Institutii psihiatrice pentru internari pe termen lung, de stat sau private

31-05-2014
Dr. Valentin Matei
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Valentin Matei
Buna ziua,
In Romania exista un deficit de institutii destinate internarii pe termen lung a pacientilor cu afectiuni psihiatrice cronice. Acest deficit incepe sa fie 'acoperit' cat de cat in cazul pacientilor cu dementa (desi aceste 'aziluri' sunt private si deseori inaccesibile oamenilor cu venituri medii/reduse, iar institutiile de stat sunt putine). Situatia este insa mai complicata in cazuri acestor institutii pentru pacientii mai tineri care sufera de afectiuni psihiatrice severe (schizofrenie, etc) si nici nu au o familie care sa poata sa-i sustina sau nu au familie deloc). In acest caz institutiile de stat exista (CRRN-urile care exista in fiecare judet) dar de asemenea nu sunt la cele mai inalte nivele si nici suficiente ca numar.
De aceea cred ca ar fi de folos sa strangem si sa publicam aici mai multe liste:
1. cu institutii publice si private dedicate ingrijirii pe termen lung a pacientilor tineri cu afectiuni psihice cronice si severe si opinii despre acestea.
2. institutii publice si private dedicate ingrijirii pacientilor cu diferite forme de demente
3. institutii private dedicate ingrijirii pacientilor de varsta tanara si adulta cu afectiuni psihiatrice (inclusiv dependente de substante) si opinii despre acestea. In cazul acestui ultim punct institutiile publice sunt spitalele de psihiatrie si acestea sunt cunoscute.
Pe mine ma intreaba multi pacienti sau apartinatori astfel de informatii si deseori nu le pot oferi, pentru ca nu sunt nicaieri centralizate. Daca m-ati putea ajuta sa facem un fel de tabel centralizat cu astfel de date atat pentru institutiile publice cat si cele private (localizare, conditii de ingrijire, preturi, etc., etc.), ar fi de mare ajutor!
Multumesc frumos!
4 comentarii
1
01-06-2014, ora 18:07
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Iata un astfel de centru pentru bolnavi cronici cu 50 de paturi daca am inteles bine :

http://www.hartaromanieionline.ro/judetul-Sibiu/firma-Sectia-Psihiatrie-Cronici-Boita/

Cam in aceeiasi ordine de idei insa as vrea sa va intreb de ce naiba nu se mai gaseste acid glutamic (Glutarom) in farmacii, care este foarte util pt eliminarea excesului de amoniac din creier si materie prima pentru GABA, bun pentru acesti bolnavi si nu numai !
1
17-08-2021, ora 12:17
DanyFlo
Nu este medic/terapeut
DanyFlo
Bună ziua,

Eu sunt medic, dar mă adresez dumneavoastră ca și frate a unui bolnav cronic de schizofrenie ( care a luat tratamentul întotdeauna, dar la ora actuală își face efectul doar parțial). El are vârstă de 37 de ani, iar datorită trecerii în neființă a mamei, suntem constrânși în a căuta un centru privat/mixt unde să-l internăm pe durată lungă (definitivă chiar). Situația este complicată datorită situație lui și a faptului că în România nu sunt spitale de zi...(doar ceva tentative- fratele meu locuiește la 50 de km de Cluj)
Vă rog să-mi sugerați o soluție de internare pe cronici.
Mulțumesc
1
17-08-2021, ora 13:02
Anonim077
Nu este medic/terapeut
Anonim077
Buna ziua,
Nu sunt medic, dar cunosc 2 centre pentru bolnavi cu probleme psihice in zona Bucovinei, din cate stiu sunt in restructurare si nu primesc pacienti, unele sunt pline deja. Nu stiu exact pretul. Sunt centre de stat. Iar centre private am auzit ca la Predeal este unul dar destul de scump.

Centre de stat: Sasca Mica, Costina.
Centre private: -------*

(*modificat de admin)
1
17-08-2021, ora 14:17
DanyFlo
Nu este medic/terapeut
DanyFlo
Vă mulțumesc frumos pentru bunăvoință!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul