Infectie urinara in prima luna de sarcina
Bună ziua. De o săptămână am o infecţie urinara cu Klebsiella, sensibila la Cefuroxim - Zinat, conform urocultura.
Astazi a ieşit pozitiv testul de sarcina, conform analize HCG. Sunt 10 zile de la ovulaţie (am făcut eco şi ştiu exact ziua ovulatiei) şi 29 zile de la data ultimei menstruaţii.
1. Exista risc pt sarcina dacă fac 10 zile tratament cu Zinat pentru infecţia urinara (conform indicaţii medic nefrolog)? Am citit ca în primul trimestru de sarcina nu se recomanda deloc medicamentele. Antibioticele se pot administra abia incepand cu saptamana 13.
2. Sa aştept sa tratez infecţia în trimestrul 2 de sarcina?
3. Care riscuri sunt mai mari? Dacă administrez antibiotic acum sau dacă las infecţia netratata pana în trimestrul 2? Precizez ca nu sunt efecte foarte suparatoare (usoare usturimi dupa urinare, care se reduc cu cat beau mai multe lichide).
4. In a cata săptămâna de sarcina sunt acum? În prima pt ca sunt 10 zile de la ovulaţie sau în săptămâna 4 pt ca sunt 29 zile de la ultima menstruatie?
5. Am inceput sa iau Urinal Mami si sa beau Suc de Merisoare? Ar putea fi suficient ana in saptamana 13?
Astazi a ieşit pozitiv testul de sarcina, conform analize HCG. Sunt 10 zile de la ovulaţie (am făcut eco şi ştiu exact ziua ovulatiei) şi 29 zile de la data ultimei menstruaţii.
1. Exista risc pt sarcina dacă fac 10 zile tratament cu Zinat pentru infecţia urinara (conform indicaţii medic nefrolog)? Am citit ca în primul trimestru de sarcina nu se recomanda deloc medicamentele. Antibioticele se pot administra abia incepand cu saptamana 13.
2. Sa aştept sa tratez infecţia în trimestrul 2 de sarcina?
3. Care riscuri sunt mai mari? Dacă administrez antibiotic acum sau dacă las infecţia netratata pana în trimestrul 2? Precizez ca nu sunt efecte foarte suparatoare (usoare usturimi dupa urinare, care se reduc cu cat beau mai multe lichide).
4. In a cata săptămâna de sarcina sunt acum? În prima pt ca sunt 10 zile de la ovulaţie sau în săptămâna 4 pt ca sunt 29 zile de la ultima menstruatie?
5. Am inceput sa iau Urinal Mami si sa beau Suc de Merisoare? Ar putea fi suficient ana in saptamana 13?
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3escherichia coli, sarcina
- 50interventie de prostata... infectie cu klebsiella
- 3sunt insarcinata in 25 saptamani... posibila infectie?
- 4analize scaun - copil, urgent
- 4Fetitei mele in varsta de 3 ani i-a iesit urmatorul rezultat: Klebsiella oxytoca
- 4infectie urinara la gravida
- 9klebsiella, i-a prescris bioparox. E suficient?
- 0klebsiella pe timpul sarcinii
- 1infectie urinara klebsiella - bebe 3 luni
- 2klebsiella pneumoniae +
- 1klebsiella pneumoniae
- 0Klebsiella SPP
- 1Klebsiella prin alaptare
- 1Răspundeți - infecții urinare
- 0MONURAL antibiotic eficient la Klebsiella
- 12Klebsiella pneumoniae în urină
- 0Prezenta Leucocite analiza de urina in sarcina, nu as vrea sa iau antibiotic.
- 0Infecție urinară cu klebsiela
- 1Klebsilela si enterococus ecoli
- 1În tratamentul cu Monural este afectat pacientul dacă este pe anticoagulant Sindrom?
Mai multe informații despre: Infectiile urinare in sarcina klebsiella
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: