Înlocuire coroane + șuruburi

30-01-2022
Sandra1990
Nu este medic/terapeut
Sandra1990
Buna seara,
De 10 ani am coroane zirconiu puse pe șuruburi metalice in locul celor 4 dinti centrali de sus.
As vrea sa le schimb, din motive estetice.
Coroanele arată foarte ok, natural, însă pare ca și acestea și gingia sunt umbrite de șuruburi.
Întrebarea mea este, se pot scoate șuruburile in vederea înlocuirii acestora cât și a coroanelor + o remodelare gingivala?
Mulțumesc!
1 comentarii
0
20-03-2023, ora 06:08
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

in principiu, este posibil să se îndepărteze pivoții radiculari și să se înlocuiască coroanele și să se facă o remodelare gingivală, însă acest lucru depinde de fiecare caz în parte. Este important să consultați un medic dentist care să evalueze starea dintelui, a pivoților și a gingiilor și să vă ofere opțiunile cele mai bune pentru situația dumneavoastră.

În cazul în care pivoții radiculari sunt stabili și dinții nu prezintă probleme, se poate lua în considerare păstrarea lor și înlocuirea coroanelor. Dacă, în schimb, dinții prezintă probleme, cum ar fi infecții sau alte afecțiuni, ar putea fi necesară extracția acestora și inserarea unor implanturi dentare. O îndepărtare a pivoților este și ea posibilă, dar este o manoperă mai dificilă existând riscul fracturării rădăcinilor dinților.

Remodelarea gingivală poate fi, de asemenea, o opțiune pentru a îmbunătăți aspectul estetic al zâmbetului. Însă, și în acest caz, este important să discutați cu un specialist pentru a evalua dacă este necesară și fezabilă o astfel de procedură.

În concluzie, recomandarea mea este să căutați un medic dentist care să vă ofere un plan de tratament personalizat și să vă ajute să luați cea mai bună decizie pentru sănătatea și aspectul dumneavoastră dentar.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul