Intarziere menstruala 7 zile - fac test de sarcina sau mai astept?

16-07-2016
cristina23.
Nu este medic/terapeut
cristina23.
Buna ziua. Ciclul menstrual mi a intazria 7 zile, in ultimele 5 luni menstruatia mi a venit regulat. De obicei nu este regulata. Am avut relati sexuale neprotejate cu prietenul meu, dar nu a ejaculat in mine, ultimul act sexual l am avut acum o saptamana jumate. Este timpul sa fac testul de sarcina, sau sa mai astept?
1 comentarii
1
21-07-2016, ora 15:49
cricricri
Nu este medic/terapeut
cricricri
Buna Cristina23. Nu, nu mai astepta. Fa-ti testul de sarcina chiar azi. Poti cumpara de la farmacie unul care are sensibilitate mai mare astfel incat sa arate prezenta unei sarcini mai repede. In rest, retine pentru viitor ca nu exista contact sexual sigur. Din momentul in care ai inceput sa ai contacte sexuale este important sa mergi la un cabinet de planning si sa vezi care este modalitatea/ modalitatile optime de protectie pentru tine. A ejacula pe langa, nu este o metoda de protectie. Lichidul seminal dinainte de ejaculare contine spermatozoizi si daca este unul viguros si rezistent ajunge departe si patrunde in ovul. La cat de mici sunt si o picatura de la ejaculare anterioara poate fi suficienta, mai ales la tinerii care sunt atat de fertili. :)

NU conteaza cand ai avut ultimul act sexual. Poate ai ramas insarcinata de la actul sexual de acum 2 saptamani.

Faptul ca a intarziat nu inseamna neaparat ca ai ramas insarcinata, dar pentru ca tie iti este frica este important sa faci testul sa te poti linisti. La fel, faptul ca ai ramas insarcinata nu este un capat de tara.acum sunt solutii, avort medicamentos, mergi la doctor si impreuna faceti un plan.

Important e sa inveti ceva din intamplarea asta, indiferent cum se termina : RESPONSABILITATE fata de corpul tau. Deci programare la cabinet de planning si plan serios de protectie ( pastile, prezervativ, sau alte solutii, eventual combinate)

NU uita ca este important sa te testezi de acum cu testul Papanicolau si de asemenea sa testezi secretia vaginala, mai ales cand apar modificari. Niciodata sa nu lasi netratate durerile, usturimile, secretiile abundente - altele decat cele din jurul ovulatiei sau de dupa aceasta, adica cele lunare normale.

AR fi utila testarea HPV si vaccinul antiHPV, mai ales daca ai obiceiul sa nu folosesti prezervative. Este una dintre cauzele cancerului de col uterin si poate fi usor prevenita.

Succes! NU te stresa, dar ia masuri.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •