindesc la asta.citiodata nu merg nici la scoala. Mie frica sa ies in lume, in companiile de mai mult de 5 oameni nu pot sta...cred ca ma format in mine un complex fooarte mare.

Si cu toate astea stiu ca sunt un baiat frumos si simpatic, si ma cred norocos la fete, dar stiu ca in sine fara ca sa vreau ma cred urit.

Am de toate...parca nu duc lipsa de nimic...
+am relatsii foarte rele cu tatalmeu, insa cu mama am relatsii foarte bune (drept ca am inceput so urasc de vreun 1an foarte tare) - poate asta tot e un motiv.

Sunt un baiat ca totsi baietsii care le place musica rock, cu simtsul umorului, iubesc jocurile, pornografia la urma urmei | am bani, nimic parca numi lipseste (inafara de prieteni, deoarece 50% ma resping si alte 50% ii resping eu.)

Asa ca numai imi lipseste o iubita :) cu care as putea face dragoste...fata este insa eu sunt lipsa.

Cui nu ii este lene sa citeasca acest mesaj unde miam descarcat sufletu' rog sa ma ajute.(stiu ca mesajele mai mult de 50 cuv nu atrag atentsia cititorului :)..
26 comentarii
0
14-05-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Esti un tip care stii foarte multe, STB.

Dar crezi ca cineva iti poate raspunde pe forum cu ecuatia vietii tale + solutia la ea ?
Pentru asta, ai nevoie de ajutorul unui psihoterapeut bun de la tine din oras... impreuna cu care sa gasesti raspunsurile pe care le cauti.
Sau si mai bine, impreuna cu care sa obtii rezultatele pe care le vrei..

Succes,
Andrei
0
17-05-2007, ora 00:00
STB
Nu este medic/terapeut
STB
Conustintsele numi fac bine deloc. Cunostintsele ma fac bolnav. Nu vreau sa ma duc la medic, nu pot ajuta.
0
18-05-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
De obicei numai cunostintele interpretate gresit, sau numai cele fara un fundament iti pot face rau...
Iti dau un exemplu: eu vorbeam de mers la un psihoterapeut, si tu imi raspunzi ca medicul nu te poate ajuta.
Atunci cand mi-ai raspuns, aveai idee ce inseamna cuvantul "psihoterapeut" ? Vad ca il confunzi cu "medic". Gresit.
La fel, nu are legatura cu "psihiatru" si o oarecare legatura cu "psiholog".

Ma intreb cate alte astfel de confuzii mai poti face, astfel incat sa ajungi sa spui "cunostintele imi fac rau"...

Intelegi ce vreau sa zic ?
0
18-05-2007, ora 00:00
STB
Nu este medic/terapeut
STB
Da. Eu cu depresia am mai lasato oleaca.Problema, ca imi inchipuiam fetele asa sfinte si curate...sau nustiu, nu sa zic ca-s demodat sau ceva de genul acesta, traiesc cu ziua de azi cu toate ca nu accept unele lucruri. Poate in subconstientul meu nu accept faptul ca o fata poate sats propuna un act sexual, sau ma sperii ca mereu fetele is mai mari ca ani ca mine, si ma tem sa nu fac fatsa.
Exemplu sora mea e cu 2 ani mai mare ca mine. Eu m-am mereu am fost in urma ei, si timp de ani vedeam cu se distreaza cu zeci de baiesti si cred ca mi-am facut o parere despre mine - cas un ratat sau ceva de genul acesta. Si mereu am incercat so ajung din urma, si la moment am mai multsi ani decit avea ea atunci.si mereu imi aduc aminte de cuvintele parintsilor "nui bine ce face sora ta.", "sora ta ii o idioata, e gresit...nu are viitor... nu are viatsa".

Simt ca trece ceva important pe linga mine.
0
18-05-2007, ora 00:00
STB
Nu este medic/terapeut
STB
poate imi da si mie cineva un sfat din experientsa proprie...
nu am incredere in psihologi din simplu motiv ca si ei sunt oameni, si ca oameni totsi sunt bolnavi de lumea asta. Miam facut o impresie foarte rea de un citsiva medici...si toate din spuse, cred ca dau importantsa prea mare cuvintelor.daca toata viatsa am fost jertfa cuvintelor rele.
0
18-05-2007, ora 00:00
STB
Nu este medic/terapeut
STB
spunemi macar ceva la tema si o sa te cred.
0
18-05-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Este foarte bine ca ai pareri proprii despre oameni, numai ca... vezi tu, aici te bagi singur intr-un cerc vicios: nu ai incredere in psihologi pt ca-s oameni si oamenii sunt toti bolnavi. Toti ? Or exista cumva si oameni care nu sunt bolnavi pe lumea asta ?
Si daca toti ar fi intr-adevar bolnavi, atunci tu de la cine mai vrei un sfat ? Din cate am impresia, pe forum nu prea scriu extraterestri... Si daca toti oamenii sunt bolnavi, e clar ca vei primi sfatul de la un bolnav...

Vezi unde ajungi cu generalizarile ? Iti intinzi singur o cursa in care odata cazut, este greu sa iesi afara... te umpli de distorsiuni cognitive (vad ca pe unele le poti totusi intui) si apoi te'ntrebi de ce suferi de toate alea.

Nu de concluziile mele ai tu nevoie (ca sa 'ma crezi'), ci de concluziile tale, dar bazate pe niste informatii mai exacte ca pana acum despre cum e lumea din jurul tau...

Demonstreaza-ti la fiecare om in parte cat la suta e 'bolnav' si cat la suta e 'sanatos', cat e adevar si cat e inchipuire, si mai vorbim...
0
18-05-2007, ora 00:00
STB
Nu este medic/terapeut
STB
frica frica de oameni.citeodata cred ca intseleg mai mult ca totsi oamenii, parca vad niste robotsi. Da cum am mai spus, am unde defect fizic si asta ma facut sa nu simt prea multa iubire.(adiq mau iubit...sau poate nu, sau poate eu nu am vrut.sau poate is alintat ). PArintsii mau rasfatsat, si poate cind am facut un contact mai serios cu lumea am simtsit oleaca de respingere.e vorba de oameni, citeodata parca nu au mila in dinsii (nu a abuzat nimeni de mine, poate doar psihic).

Cer sfatul oamenilor deoarece stiu ca sunt oameni care intseleg niste lucruri care eu acum nu poty sa la insteleg, dar daca o sami spun singur mie, no sa cred.
Stiu senzatsia cind esti copil vezi lucrurile asa de clar...de sus... si intselegi si tsii minte tot ce stii. Si cred ca sunt oameni care sunt si vad in asa fel.

Daca cinstit raspunsul dvs ma suparat oleaq (nu stiu de ce, poate si nu am vrut). Mai mult seamana cu o provocare sau o cearta. |unsure|.Poate is deprins sa ma intrec cu cineva, toata viatsa mam chinuit sa arat cit is de bun.

Mda si cuvintul "bolnav" din partea mea a avut un caracter mai inofensiv. Daca nu ai stiut sunt din repMoldova =).
Intr-un loc unde totsi sunt sclavii banilor si a problemelor nu cred ca cineva "in serios" m-ar ajuta. Sau poate eu vreau prea multe.
0
18-05-2007, ora 00:00
STB
Nu este medic/terapeut
STB
+ o poveste " nostima" sa intimplat azi cu mine.pe scurt
:Cind mergeam in autobus din excursie cu o tipa alaturi. Vorba a mers cam asa ; intrebarile ei :

- Cum te numesti?
-.
- Ai prietena?...
- Nu.
- Stii de ce intreb?
-.
-Am nevoie de un prieten
-.de ce?.
-Stii...Nu m-am sarutat demult (ea 17 ani).Am nevoie de dragoste.

Si am vorbit vreo 3 ore si mia placut enorm fata, asa ma simtseam deosebit. Am mai vorbit neam mai vazut in liceu.

Peste 2 zile neam vazut, azi in parc.
- Dima, its propun un tip de relatsie libera.ai nevoie de mine ma suni.nu ai nevoie, nu ma suni, nu vrei nu iesim, daca simtsi ca ai nevoie de mine ieshim (dupa ce iam spus ca vreau relatsie serioasa).
(...dupa ce mia povestit ca a placut multsi baiest s.a... )
Ma intreaba :
-Esti virgin?
-Dar tu?
-Eu da.
-Eu "nu vreau sats spun"...(adiq am avut vreo 2 experientse esuate su o singura fata)
Si a mers discutsia pina imi spune :
- Am deja 18 ani degraba si corpul meu simte ca explodeaza, nu mai pot, vreau.(suna cam excitant ^_^ ). daca tsias propune miai refuza?

Eu - TOATE FETELE IS TIRFE!!! ^_- .

Sa suparat si a plecat ^_^.

Am facut normal? (citind asta cineva sar gindi :nebunu ce tipa a scapat!!!), dar eu m-am simtsit asa de folosit

SAU.stiam ca nu pot sai ofer aceasta si (mi-am descarcat furia) AM ACUZAT fetele, ele fiind nenormale, pe cind eu sunt.

scuze ca scriu mult insa ma simt liber cind vorbesc cu cineva necunoscut. e posibil sa fiu putsin Schizofrenic? (am 17 ani, clasa 10)
0
18-05-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
STB,
e foarte normal la varsta ta sa te iei la intrecere cu oamenii
(ar fi anormal sa n-o faci...)

Numai ca ar fi cazul sa-ti mai cizelezi inteligenta pe care deja o ai, sa te mai rafinezi, cu atat mai mult cu cat vad ca viata iti da ocazii...
De exemplu, inceteaza sa mai acuzi CLASE de oameni (TOATE fetele, TOTI oamenii) - chiar 'toate' fetele sunt tarfe ? Iti spun eu acum direct, ca exista si fete care nu sunt...

In plus, ma intreb cum poate fi tarfa o fata care este inca virgina la varsta de 18 ani ??? Eu cred ca din contra...
Si mai cred ca ar trebui sa te duci la ea sa-ti ceri scuze ( un alt gest de om puternic). Vezi, si ea traieste momente de disperare, ca si tine.
Si atunci cand crede ca a gasit pe cineva suficient de deschis la minte incat sa-i acorde o atat de mare incredere - se dovedeste ca a dat peste unu' care vede lumea simplificat, in alb sau negru, plin de generalizari ieftine (si negative) care ii da peste nas cu o morala batraneasca si conservatoare in loc sa-i ofere intelegerea de care avea nevoie...
Observi tabloul ?
E ceea ce iti doresti ?

Andrei

P.S. si daca vrei sa afli despre ce inseamna sa fii schizofrenic sau nu, da-mi un mesaj in particular, sau creeaza un alt topic pe forum.
0
18-05-2007, ora 00:00
STB
Nu este medic/terapeut
STB
Mda. vreau sats spun ca mi-am cerut scuze de la fata.nici nu am stiut ca fetele pot asa tip de probleme, cred ca aveam niste conceptsii prea "critice". I-am spus si eu despre "mica" =) mea problema si am discutat asa.50/50, si cu toate ca m-a iertat a aminat excursia in care trebuia sa plecam Duminica, si presupun ca acum se afla cu alt "iubit".
Sincer sats spun ma afectat mult chiar daca a durat putsin timp.ideea mea e sa invats din lucrurile acestea si sa trec peste dereglarile mele nervoase care le am. Daca privind pozitiv as putea spune :
Prima intilnire a fost cu totul naspa si nici nu stiam sa tsin op fata de mine ^_^. Apoi miam pierdut frica de a vorbi cu fetele (care stiu ca ma plac). Apoi.cineva m-a invatsat sa ma sarut (chiar tipa cu care am avut esecul). Apoi.am stat peste o fata ^_^ si stiu cum e, si nu am de ce sa ma tem, cu atit mai mult is cunoscut cu anatomia unei fete ^_^. Da mai departe. fluturi in stomac...si emotsii excesive.

Hey cred ca am gasit un mic raspuns la intrebarea mea... aici o mica parte -

"Pe plan psihic, masturbarea duce la o izolare progresivă fată de societate si de mediul inconjurător. Persoana care se masturbează ajunge incet-incet sa-si gasească placerea numai in acesta practică, dezvoltand o inhibitie progresivă fată de persoanele si evenimentele din jurul său. In cazuri mai avansate se poate ajunge la DEPRESII NERVOASE greu de vindecat.
Cum se poate stopa masturbarea."

M-am gasit 100% in aceste cuvinte - si mediul in care stau (singuratate, tristetse, pesimism, cite vreo 10 ore pe zi la calculator, pasionat de Jocuri de Calculator - sau mai bine spus drogat).

Clar ma lupt intr-o oarecare masura...mi-am luat inca din toamna o ghitara, la care ma invats sa cint, si de vreo luna fac mic sport cu o bicicleta sportiva.

M-am gindit mult la cuvintele tale si... bun...hai so socot pe fata asta 80% sanatoasa, 15% dezorientata, si 5 % alintata. (am uitat sa mentsionez ca sunt cel mai gelos om din lume.

Cum crezi am sanse sa trec peste asta si sa pot darui ceshi doreste acestei fete?
0
18-05-2007, ora 00:00
STB
Nu este medic/terapeut
STB
(ideea sa stii multe lucruri, dar e foarte greu sa crezi in ele shiar daca stii cas corecte)
0
18-05-2007, ora 00:00
STB
Nu este medic/terapeut
STB
e ok daca imi scriu niste reguli care trebuie sa le respect si sa le tsin minte? memoria (sau concentratsia) e cam...e ok sau asa o sa ma duc mai adinc in problema?
0
18-05-2007, ora 00:00
STB
Nu este medic/terapeut
STB
"Numai ca ar fi cazul sa-ti mai cizelezi inteligenta pe care deja o ai" - citeodata ma simt o jertfa trecuta prin viatsa si ma simt mai presus ca altsii, subconstient si neintentsionat.
0
22-05-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
1. Cred ca ai sanse: treci peste asta, si daruieste-i ce-si doreste acestei fete. Stiu, ti-am raspuns cu fraza ta pentru ca sunt convins ca inca de cand ai scris-o asta e forma sub care inconstientul ti-a servit deja raspunsul.

2. In loc sa-ti scrii reguli, scrie-ti fapte. Cu alte cuvinte, fa-ti un fel de jurnal in care sa scrii doar FAPTE intamplate peste zi ( fara interpretari ). De exemplu: a amanat excursia pe care trebuia s-o avem duminica. Atat. Interpretarea "se afla cu alt iubit" e un parazit al tau, propriu si care-ti dauneaza tie, nu ei. In cel mai rau caz, ai putea intreba in scris: "ce a facut ea duminica ?" Si sa lasi liber pana ai raspunsul de la ea.

3. Esti foarte bun la plans de mila: 'ma simt o jertfa...". Ce-ar fi sa-ti jertfesti tocmai plansul de mila, si sa iesi out in the street, pentru putina actiune ? Cand tu iti plangi de mila, vei transmite cumva, nonverbal si celorlalti ca esti demn de mila mai degraba decat de dragoste. Apreciaza-te tu, observa-ti punctele tari si ceilalti vor simti in mod magic ca esti de apreciat.

Mai vorbim dupa ce ai facut totul in sensul asta.
0
22-05-2007, ora 00:00
STB
Nu este medic/terapeut
STB
Am citit ultimele zile foarte multa informatie si am umblat pe multe forumuri, si am inteles ca multi au trecut prin emotiile inceputului vietii sexuale. Am primit sfaturi si + indemnarile tale ma simt chiar intr-un fel usurat, mai stapin pe sine. Is informat si cam stiu ce ar trebuii sa se intimple. + Poate nu am mentionat dar acesta e inceputul vietii mele sexuale (pe cale de a fi, sau pe viitor), deci am avut citeva incercari esuate si sa pun ca am facut sex vreo data ar insemna sa ma mint.

in privinta punctului 1 si 3 : Am hotarit sa nu-i dau fetei ce isi doreste. Cred ca ar fi bine sa astept o persoana care ma va iubi si imi va da intelegere, persoana potrivita. Dinn neexperienta ei + a mea, +faptul ca aproape nu are sentimente fata de mine + aproape deloc (necatind la incercarile mele ) nu am reusit sa ajungem la o intimitate
emotionala. E doar o adolescenta ce vrea sa se "maturizeze" insa aici vin eu cu mica mea problema.
Pentru unii cred ca asa e de usor... insa eu poate oi scapa aceasta "sansa" dar voi fi pregatit psihologic pentru data viitoare.

Ce imi recomanzi? Este o fata de 21 ani care intradevar ii plac si asa-i ea daca pot sa ma exprim."usuratica". sa incerc cu dinsa? Sau sa nu ma grabesc la nimic?

p.s. deja am o mica agenda de vreo.luna...dar conform spuselor tale trebuie sa fac niste schimbari.

Eu nu te deranjez cu problemele mele?Daca iti place sa ma ajuti iti multumesc.
0
22-05-2007, ora 00:00
STB
Nu este medic/terapeut
STB
TOTUSI VOI INCERCA CU FATA CEIA!! :)))

GOGOGO!!!! daca nu voi reusi macar o sa capat ceva experienta! :)
0
24-05-2007, ora 00:00
STB
Nu este medic/terapeut
STB
viata e frumoasa daca stii sa o traiesti. Am lasat fata ceea. Cred ca degraba ovoi avea parte de o iubire adevarata ;-). Multsumesc la toti, parca ma simt cu mult mai bine.
0
12-08-2008, ora 00:00
Ramo!
Nu este medic/terapeut
Ramo!
.lame
0
19-02-2009, ora 14:48
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Draga STB, lasa complexele deoparte, nu conteaza defectele fizice ale unei persoane. Valoarea ta ca om nu se masoara nici in centimetrii (lol) nici in calitatile fizice. Mereu vor exista oameni care parca nu au loc de tine, mereu vor exista oameni care te vor judeca din terte motive. Ignora-i, fa haz de necaz, urmeaza-ti drumul tau. Traieste cum simti, fa ceea ce crezi ca e mai bine pentru tine. Nu esti inapt si inadaptat, omul este o fiinta sociala, ai doar niste complexe pe care doar tu le poti vindeca. N-ai nevoie sa te invete un doctor cum sa traiesti, cum sa te stapanesti, cum sa te controlezi. Totul pleca din interiorul tau, nimeni nu te cunoaste asa cum tu te cunosti. Oricum, sunt de parere ca ne trebuie o viata sa ne cunoastem pe noi insine, puterea vine din interiorul nostru. Esti nesigur, toate vor trece. Gaseste-ti partenera ideala experimentand. O sa tremuri de cateva zeci de ori, o sa clachezi de cateva sute, o sa fugi ca un copil speriat uneori. Dar toate vor trece si asta tine doar de tine. Informeaza-te despre tot ceea ce nu cunosti si incearca sa inveti ceva din tot ceea ce traiesti. E pacat sa te irosesti asa, esti un baiat inteligent, foloseste-te de asta pentru a lupta cu demonii tai interiori.
0
20-02-2009, ora 13:56
florynel31
Nu este medic/terapeut
florynel31
;))))))))Da stiu ca ai scris ceva, nu gluma, unuia care a inceput topicul acum 2 ani, Ionyssa.Nu te uiti la data?Crezi ca mai are nevoie de incurajarile tale dupa 2 ani?Tot ce-i posibil:))))
0
20-02-2009, ora 14:18
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Da, Florynel, ai dreptate, topicul e de 2 ani. Si care e problema? Te-ai gasit tu sa-mi atragi atentia ca nu m-am uitat la data. M-am uitat la data, asa am considerat eu ca trebuie sa fac. Ce treaba ai tu? Daca are sau nu nevoie de incurajari, numai dansul poate decide. Mai bine incearca sa dai sfaturi utile nu sa-i critici pe altii
0
20-02-2009, ora 14:31
florynel31
Nu este medic/terapeut
florynel31
Va rog sa ma scuzati, doamna sau domnisoara.asa-mi trebuie daca ma mananca-n cur si n-am ce face!
0
20-02-2009, ora 16:33
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Daca te mananca in fund ))) exista 2 posibilitati si anume: ori te duci si iei ceva contra oxiurilor ori daca nu, du-te frumusel la Jilava si scapa sapunul pe jos la dusuri. Sigur mancarimile tale se vor atenua considerabil.
0
20-02-2009, ora 16:43
florynel31
Nu este medic/terapeut
florynel31
Mai mult ca sigur vorbiti din experienta, de stiti toate leacurile.Apropo, mai sunt niste topicuri deschise prin 2005, care n-au primit inca raspuns, cred ca v-asteapta pe dvs !!!!!^_^)
0
20-02-2009, ora 16:50
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Draga, pentru mine nu este nicio problema sa scap sapunul la dus, pentru ca sunt o femeie care se bucura de sexualitatea ei. Cred ca in ceea ce te priveste s-ar putea sa fie o problema. Sau poate nu. Poate o sa-ti placa. )))
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sexul la vârsta menopauzei
  • Cum poate fi îmbunătățit libidoul sexual feminin
  • Cum poți influența libidoul sexual? - informații dovedite științific
  • Interesul sexual la bărbați - un avantaj important pentru starea de sănătate, inclusiv riscul de moarte
  •