inel vaginal doctor pls

08-06-2012
raluca88
Nu este medic/terapeut
raluca88
buna ziua, am postat acum cateva zile un subiet la cat ant5iconceptionale. iau de 5 anoi si am facut o pauza de 2 luni. am inceput ieri sa iau din nou pt ca am nevoie luna aceasta. insa astazi menstruatie arata ca e pe terminate. e normal sa se intample asa? sau e doar un efect al pilulei?

as dori insa sa folosesc si alte metode de contraceptie deoarece acum nu sunt in tara si lucrez in anglia ca si au pair. acasa eram studenta si bineinteles ca frica sa nu raman insarcinata si faptul ca am avut un un partener stabil timp de 7 ani m au determinat sa regurg la anticonceptionale. prezervativ nu pot folosi pt ca sunt alergica la lubrifiant. acum nu sunt activa sexual constant deoarece prietenul meu este in romania ne vedem la 3 luni.
am auzit despre acet inel vaginal...intrebarea mea este cat de sigur e? ofera protectie 99% ca si anticonceptionalele?? si ce alte metode de protectie credeti ca as putea aborda??

va multumesc!
2 comentarii
0
09-06-2012, ora 08:44
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Inelul vaginal ofera aceeasi protectie cu anticonceptionalele. De fapt, functioneaza pe acelasi principiu, avand avantajul ca elibereaza singur anticonceptionalul in cantitatea necesara, scazand riscul uitarii. Mai are si alte avantaje, dar si un dezavantaj lipsit de grevitate, dar frecvent: da vaginite.

2. Exista prezervative fara lubrifiant.

3. Pentru relatii sexuale atat de sporadice, ovulele sau cremele spermicide de tip "Pharmatec" ar putea fi o alternativa.
0
09-06-2012, ora 17:53
raluca88
Nu este medic/terapeut
raluca88
va multumesc domnule doctor pentru sfat! oricum cand ma voi intoarce in romania voi merge la un medic pt niste analize si sa vedem ce metode suplimetare as putea folosi!

o zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul