in spitalul de psihiatrie

25-02-2012
socialworker
Nu este medic/terapeut
socialworker
As dori sa cunosc mai mult despre experienta din spitalele de psihiatrie din Romania. Daca exista persoane doritoare sa isi impartaseasca experienta, fie in mod public pe forum, fie in mod privat -, le invit sa o faca. Orice expunere este valoroasa, indiferent daca a fost o experienta pozitiva care v-a ajutat sa mergeti mai departe, sau un episod terifiant din viata dvs.
Motivul pentru care fac aceasta solicitare este oarecum din dificultatea de a patrunde in diverse spitale din tara pentru a obtine aceste informatii. In prezentarea dvs, v-as ruga sa atingeti punctele de mai jos (ordinea de abordare a temelor ramane la latitudinea dvs, precum si posibilitatea de a adauga orice informatie pe care o considerati relevanta). Va multumesc!

1. Cum ati descrie conditiile din spital? (mentionati numele spitalului, judetul si durata spitalizarii)
2. Care a fost relatia dvs cu medicul psihiatru? dar cu ceilalti specialisti? Cat de frecvente au fost contactele cu specialistii? V-ati simtit auzit/inteles?
3. Cat de usor v-ati putut exprima parerea/dezacordul in legatura cu lucruri care va privesc (medicatie, program zilnic, accesul la diverse resurse etc)? Au fost cerintele dvs ascultate si puse in aplicare?
4. Care a fost atitudinea personalului auxiliar fata de dvs si de ceilalti pacienti? Au existat conflicte sau abuzuri?
5. Ati intampinat dificultati in ceea ce priveste accesul la justitie (dreptul de a face o plangere, de a combate o anumita decizie in instanta)?
6. Cum ati descrie relatia dvs cu ceilalti pacienti?
7. Prezentati o zi obisnuita in spital: activitati, terapii; probleme cu care v-ati confruntat si modul lor de solutionare, evenimente placute.
8. Pe parcursul spitalizarii, ati pastrat legatura cu exteriorul (familie, prieteni, comunitate)? In ce a constat acest contact (vizite, contact telefonic, acces la ziar etc)? Ati avut acces liber la mijloace de comunicare (telefon, posta)?
9. In ce masura a fost spitalizarea o masura eficienta pentru dvs? Care au fost punctele tari? Dar punctele slabe?(internare voluntara sau involuntara?)
10. Ce ati schimba la spitalul respectiv?
11. In ultimii ani, in Europa, dar si in restul lumii, exista presiuni pentru inchiderea spitalelor de psihiatrie si inlocuirea lor cu paturi de psihiatrie in spitalele generale si dezvoltarea unor servicii complexe la nivel de comunitate. Ce parere aveti despre aceasta initiativa?
12. In prezent, beneficiati de vreo forma de interventie (in ambulator, ingrijire in centru de zi, indemnizatie de handicap, consiliere, servicii de ocupare a fortei de munca etc)? Sunteti multumit/a de serviciile/prestatiile de care beneficiati?
13. Cum credeti ca s-ar putea imbunatati serviciile de sanatate mintala (psihiatrie, psihoterapie, asistenta sociala etc)? Cunoasteti un model concret de un asemenea serviciu? Ce stiti despre asociatiile de beneficiari/supravietuitori ai psihiatriei si rolul lor?
8 comentarii
0
25-02-2012, ora 07:44
socialworker
Nu este medic/terapeut
socialworker
Daca ati putea sa mentionati si anul in care ati fost internat/a, m-ar ajuta foarte mult.
0
25-02-2012, ora 17:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
La ce va foloseste ?
0
25-02-2012, ora 18:51
socialworker
Nu este medic/terapeut
socialworker
As vrea sa fac o cercetare privind sanatatea mintala, dar inainte de a putea face ceva in acest sens trebuie sa inteleg cat mai bine cum functioneaza spitalele de psihiatrie. Nu as vrea sa ma bazez pe niste prejudecati, de aceea m-ar ajuta sa stiu cum a fost experienta dvs, sa imi fac o idee despre ce inseamna sa fii intr-un spital de psihiatrie in Romania.
0
28-02-2012, ora 23:16
cobra5998
Nu este medic/terapeut
cobra5998
La Obregia la sectia 15 a mai fost careva?
0
03-03-2012, ora 09:07
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@socialworker

Continuati-va ideile, sunt printre putinele in slujba bolnavilor chiar daca tocmai unii care fac naveta, casa-spital, spun cu atita naivitate, , La ce va foloseste?, , de parca dvs.trebuie sa va foloseasca asta, sau nu vor sa supere prietenul psihiatru pe care-l au?Aici nu este vorba de a ataca sau supara pe cineva, ci de a semnaliza si imbunatati segmente ale vietilor de multe ori irosite definitiv prin spitale.Incerc sa caut topicurile cu discutii pe aceasta tema, unele sunt parasite de autori, altele sunt evitate:

http://forum.romedic.ro/prod/Caut_sanatoriu_privat_de_psihiatrie_021726.html

http://alergic.wordpress.com/category/antipsihiatrie-2/

http://forum.romedic.ro/prod/Tulburarea_Afectiv_Bipolara_-_Solutii_060495.html

Succes!
0
01-07-2012, ora 12:46
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
In speranta ca nu v-ati retras definitiv de pe forum, afisez o adresa cu niste discutii destul de relevante care sunt exact pe subiect.Ca se petrece in sectia, , la cheie, , in mediul rural asta nu inseamna ca nu sunt tot situatii reale si ei nu ar fi tot oameni, ca sunt din orase de provincie nu-i face cu nimic mai fara drepturi si sanse in comparatie cu cei din capitala.
Ca toata lumea de pe acest forum este incintata de modul cum au fost tratati in spitalele mentionate de ei nu inseamna ca nu exista o multime de oameni care pe linga faptul ca au fost loviti de boala mai traiesc si nesansa sa fie in situatia unei vieti la limita supravieturii.
Daca se va sterge linkul mentionez ca este preluat de pe forumul Softpedia, sectiunea, , Psihiatrie si psihologie, , iar topicul, , CUM E IN SECTIA INCHISA DE LA SPITALUL DE PSIHIATRIE, nebunii de la gratii, cum e sa fii internat intre ei, ,
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=838362
0
07-10-2012, ora 19:03
cobra5998
Nu este medic/terapeut
cobra5998
Referitor la nebunii de la gratii, si eu am fost printre ei.Acum 2 ani la Socola am fost inchis la supraveghere adica sub cheie.Aveam un hol de 10metri si camera mea.Atat, nu puteai sa faci miscare prea mare. In prima seara m-am batut cu supraveghetorii si am fost legat cu forta de pat, nu puteam misca un deget.Dupa o saptamana m-au coborat la semi-liber.Asta primavara am fost internat la Obregia. Cand vorbeam cu doctorita mea i-am zis ca vreau sa ma sinucid.M-a ridicat de urgenta la supraveghere, a fost un dezastru, mancare nasoala, spatiu putin, dar dupa juma de saptamana am scapat si de acolo.Acum sunt acasa si-mi amintesc cu durere clipele pe care le-am petrecut in spatele ferestrelor cu grati.
0
30-12-2012, ora 15:44
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
D-na socialworker ati finalizat cercetarea inceputa ?! La ce concluzii ati ajuns ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul