Infecție sinus, remediere fără chirurgie?

17-08-2022
AlinPaladin
Nu este medic/terapeut
AlinPaladin
Buna ziua,

Se poate remedia o infecție a sinusurilor fără chirurgie (și dacă da, unde, la cine?) Am făcut o examinare la computerul tomograf și d-na doctor ORL susține că nu se poate face nimic fără chirurgie cu internare și anestezie totală, motivul fiind că ar fi niște polipi care blochează ireversibil ostiumul. Să fie așa sau nu?

Nu mă pot opera acum cu internare sau metode sângerânde, pentru că nu pot lipsi de la muncă și acolo unde lucrez este praf și nu mă recuperez dacă am răni. Recuperarea postoperatorie nu este posibilă pentru mine.

Pot face medicamente, puncții și radiofrecvență sau similar, dar nu cu microdebrider. Nu doresc remedierea ca la carte a căilor respiratorii (sunt strâmbe), vreau doar să nu mai fie infecție.
Radiofrecvența asta nu poate să dea pe acolo o gaură, să fie drenaj la sinusuri? nu am nevoie de ceva perfect, de respirat respir suficient, infectia mă deranjează.


Constatarea de la examenul tomograf este aceasta:

Acumulare de material cu densități tisulare și parafluide ce ocupă în totalitate sinusul maxilar drept, cu obstrucția ostiumului, cu extensie la nivelul fosei nazale, venind în contact cu cornetul nazal mijlociu pe care îl amprentează și extensie la nivelul celulelor etmoidale anterioare drepte.
Obstrucție cvasicompletă a sinusului frontal drept prin îngroșare mucoasală și acumulări parafluide, ce se întinde și în recesul frontoetmoidal drept ce este obliterat.
Îngroșare polipoidă a mucoasei sinusului maxilar stâng ce asociază și câteva secreții aerate.
Ușoara îngroșare polipoidala a mucoasei celulelor etmoidale anterioare de partea stânga.
Sept nazal laterodeviat stânga cu sept osos pe versantul stâng insinuat între cornetul nazal mijlociu și cel inferior, în contact cu cornetul nazal inferior ipsilateral.
Hipertrofie de cornete nazale inferioare (stâng > drept)
Concha bullosa stânga.
Îngroșarea mucoasei foselor nazale.
Sinusuri sfenoidale și celulele masivului mastoidian prezintă pneumatizare normala bilateral.
Cavum fără asimetrii parietale evidente CT
Fără leziuni focalizate la nivelul segmentelor osoase scanate.
DLP 147mGycm


Vă mulțumesc frumos pentru timpul acordat.
5 comentarii
1
18-08-2022, ora 07:26
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Vârsta. Sex. Înălțimea. Câte kg ai??
2. Ai infecții dentare sus sub acel sinus pe dreapta. Ai fost la stomatolog. Ai făcut ct3d la dantura??. Posibil de acolo au pornit problemele
3. Ai probleme cu digestia??
4. De unde ești??
0
18-08-2022, ora 20:25
AlinPaladin
Nu este medic/terapeut
AlinPaladin
1 - Am 35 de ani și jumătate. Sex masculin. 189 cm. Am avut 70-75 kg ani de zile, de două luni am început să urc, momentan sunt blocat la 83, pierd un kg pe zi dacă nu sunt atent. E ceva în corp care consumă tot, presupun că e de la infecție. În trecut nu mâncam eu, nu mi-a plăcut niciodată să mănânc, acum mă forțez să mănânc regulat ca să iau în greutate, dacă ar fi după mine aș mânca o masa la trei zile. Nu am disconfort când mănânc, pur și simplu nu-mi place.

2 - Da, am avut multe infecții dentare, abia în urmă cu doi ani m-am ocupat de ele, doamna doctor a scos atunci 7 dinți infecțioși. De atunci m-am simțit 90% mai bine, dar ceva încă a rămas.
Istoric vorbind am avut carii încă de la dinții de lapte. Până la 20 de ani au mai fost tratate, apoi a urmat o pauză până la 33-34 de ani. Tot în jur de 20 de ani am căzut în față și am spart piramida nazală. Cei care s-au ocupat atunci (de primul ajutor) au spus că o să fiu mai susceptibil la infecții.

Cu doamna doctor stomatolog sunt în relații foarte bune, dacă credeți că pe acolo ar fi sursa, pot vorbi cu dumneaei pentru un ct3d. De fapt, chiar o să vorbesc, nu e o problemă să fac verificarea. O să dureze puțin, dar după ce o fac, voi veni aici cu rezultatele. (cel mai probabil săptămâna viitoare fac ct3d, rezultatul poate veni abia săptămâna cealaltă, la cel de la sinusuri cam așa a durat - 4 zile lucrătoare)

3 - Nu știu sigur ce înseamnă probleme cu digestia. Nu am arsuri, greață sau simptome de orice fel. Nu cred că am reflux în timpul nopții, dacă de asta întrebați. Am început să dorm preventiv pe plan (ușor) înclinat, ce ați spus pe forum despre asta are mult sens. E posibil ca mulți să aibă problema asta și să nu-și dea seama, poate că și eu.

Legat de somn, dorm pe burtă, pe lateral e imposibil pentru mine (nu am stabilitate, sunt subțire dar lat în umeri, stau ca o monedă pe cant). Pe spate adorm greu și dorm foarte prost, excepție când sunt la muncă (avem pauza de o oră, e șantier, în 15 minute stând pe spate adorm, acasă nu se întamplă niciodată asta).

4 - Sunt din București.



Momentan pe lista de suspecți este și aerul din casă, înfundă nasul, cel de afară nu face asta nici când e uscat nici când e umed. Despre chestiune o să mă dumiresc eu, am început să dorm în garaj cu ușile deschise și nu se mai înfundă nasul peste noapte. Nu cred că e de la praf sau alergeni, nu știu ce dă diferența. Dacă stă ușa deschisă toată ziua sau toată noaptea, la un metru după ce intri pe ea, aerul tot închis se simte. Probabil că nu se face curent, o să mai cercetez.

De câteva zile spăl sinusurile cu apă fiartă și răcită, și cu sare, dimineața, după masă și seara. Desfundă suficient cât să respir pe nas fără să deschid gura, dar infecția nu pleacă. Eu o să continui, normal.


Dacă nu pot scăpa altfel de infecție, cam într-un an o să am condițiile necesare pentru a face operația completă.
1
18-08-2022, ora 21:10
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Da obligatoriu.. Vorbești cu stomatologul
2. Pana atunci exclude din Alimentație toate alimentele din lista Alimentelor Alergene..
Mai cu seama laptele. Dulciurile care conțin lapte praf.
0
20-08-2022, ora 15:35
AlinPaladin
Nu este medic/terapeut
AlinPaladin
Luni merg la stomatolog să aranjez preliminariile, CT-ul nu-l pot face ei, doar interpretarea și tratamentul. CT-ul îl fac în altă zi, să vedem cine face pe aici seara (după ce vin de la muncă).

Am scos din alimentație peștele și iaurtul, mai puțin ultimul iaurt din frigider, despre care am zis să-l mănânc, ca să nu ramană și să se strice. La 2 ore după consum, cornetele de pe stânga au blocat nasul și și-au revenit abia dimineață în jur de ora 4, după o noapte de somn prost. În ziua anterioară nasul era liber și somnul mai bun, diferența între zile a fost doar iaurtul. Nu știam că am intolerantă la lactoză și oricum, nu m-aș fi gândit că dacă mănânc iaurt mi se înfundă nasul.

Revin când am rezultatul de la CT, probabil în 10 zile.
0
25-08-2022, ora 19:04
AlinPaladin
Nu este medic/terapeut
AlinPaladin
Au ieșit rezultatele de la CT3D, dar nu reușesc să le interpretez. Luni sau miercuri ajung la doamna doctor să vedem ce spune.

Din ce m-am uitat eu, sare în ochi un fir luminos mergând dinspre dinți spre sinusul infectat. E curios că nu pare a proveni (a începe) de la o rădăcină, vine cam între doi dinți. Ca lungime, este cât un dinte cu tot cu rădăcină, ca poziție, începe deasupra lor.


În altă ordine de idei, am descoperit că usturoiul îmi provoacă reflux, am mai avut arsuri la stomac dar nu am făcut legătura. Dacă nu spuneați dumneavoastră de chestiunea cu alimentele, nici nu aș fi realizat.

Semințele de floarea soarelui la fel, provoacă ceva congestie nazală, mănânc alimente noi pe rând, unul pe zi, am început să le verific.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.